اگر قصد اجاره ویلا در چالوس را دارید بادی از جاده‌ای پر پیچ‌ و خم در دل رشته‌کوه‌های البرز، با درختان سر به فلک کشیده‌ و تنومندی که آن را احاطه کرده‌اند رد شوید.


درختانی که در پاییز به هزار رنگ در می‌آیند و حتی تن خشک و بی‌برگشان در زمستان نیز از زیبایی این جاده کم نمی‌کند. در سفر به جاده چالوس، هر بار از پنجره ماشین به بیرون نگاه کنید، مناظر و دیدنی‌های مسیر شما را شگفت‌زده خواهند کرد.


جاده چالوس در کنار زیبایی‌های خیره‌کننده‌اش، خطراتی هم دارد که در زمان رانندگی باید به آن‌ها دقت کنید. گردنه‌های خطرناکی که در این مسیر قرار گرفته است می‌تواند رانندگی در آن را برای رانندگان تازه‌کار و غیرحرفه‌‌ای دشوار کند.


یکی از خطرناک‌ترین گردنه‌های جاده چالوس گردنه «هزارچم» است. البته همین پیچ‌ و خم گردنه هزارچم باعث شده تا این منطقه هر سال هزاران گردشگر را به خود جذب کند و اغلب رستوران‌ها و کافه‌های جاده چالوس در این منطقه ساخته شوند.


نکاتی که باید در سفر به جاده چالوس بدانید به شما کمک می‌کند تا سفر ایمن‌تری داشته باشید و بتوانید از جاذبه‌های طبیعی مسیر نهایت لذت را ببرید و خاطره‌ای خوش و شیرین برای خود و همسفرانتان بسازید.


جاده چالوس کجاست؟


جاده چالوس کجاست؟

جاده چالوس یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین جاده‌های ایران است که از میان شهر کرج شروع می‌شود و شما را به چالوس در استان مازندران می‌رساند. اگر قصد اجاره ویلا شمال را دارین این جاده نقش زیادی در دسترسی آسان‌تر شما به شهرهای مازندران، اهالی استان تهران و البرز و بالعکس دارد.


جاده چالوس را با نام «جاده ۵۹» هم می‌شناسند. این جاده حدود ۹۰ سال پیش، در دوران پادشاهی پهلوی اول و به دستور رضا شاه ساخته شده است.


این جاده با ۱۶۸ کیلومتر طول در ۱۰ آذر سال ۱۳۱۲ افتتاح شد. جاده چالوس یکی از پر رفت‌وآمدترین جاده‌های ایران است و بسیاری از ایرانیان حداقل یک بار به این جاده زیبا سفر کرده‌اند.


به دلیل عبور این جاده از دل کوه، تونل‌های زیادی در مسیر جاده چالوس ساخته شده است که یکی از مشهورترین آن‌ها تونل کندوان است.


تونل کندوان یازدهمین تونل جاده چالوس است که ساخت آن نزدیک به ۳ سال طول کشید. این تونل با ۹/۱ کیلومتر طول، مسیر کرج به چالوس را ۱۳ کیلومتر کاهش داد و در زمان خودش یکی از سنگین‌ترین و پرهزینه‌ترین پروژه‌های کشور محسوب می‌شد.


ناگفته پیداست کندن سنگ‌های سخت کوه، بدون تجهیزات و تنها با کلنگ چه کار سخت و دشواری بوده است. به همین دلیل کارگران را با سکه‌های ۵ ریالی به کار تشویق می‌کردند و به ازای هر ضربه کلنگ به آن‌ها دستمزد می‌دادند.


در سال ۱۳۴۲ و با تأسیس سد بزرگ امیرکبیر، زیبایی‌ها و جذابیت‌های جاده چالوس صد چندان شد و با باز شدن ده‌ها رستوران و کافه در این مسیر، جاده چالوس رسماً به یکی از تفریحات مردم تهران، کرج و شهرهای اطراف این منطقه تبدیل شد.


پل گلشن، باغ گلشن، رودخانه کرج، رودخانه چالوس، دهکده یوش، روستای سیاه‌بیشه و باغ لاله‌های گچسر از جمله دیدنی‌های جاده چالوس هستند که در سفرتان به این جاده می‌توانید از آن‌ها دیدن کنید.


آش خوردن در این سفر را فراموش نکنید! رستوران‌ها و دست‌فروش‌های این منطقه انواع آش مثل آش رشته، آش دوغ، عدسی و آش هیزمی را سرو می‌کنند که مزه بی‌نظیری دارند و چشیدن طعم و گرمای آن‌ها به‌خصوص در فصل‌های سرد سال به یکی از جذابیت‌های جاده چالوس تبدیل شده است.


همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، این جاده به دلیل داشتن گردنه‌های بسیار و همچنین باران‌ و برف‌گیر بودن منطقه خطراتی را به همراه دارد. همچنین این جاده دوطرفه است و هر از گاهی به دلیل ریزش کوه بسته می‌شود.


به همین دلیل لازم است پیش از سفر به جاده چالوس برای حفظ ایمنی خود و همراهانتان نکات جاده را در نظر بگیرید که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.


بررسی و معاینه دقیق ماشین


بررسی و معاینه دقیق ماشین

پیش از سفر به جاده چالوس حتماً ماشینتان را به یک تعمیرکار حرفه‌ای نشان دهید تا عیب و ایرادهایش را به شما بگوید. سالم بودن موتور، ترمز، کلاچ، لنت‌ها و چرخ‌های خودرو در امنیت سفرتان به این جاده بسیار مهم است.


اگر لاستیک‌های ماشینتان قدیمی و آج‌های آن ساییده شده، پیش از هر کاری حداقل یک جفت لاستیک نو (برای چرخ‌های جلوی خودرو) بخرید.


جاده چالوس فراز و فرود زیادی دارد و لاستیک‌های سالم کمک می‌کند تا در زمان لغزندگی جاده راحت‌تر بتوانید ماشین‌ را کنترل کنید.


فراموش نکنید پیش از شروع سفر میزان بنزین باک را چک کنید و اگر از عوض کردن روغن موتور و روغن ترمز مدت زیادی گذشته است، نسبت به تعویض آن اقدام کنید.


بررسی هوا و مسیر جاده چالوس


بررسی هوا و مسیر جاده چالوس

جاده چالوس یکی از جاده‌های شمالی ایران محسوب می‌شود و از آب و هوای این ناحیه تبعیت می‌کند. به همین دلیل اگر در فصل‌های سرد سال، مخصوصاً زمستان می‌خواهید به این جاده سفر کنید، حتماً وضعیت هوای منطقه را بررسی کنید.


این جاده در روزهای بارانی و برفی علی‌رغم زیبایی شگفت‌انگیزش بسیار خطرناک می‌شود و برای رانندگی در آن به زنجیرچرخ و سایر لوازم ایمنی نیاز خواهید داشت.


از طرفی جاده چالوس در روزگاری ساخته شد که دانش مهندسی راه‌ها و جاده‌ها به پیشرفت امروز نرسیده بود. به همین دلیل این جاده از استانداردهای جاده‌های امروزی پیروی نمی‌کند و ریزش کوه و رانش زمین از چالش‌های همیشگی آن به شمار می‌آید.


راهداری در صورت ریزش کوه یا رانش زمین این جاده را می‌بندد و جلوی رفت و آمد خودروها به آن را می‌گیرد. بنابراین بهتر است پیش از سفر به جاده چالوس با شماره تلفن ۱۴۱ که شماره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است تماس بگیرید و از باز بودن راه مطمئن شوید.


زیبایی های جاده چالوس


زیبایی های جاده چالوس

از زیبایی‌های جاده چالوس هرچه بگوییم کم گفتیم. باید با چشم‌های خودتان آن طبیعت بی‌نظیر را تماشا کنید تا باورتان شود چه شگفتی‌هایی در ایران وجود دارد.


البته زیبایی‌های این جاده تنها به مسیر پیچاپیچ و گردنه‌های عجیب آن ختم نمی‌شود. رودخانه‌ها، باغ‌ها و روستاهای زیادی در اطراف این منطقه وجود دارد که در گذرتان از جاده چالوس می‌توانید به آن‌ها سر بزنید.


باغ لاله‌های گچسر


باغ لاله‌های گچسر

با قدم زدن در این باغ احساس می‌کنید در هلند هستید! باغ لاله‌های گچسر که به آن باغ لاله‌های آسارا هم می‌گویند، در کیلومتر ۴۰ جاده چالوس و در روستای آسارا قرار گرفته است.


این باغ به تازگی و در سال ۱۴۰۰ در فضایی به مساحت ۴ هکتار و در دامنه کوه‌های البرز ساخته شده است. حدود ۲.۵ میلیون گل لاله از ۴۳ گونه مختلف در باغ لاله‌های گچسر کاشته شده که شما با پرداخت مبلغ کمی می‌توانید از آن‌ها دیدن کنید.


اگر قصد توقف در روستای آسارا را دارید، حتماً سری هم به آبشار هفت چشمه، روستای مورود و غار یخ‌مراد بزنید و از زیبایی‌های این منطقه لذت ببرید.


سد امیرکبیر


سد امیرکبیر

سد امیرکبیر که به سد کرج معروف است، حدود ۶۰ سال پیش در ۲۵ کیلومتری شمال کرج و در حاشیه جاده چالوس ساخته شد. سد امیرکبیر اولین سد چند منظوره در ایران است که از آن برای تأمین آب و برق مناطقی از تهران استفاده می‌شود.


دریاچه این سد یکی از مراکزی است که در آن ماهی‌های مختلفی مثل قزل‌آلا و ماهی سفید پرورش می‌دهند. اگر اهل ورزش‌های آبی هستید، با سفر به این منطقه می‌توانید اسکی روی آب و قایق‌سواری کنید و اگر تجهیزات ماهیگیری دارید، از دریاچه این سد ماهی‌های رنگارنگ بگیرید.


رودخانه کرج


رودخانه کرج

رودخانه خروشان کرج از کوه کلون‌بستک، از کوه‌های جنوبی کرج سرچشمه می‌گیرد و پس از عبور از شرق کرج به جاجرود می‌ریزد.


این رود پر آب در سرسبزی دشت‌های کرج و شهریار نقش بسیاری داشته و از سال‌های بسیار دور زمین‌های کشاورزی این منطقه را آبیاری می‌کرده است.


سد امیرکبیر هم بر روی همین رودخانه ساخته شد. این رودخانه در آبادانی منطقه کرج نقش مؤثری داشت و از زمان‌های گذشته طوایف گوناگون در اطراف آن ساکن شدند که به کشاورزی و دامپروری می‌پرداختند.


این روزها رودخانه کرج به یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری جاده چالوس تبدیل شده است و شما می‌توانید با سفر به این منطقه، ساعتی را در کنار جاده توقف کنید و با تماشای جوش و خروش این رودخانه، ساعتی را غرق آرامش شوید.


دهکده یوش


دهکده یوش

همین که نام روستای یوش را می‌شنویم، یادمان به نیما یوشیج، پدر شعر نوی فارسی می‌رود. علی اسفندیاری نام هنری خود را از روستای زادگاهش، دهکده یوش الهام گرفته است.


حتی پیکر شاعر پس از مرگ نیز دوری از این روستای زیبا را تاب نیاورد و جسد نیما پس از ۳۴ سال از شهر ری به یوش منتقل شد و در این خاک آرام گرفت.


روستای یوش از توابع بلده در شهرستان نور مازندران است. البته دیدنی‌های دهکده یوش تنها به خانه و مقبره نیما یوشیج ختم نمی‌شود. این روستا زیبایی‌های زیادی دارد که در سفر به این منطقه باید به تماشای آن‌ها بروید.


خانه نیما یوشیج در دوران قاجار ساخته است و در واقع خانه اجدادی خانواده اسفندیاری محسوب می‌شود. تعداد زیادی اتاق، حیاط زیبای این ساختمان را در بر گرفته است و آجرکاری و گچ‌بری‌های آن، چشم هر هنردوستی را نوازش می‌دهد.


در این خانه به‌جز آرامگاه نیما یوشیج، بهجت اسفندیاری (خواهر نیما) و سیروس طاهباز (نویسنده و مترجم، گردآورنده آثار نیما) نیز دفن شده‌اند.


از دیگر دیدنی‌های یوش آرامگاه کیاداوود است. این آرامگاه که بنا بر نظر باستان‌شناسان در زمان‌های گذشته آتشکده زرتشتیان بوده است، در دهکده یوش و بر تپه‌ای مشرف به گورستان این منطقه قرار دارد.


برخی می‌گویند حاکم این منطقه ۴ فرزند داشت که مقبره هر کدام از فرزندانش در یکی از چهار گوشه این روستا قرار گرفته بود اما امروزه تنها آرامگاه کیاداوود باقی مانده که در فهرست آثار ملی ایران هم ثبت شده است.


یکی دیگر از جاهای دیدنی روستای یوش «اوز رود» است که از جنوب این دهکده می‌گذرد. این رود، خیلی از دو شاخه اصلی رود هراز است که از پایین‌دست یوش عبور می‌کند.


سیاه ‌بیشه


سیاه ‌بیشه

سیاه بیشه روستایی سرسبز و زیبا در نزدیکی جاده چالوس است که در زمان سفر به این منطقه می‌توانید از آن بازدید کنید. سیاه بیشه بر بلندای کوهستان قرار دارد و در بسیاری از ماه‌های سال در مه غلیظی غوطه‌ور است.


قدم زدن در کوچه‌های این روستا، به‌خصوص اگر از شهرهای شلوغ و پر ترافیک آمده باشید، آرامش بی‌نظیری به شما می‌بخشد که برای همیشه در خاطرتان خواهد ماند.


در سفر به سیاه بیشه می‌توانید جنگل‌های کهن هیرکانی را از نزدیک ببینید. قدمت این جنگل‌ها به میلیون‌ها سال پیش می‌رسد؛ به همین دلیل به آن‌ها موزه زنده نیز می‌گویند. اگر اهل طبیعت‌گردی و کمپ کردن هستید اقامت در این جنگل‌ها را فراموش نکنید.


در کیلومتر ۹۰ جاده چالوس و در روستای سیاه بیشه منطقه‌ای وجود دارد که به «چهار باغ» معروف است. در این منطقه که آب و هوایی کوهستانی و مرطوب دارد، جذاب‌ترین گونه‌های گیاهی و حیوانی را خواهید دید.


آبشار هریجان یکی دیگر از جاهای دیدنی سیاه بیشه است. ۸ کیلومتر که از سیاه بیشه دور شوید این آبشار زیبا و باشکوه را خواهید دید. اگر اهل سفرهای ماجراجویانه هستید، تماشای این منطقه را از دست ندهید.


پیست اسکی دیزین


پیست اسکی دیزین

کمتر کسی است که نام پیست اسکی دیزین را نشنیده باشد. دیزین مهم‌ترین پیست اسکی ایران است که در فاصله ۱۲۳ کیلومتری جاده چالوس قرار دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اولین ایستگاه‌های بالابر ایران در سال ۱۳۴۸ در پیست دیزین نصب شده‌اند.


آب و هوای منحصر به فرد این منطقه باعث شده تا اسکی‌بازان بتوانند از ابتدای آذر تا اواخر اردیبهشت در دیزین ورزش کنند. این منطقه چندین کلبه و هتل دارد که اگر قصد اقامت در آن را داشتید، می‌توانید شب را در این اقامتگاه‌ها بگذرانید.


البته جذابیت‌های دیزین تنها به فصل‌های سرد سال محدود نمی‌شود. ورزشکاران می‌توانند در فصل تابستان در این منطقه اسکی روی چمن انجام دهند.


این پیست اسکی ۶۵۰ متر طول دارد و مسابقات ورزشی مختلفی مثل تیراندازی با کمان، کایت سواری و دوچرخه سواری کوهستان نیز در بخش‌های مختلف آن برگزار می‌شود.


پل و باغ گلشن


پل و باغ گلشن

باغ گردشگری و تاریخی گلشن یکی از زیباترین باغ‌های جاده چالوس است که در کنار رودخانه کرج قرار دارد. در سال ۱۳۰۸ و در زمان پهلوی اول، پلی بر روی این رودخانه تأسیس شد که با گذشت زمان تبدیل به یکی از دیدنی‌های جذاب جاده چالوس شد.


در سال ۱۳۳۰ باغ گلشن را در این منطقه ساختند که آلاچیق‌های زیبای آن یکی از بهترین مراکز اقامتی این جاده به شمار می‌رود. برای عبور کردن از جاده چالوس عجول نباشید! این منطقه را باید با آرامش کامل طی کنید و از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی آن در آرامش کامل لذت ببرید.


بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در چالوس


بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در چالوس

چالوس یکی از توریستی‌ترین مناطق ایران است که هر سال گردشگران بسیاری از گوشه و کنار این کشور به آن سفر می‌کنند. همین موضوع باعث شده تا اقامتگاه‌های فراوانی در این شهر وجود داشته باشند.


از هتل‌های لوکس و چند ستاره گرفته تا ویلاها و سوئیت‌های کوچک و بزرگ را می‌توانید در چالوس اجاره کنید. همین که به ورودی شهر نزدیک می‌شوید، مردان و زنان زیادی را خواهید دید که پلاکاردهایی در دست گرفته‌اند و واحدهای اقامتی مختلفی را اجاره می‌دهند.


شما می‌توانید پس از رسیدن به چالوس، اقامتگاه مورد نظرتان را از این افراد اجاره کنید؛ اما این نکته را در نظر داشته باشید که در روزهای شلوغ سال، به‌خصوص اگر شرایط جوی نامساعد و هوا بارانی یا برفی باشد، احتمال پیدا کردن یک فضای اقامتی با امکانات خوب و قیمت مناسب به سمت صفر میل می‌کند! پس بهتر است پیش از شروع سفر به فکر رزرو و اجاره اقامتگاه باشید.


بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در چالوس مراجعه به سایت جاباما است. در این سایت فهرست کاملی از اقامتگاه‌های مختلف وجود دارد که می‌توانید متناسب با بودجه و تعداد همسفرانتان گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید.


البته احتمالاً از میان این همه گزینه، برای انتخاب گیج می‌شوید! بنابراین بهتر است به کمک فیلترهایی که در سایت وجود دارد گزینه‌های خود را محدود کنید.


برای مثال اگر می‌خواهید روزهای سفرتان را در یک ویلای جنگلی زیبا یا یک سوئیت تمیز و مناسب در دل کوهستان بگذرانید، نوع اقامتگاه و نوع منطقه را فیلتر کنید.


مقررات اقامتگاه، امکانات خاص، امتیاز و تجهیزات موجود در اقامتگاه هم از موارد مهمی است که با فیلتر کردن آن‌ها می‌توانید به گزینه‌های مناسبتان نزدیک‌تر شوید.


پس از پایش کردن اولیه، از میان گزینه‌های نهایی می‌توانید بررسی دقیق‌تری انجام دهید. وارد صفحه اختصاصی هر اقامتگاه شوید و در اولین قدم، آلبوم تصاویر را مشاهده کنید. در بخش «درباره اقامتگاه» می‌توانید به اطلاعات مربوط به ظرفیت، سرویس خواب و سرویس‌های بهداشتی دسترسی داشته باشید.


در قسمت «امکانات اقامتگاه» فهرست کامل امکانات واحد اقامتی در دسترستان قرار می‌گیرد. بخش بعدی که عنوان آن «نفر اضافه» است به شما خواهد گفت به ازای هر همسفر اضافه باید چه مبلغی برای هر شب پرداخت کنید.


در مرحله بعد «تاریخ‌های انتخاب نشده» را از تقویمی که در اختیارتان قرار می‌گیرد خواهید دید. قیمت اجاره در روزهای مختلف ماه متفاوت است و معمولاً در روزهای آخر هفته و تعطیلات رسمی گران‌تر می‌شود.


بخش «موقعیت مکانی» لوکیشن دقیق اقامتگاه را بر روی نقشه به شما نمایش می‌دهد. از روی نقشه می‌توانید فاصله واحد اقامتی را تا جاده اصلی و مراکز تفریحی و درمانی اطراف آن بسنجید. «قوانین و مقررات اقامتگاه» بخش مهم دیگری است که پیش از رزرو باید به آن دقت کنید.


ساعت ورود در اغلب اقامتگاه‌ها ۲ بعدازظهر و ساعت خروج ۱۲ ظهر است. فراموش نکنید برنامه سفرتان را با این زمان تنظیم کنید.


مطالعه «قوانین لغو رزرو» به شما کمک می‌کند تا در صورت کنسل شدن سفر بتوانید تمام یا بخش زیادی از مبلغ پرداختی خود را پس بگیرید.


سایت جاباما این امکان را به شما می‌دهد که بنا به خواست خودتان مبلغ بازگشتی را به حساب بانکی‌تان برگردانید یا آن را برای سفرهای بعدی در کیف پول جاباما نگه دارید.


مهم‌ترین مزیت اجاره اقامتگاه از سایت جاباما بررسی بخش نظرات سایت است. مسافران قبلی هر اقامتگاه بر اساس نحوه میزبانی، بهداشت و تمیزی، موقعیت مکانی، خدمات و سرویس‌دهی و ارزش قیمت به آن واحد اقامتی امتیاز می‌دهند که میانگین آن‌ها امتیاز کلی اقامتگاه را تعیین می‌کند.


بعضی از مسافران نظرات کامل‌تری درباره اقامتگاه ثبت می‌کنند که خواندن آن‌ها به شما کمک می‌کند تا آگاهانه‌تر انتخاب کنید.


پاسخ به سوالات متداول درباره نکات سفر به جاده چالوس


جاده چالوس کجاست؟

جاده چالوس با طول ۱۶۸ کیلومتر از وسط شهر کرج شروع شده و به شهر چالوس می‌رسد. این جاده از جنوب به شهر کرج، از شمال به چالوس، از غرب به طالقان و از شرق هم به تهران و منطقه شمیرانات محدود می‌شود.

برای سفر در جاده چالوس چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در چالوس چیست؟