جزیره مارو یا جزیره شیدور؛ مروارید سپید و گمنام خلیج فارس | جاباما

جزیره مارو که با نامهای دیگری مانند شیدوَر هم شناخته میشود، جزیرهای آرام و خاموش است که در دل آبهای درخشان خلیج فارس قرار دارد. آرامش عمیق این جزیره را فقط صدای موجهای دریا و آوای پرندهها میشکند و سواحل سفید و زیبایش، چشم هر بینندهای را نوازش میکند. آبهای پیرامون جزیره مارو به حدی شفاف است که شما میتوانید بهراحتی به تماشای دنیای زیر آب بنشینید و از گشتوگذار در طبیعت دلباز و چشمنواز جزیره، لذت ببرید.
جزیره شیدور یا مارو کیلومترها از هیاهوی زندگی شهری، آلودگی و همهمه آدمها دور است و مکانی دنج و آرام برای بازسازی روح و جان شما خواهد بود. اگر قصد سفر به جزیره مارو را دارید و میخواهید از قدم زدن در سواحل بکر، تنفس هوای پاک و تماشای زندگی لاکپشتها در این جزیره لذت ببرید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید. ما در ادامه با معرفی جزیره مارو و همه دانستنیها درباره آن، راهنمای شما در این سفر جذاب و بهیادماندنی خواهیم بود.
معرفی جزیره مارو
در دو کیلومتری شرق جزیره لاوان، جزیرهای کوچک، آرام و زیبا وجود دارد که با نام مارو یا شیدور شناخته میشود. نام این جزیره بر روی نقشهها بهصورت شیدور ذکر شده، اما مردم محلی به آن مارو یا مارون میگویند.
این جزیره که یکی از جزایر غیرمسکونی خلیج فارس است، در نزدیکی بندر مقام قرار دارد و به دلیل محیط بکر و کمتر شناختهشده، گردشگران کنجکاو را به خود جذب میکند.
مساحت جزیره شیدور حدود یک کیلومترمربع است و به دلیل وجود زمین ناصاف و نبود منابع آب شیرین، امکان زندگی و اقامت در آن وجود ندارد. همین موضوع، آن را به یک پناهگاه امن و آرام برای گونههای مختلف جانوری بهویژه گونههای کمیابی مثل لاکپشتهای پوزه عقابی و لاکپشتهای دریایی سبز تبدیل کرده تا بدون مزاحمت انسانها و با آرامش کامل در آن زندگی کنند. مهمترین ویژگی جزیره مارو، آبهای صاف و زلال، سواحلی دنج با شنهای سفید و سکوتی عمیق و آرامشبخش است. خوب است بدانید که محیطزیست توجه ویژهای به این جزیره دارد و محدودیتهایی برای بازدید از آن در نظر است.
بهطورکلی، شما برای بازدید از این جزیره رؤیایی به دریافت مجوز از سازمان محیطزیست و دریابانی استان هرمزگان نیاز دارید. ازآنجاکه این مجوز فقط به گروههای بازدیدکننده و تورهای مجاز داده میشود، لازم است سفرتان را بهصورت گروهی تدارک ببینید و در قالب یک گروه طبیعتگردی، به دل جزیره بروید. تورهای جزیره مارو یا شیدور همه هماهنگیهای لازم را انجام داده و شما میتوانید با خیال راحت به همراه راهنمای محلی از آن بازدید کنید.
علت نامگذاری جزیره مارو
نام مارو یا ماران که در گویش محلی مردم جنوب بهصورت مارون تلفظ میشود، نامی است که به دلیل وجود مارهای فراوان در این جزیره به آن داده شده است. گفته میشود که در جزیره مارو، تعداد بسیار زیادی مار تیرهرنگ از گونه جعفری زندگی میکنند که بیشتر آنها در زیر شنها مخفی هستند.
با از راه رسیدن غروب آفتاب و پایین آمدن دمای هوا، کمکم سروکله مارها از زیر خاک در میآید؛ اما ازآنجاکه اقامت شبانه در جزیره امکانپذیر نیست، حضور این مارها معمولاً تهدیدی برای گردشگران محسوب نمیشود.
جزیره مارو کجاست؟
جزیره مارو یکی از آرامترین بخشهای خلیج فارس است که میتوانید برای تفریح و گردش انتخاب کنید. این جزیره که جزو غربیترین جزایر استان هرمزگان محسوب میشود، در محدوده بندر لنگه قرار دارد و نزدیکترین منطقه مسکونی به آن، بندر مقام، در نزدیکی پارسیان و بندر لنگه است.
فاصله بین جزیره مارو و بندر مقام، حدود ۹ کیلومتر است و شما به ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارید تا با قایق از این بندر به جزیره مارو برسید.
جزیره لاوان هم نزدیکترین جزیره به مارو است که در غرب آن قرار گرفته و بعد از کیش و قشم، بزرگترین جزیره خلیج فارس محسوب میشود. فاصله جزیره مارو تا شهر بندر لنگه حدود ۱۱۰ کیلومتر، تا شهر پارسیان حدود ۶۵ کیلومتر و تا مرکز استان هرمزگان یعنی بندرعباس، حدود ۳۵۰ کیلومتر است. اگر بخواهید از تهران به جزیره مارو سفر کنید، طول نزدیکترین مسیر بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر است.
بهترین مسیر دسترسی به جزیره مارو
از آنجا که مارو یک جزیره کوچک است و جاده و فرودگاه ندارد، تنها وسیله برای ورود به آن، قایق است؛ بنابراین شما باید ابتدا خودتان را به بندر مقام که نزدیکترین بخش به این جزیره است برسانید و سپس از آنجا با قایق راهی جزیره شیدور شوید.
برای سفر به بندر مقام هرمزگان، دو راه پیش روی شماست: سفر زمینی و هوایی. اگر شوق بازدید از جزیره مارو، خواب را از چشمانتان گرفته و دوست دارید هر چه زودتر از این محیط هیجانانگیز دیدن کنید، بهتر است سفر هوایی را انتخاب کنید.
برای این کار، باید یک پرواز به مقصد بندرعباس یا عسلویه پیدا کنید. شهرهای مختلفی دارای پرواز مستقیم به این دو شهر هستند؛ اما درصورتیکه از تهران عازم سفر هستید، پروازی حدود یک و نیمساعته پیش رو خواهید داشت. ازآنجاکه بندر مقام در غرب هرمزگان قرار دارد، فاصله آن از فرودگاه عسلویه، کمتر از فرودگاه بندرعباس است. پس درصورتیکه ترجیح میدهید بعد از سفر هوایی، مدت زمان کوتاهتری را برای رسیدن به بندر مقام در جاده سپری کنید، فرودگاه عسلویه را بهعنوان مقصد بخش اول سفرتان انتخاب کنید.
فاصله بندر مقام و بندرعباس حدود ۳۶۰ کیلومتر است؛ ولی برای سفر به آن از عسلویه، فقط ۱۵۰ کیلومتر پیش روی شما خواهد بود. حالا که به بندر مقام رسیدید، میتوانید از ساحل این بندر یک قایق به مقصد مارو اجاره کنید تا بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، به خاک این جزیره برسید. خوب است بدانید که این جزیره برای علاقهمندان به سفرهای زمینی هم گزینه مناسبی است. برای شروع سفر از تهران، باید مسیر قم، کاشان، اصفهان، شیراز و لار را پشت سر بگذارید تا به بندر مقام برسید. طول این مسیر بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر است و درصورتیکه رانندگی بدون توقف داشته باشید، میتوانید بعد از ۱۶ تا ۱۸ ساعت به بندر مقام برسید. باقی راه هم که مشخص است؛ به ساحل میروید و با قایق، به سمت جزیره مارو حرکت میکنید.
ویژگیهای جزیره مارو
مارو یک جزیره منحصربهفرد و تماشایی در خلیج فارس است که به دلیل شنهای سفید سواحلش، به مالدیو ایران شهرت دارد. از آنجا که این ویژگی فقط در بعضی از جزایر این خلیج وجود دارد، پس فرصت بازدید از شیدور را نباید از دست بدهید.
شیدور جزیرهای کمارتفاع با تپههای کوتاه است که وسعت آن حدود یک کیلومترمربع محاسبه میشود. طول این جزیره حدود یک و نیم کیلومتر و عرض آن بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ متر است.
این جزیره ساکنان دائمی و بومی ندارد و به جز کارشناسان محیطزیست و گردشگرانی که با هماهنگی سازمان حفاظت محیطزیست به آن مراجعه میکنند، انسان دیگری را به خود ندیده است. حالا که قصد سفر به مارو و بازدید از جذابیتهای آن را دارید، خوب است پیش از سفر با برخی از ویژگیهای آن آشنا شوید. برخی از مهمترین ویژگیهای مارو که دانستن آنها برای گردشگران جزیره مفید است، عبارتاند از:
آب و هوای جزیره مارو
مارو یا شیدور مانند سایر جزایر جنوبی ایران، تحتتأثیر اقلیم گرم و مرطوب خلیج فارس قرار دارد. از سوی دیگر، ارتفاع کم و نبود کوه و نقاط مرتفع در آن، باعث تشدید تغییرات دمایی در جزیره میشود.
دمای جزیره شیدور در گرمترین روزهای سال، به بالاتر از ۴۸ درجه سانتیگراد میرسد؛ درحالیکه در خنکترین روزهای سال، معمولاً از ۱۸ درجه کمتر نمیشود.
رطوبت هوا باتوجهبه موقعیت جزیرهای آن، در روزهای گرم به بالاتر از ۹۰ درجه میرسد و حتی در روزهایی، رطوبت صددرصدی را تجربه میکند.
پوشش گیاهی
مارو جزیرهای محصور در میان آبهای شور خلیج فارس است و به دلیل وجود آب شور، آفتاب سوزان و دما و رطوبت بالای هوا، فقط گیاهان خاصی در آن رشد میکنند.
بخشهایی از سنگها و صخرههای جزیره، در زیر پوششی از خزه و جلبکهای سبز قرار دارند و در روزهای خنک سال، جلوه زیباتری به سواحل آن میبخشند. با گرم شدن هوا، این جلبکها تغییر رنگ داده و خشک میشوند.
ازآنجاکه عمق خاک جزیره زیاد نیست و به منابع آب شیرین هم دسترسی ندارد، پوشش گیاهی محدودی در آن وجود دارد که بیشتر، گیاهان شورپسند مثل اسفرزه دریایی و... را در بر میگیرد. درختچهها و بوتههای مقاوم به خشکی و گرما مثل گز، تاغ و کهور هم در بخشهایی از آن مشاهده میشود. این گیاهان در حد سایهای برای استراحت جانوران و پرندگان جزیره یا غذایی برای آنها هستند و فضای سبز چشمگیری برای گردشگری جزیره ایجاد نمیکنند. اگر در فصل خنک سال به جزیره شیدور سفر کنید، احتمالاً گونههایی از گیاهان فصلی و علفهایی مثل گل جالیز، چمن شور، اویار سلام و... را خواهید دید که به دنبال بارش باران در این جزیره سبز شده و برخی از آنها با گلهای رنگارنگشان، جلوه جذابی به این جزیره میبخشند.
پوشش جانوری
اگرچه جزیره شیدور یک جزیره بسیار کوچک است، اما به دلیل طبیعت بکر، سکوت و آرامش و دوری از آلودگیهای انسانی، زیستگاه ایدئالی برای بسیاری از گونههای جانوری محسوب میشود.
حتی برخی از گونههای نادر و در معرض انقراض خلیج فارس، مثل لاکپشتهای پوزه عقابی، برای تخمگذاری به سواحل آرام و دنج این جزیره پناه میآورند.
لاکپشتها اصلیترین و مهمترین گونههای جانوری جزیره شیدور هستند و این جزیره را یکی از مهمترین زیستگاههای این جانوران میدانند. به جز لاکپشت سبز و پوزه عقابی، پرستوهای دریایی، حواصیلها، کاکاییها و سایر پرندگان دریایی هم در جزیره شیدور زندگی میکنند.
خزندگان هم جزء جداییناپذیر اقلیم گرم و مرطوب خلیج فارس هستند و انواع مارهای دریایی و خشکی، سوسمارها و... در این جزیره دیده میشود. پیشتر گفتیم که حتی نام جزیره مارو هم به دلیل وفور نوعی مار در زیر شنهای جزیره، انتخاب شده است. به جز این جانوران، انواع آبزیان جذاب مثل صدفها، خرچنگها، ماهیها و... هم در زیر صخرهها و در دل آبهای شفاف جزیره زندگی میکنند که شما میتوانید در حین قایقسواری در اطراف جزیره، آنها را تماشا کنید.
اگر خوششانس باشید، دلفینهای بازیگوش را هم در حین گشتوگذار در اطراف جزیره شیدور مشاهده خواهید کرد و میتوانید جذابترین لحظهها را در سفر به این جزیره تجربه کنید.
بهترین زمان بازدید از جزیره مارو
جزیره شیدور مانند سایر جزایر و مناطق ساحلی خلیج فارس، آبوهوای گرم و مرطوبی دارد. فصل خنک در این جزیره کوتاه و تابستانهای آن، طولانی، گرم و شرجی است.
ازآنجاکه در این جزیره، برخلاف جزایری مانند کیش و قشم، خبری از مراکز اقامتی، تفریحی، بازارهای متعدد و... نیست، گردشگران آن هدفی غیر از طبیعتگردی ندارند. گشتوگذار در طبیعت این جزیره هم به هوای مطبوع و آرام نیاز دارد تا به گردشگران حسابی خوش بگذرد.
از نیمههای زمستان تا اواسط بهار، بهترین زمان سفر به جزیره مارو است. دمای هوا در این مدت بین ۲۵ تا ۳۰ و نهایتاً ۳۵ درجه است و خبری از شرجی طاقتفرسا نیست. علفها و گیاهان خودرو به دنبال بارش بارانهای زمستانی در سطح جزیره روییدهاند و نسیمهای خنک خلیجی، ساقههای گیاهان را به شکل زیبایی میرقصاند. تماشای این منظره ناب، در کنار گشتوگذار در سواحل زیبا و درخشان جزیره، جذابترین بخش سفر به جزیره شیدور خواهد بود.
از سوی دیگر، اگر به پرندهنگری و تماشای زندگی و پرواز پرندگان علاقهمند هستید، فرصت خوبی برای این کار خواهید داشت. در این روزهای آفتابی نهچندان خنک اما دلچسب، میتوانید به تماشای پرواز پرندگان بومی و مهاجر، تخمگذاری لاکپشتها و گلهای صحرایی زیبا بنشینید و از وقتگذرانی در سکوت عمیق و آرامش جزیره حسابی لذت ببرید.
در نیمههای زمستان تا اواسط پاییز، همه چیز دستبهدست هم میدهند تا گردشگری در جزیره مارو رونق بگیرد. اواخر پاییز و اوایل زمستان هم از نظر وضعیت آبوهوا، زمان مناسبی برای سفر به جزیره شیدور است؛ البته به شرطی که خبری از باران و طوفان نباشد. باوجود هوای خوب و خنک جزیره در این زمان، امکان مشاهده سرسبزی و زیبایی طبیعت، پرندگان مختلف و لاکپشتها کمتر است؛ پس همچنان تعطیلات نوروز و حدود یک ماه قبل و بعد از آن را میتوان بهترین زمان سفر به جزیره شیدور دانست.
امکانات رفاهی جزیره مارو
جزیره شیدور یکی از بکرترین جزایر ایرانی خلیج فارس است و هیچگونه امکانات رفاهی در آن وجود ندارد. در واقع باتوجهبه این که هیچکس در این جزیره ساکن نیست، عملاً اقامتگاه، رستوران، فروشگاه، سرویس بهداشتی و... در آن ساخته نشده است.
حتی در بیشتر مناطق جزیره دسترسی به آنتن تلفن همراه هم امکانپذیر نیست. همین ویژگیها آن را به مکانی دنج و ایدئال برای رهایی از شلوغی شهر و رسیدن به آرامشی عمیق و واقعی تبدیل کرده است.
باتوجهبه این که جزیره مارو یک منطقه حفاظتشده زیستمحیطی است، اجازه تغییر در هیچ زمینهای در آن وجود ندارد و ساختوساز یا هر فعالیت عمرانی دیگری در خاک جزیره ممنوع است.
به نظر میرسد که نزدیکترین مکان برای اقامت مسافران جزیره مارو، بندر مقام باشد. البته جزیره لاوان هم انتخاب خوبی برای اقامت در طول سفر خواهد بود. برای این که سفر به جزیره شیدور به تجربهای ماندگار و جذاب برایتان تبدیل شود، باید وسایل کافی در طول سفر به همراه داشته باشید؛ چون امکان خرید وسایل مورد نیاز در آن وجود ندارد. فراموش نکنید که پیش از سفر، از همراه داشتن داروهای ضروری، آب کافی، غذای مناسب، لباس اضافه و... مطمئن شوید و با خیال راحت، قدم در مسیر سفر به شیدور بگذارید.
جاهای دیدنی جزیره مارو
سواحل بکر و آرام که با ماسههای سفید درخشان پوشیده شدهاند، بهترین جای دیدنی جزیره شیدور هستند. این سواحل جذابیت زیادی برای گردشگران دارند و مسافران مشتاقی را در آنها خواهید دید که مشغول پیادهروی، استراحت، عکاسی، تماشای چشمانداز زیبای دریا یا پرندگان و... هستند.
در شیدور یک فانوس دریایی زیبا هم وجود دارد که بیشباهت به فانوسهای دریایی انیمیشنها نیست؛ به همین دلیل، گردشگران جزیره حتماً در طول سفر از آن دیدن میکنند.
تفریحات جزیره مارو
در جزیره مارو یا شیدور که بهعنوان یک جزیره بکر و آرام شناخته میشود، خبری از تفریحات لوکس و مراکز تفریحی پرزرقوبرق نیست. تا چشم کار میکند، زمینهای پوشیده از گیاهان گرمسیری و سواحل سفید است که در زمینه نیلیرنگ دریا جای دارند.
بااینحال، تفریحات جذاب و دلنشینی در سفر به مارو در انتظار شما خواهد بود که این سفر را به یکی از خاطرهانگیزترین سفرهایتان تبدیل میکند. از مهمترین تفریحاتی که در سفر به جزیره مارو تجربه خواهید کرد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
طبیعتگردی
قدم زدن در ساحل یا سایر نقاط جزیره، بالا رفتن از تپههای کوتاه و تماشای جانوران منحصربهفرد و گیاهان زیبای این جزیره، جذابترین بخش طبیعتگردی در آن است.
گشتوگذار در طبیعت بکر جزیره مارو حداقل به دو سه ساعت زمان نیاز دارید و شما در این مدت، جلوههای بینظیری از طبیعت خلیج فارس، بهویژه لاکپشتهای سبز و پوزه عقابی را مشاهده خواهید کرد.
قایق سواری
گردش در آبهای پیرامون جزیره با قایق، تفریحی دوستداشتنی و محبوب است. شما میتوانید در حین این گشتوگذار، طبیعت زیر دریا را هم مشاهده کنید و حتی در صورت خوششانس بودن، به تماشای رقص زیبای دلفینهای بازیگوش بنشینید.
ماهیگیری
اگر به ماهیگیری علاقهمند هستید، سفر به جزیره شیدور فرصت خوبی برای تجربه این ورزش جذاب به شما خواهد داد. برای این کار میتوانید سوار قایق ماهیگیران محلی شوید یا با تورهای ویژه، این تفریح لذتبخش را تجربه کنید.
پرندهنگری
مشاهده پرندگان یکی از سرگرمکنندهترین تفریحات در جزیره مارو است. باتوجهبه این که شیدور جزیرهای بکر و غیرمسکونی است، زیستگاه ایدئالی برای زندگی پرندگان بومی و مهاجر محسوب میشود.
شما میتوانید در تمام طول سال، بهویژه از نیمههای زمستان تا اواسط بهار، گونههای مختلف پرنده را در سفر به مارو تماشا کنید و از مشاهده پرواز آنها در دل آسمان جزیره حسابی لذت ببرید.
شنا
آبهای گرم و آرام جزیره مکان مناسبی برای شناست. البته افرادی که با فنون شنا آشنایی ندارند، بهتر است در محدوده امن و زیر نظر راهنمای حرفهای شنا کنند. برای این که خاطرههای خوبی از سفر به مارو داشته باشید، از انجام حرکات یا شوخیهای خطرناک در حین شنا خودداری کنید.
غواصی
پاکی و شفافیت آب جزیره مارو باعث شده تا این جزیره، مکانی بسیار مناسب برای تجربه غواصی باشد. اما باتوجهبه این که هیچ مرکز تفریحی و رفاهی برای ارائه این خدمات به مسافران وجود ندارد، شما باید وسایل مورد نیاز غواصی را با خود به همراه داشته باشید.
بسیاری از غواصان حرفهای، آرامش محیط این جزیره را برای گشتوگذار در اعماق دریا انتخاب میکنند تا تجربهای خاص و متفاوت از غواصی داشته باشند.
عکاسی
زیباییهای خیرهکننده جزیره، مناظر ناب طلوع و غروب خورشید، زندگی جانوران آبزی، پرندگان و... جذابترین سوژهها برای ثبت عکسهای بهیادماندنی هستند.
شما میتوانید در طول سفر به جزیره مارو، از سواحل سفید و زیبا و پوشش گیاهی و جانوری جذاب آن عکسهای خوبی بگیرید و خاطرات این سفر منحصربهفرد را ماندگار کنید.
چک لیست سفر به جزیره مارو -وسایلی که در سفر به جزیره شیدور باید داشته باشید
تا اینجا متوجه شدهاید که جزیره شیدور، مکانی غیرمسکونی و بکر است که در آن، هیچگونه امکانات رفاهی و تفریحی وجود ندارد. سفر به چنین مکانی، نیاز به برنامهریزی دقیقتری خواهد داشت و ازآنجاکه امکان تهیه وسایل جامانده یا فراموششده وجود ندارد، لازم است یک لیست کامل از وسایل مورد نیاز برای سفر به آن داشته باشید.
برای راحتی کار، در ادامه یک چکلیست برای سفر به جزیره مارو تدارک دیدهایم تا بتوانید بر اساس آن، همه وسایل مورد نیاز خود را جمعآوری کرده و سفر به جزیره را آغاز کنید. چکلیست سفر به جزیره شیدور و وسایل ضروری برای این سفر عبارتاند از:
- آب آشامیدنی سالم به مقدار کافی
- مواد غذایی آماده که امکان نگهداری از آنها در خارج از یخچال برای چند ساعت وجود دارد
- زیرانداز مسافرتی
- یکی دو دست لباس اضافه. باتوجهبه هدف سفر یعنی شنا، غواصی و... حتماً لباس کافی با خود داشته باشید
- کرم ضدآفتاب
- کلاه آفتابگیر
- کفش مناسب طبیعتگردی در جزیره
- عینک آفتابی
- کیسهزباله برای جمعآوری زبالههای تولید شده در حین سفر
- داروهای ضروری مورد نیاز هر فرد، مسکنهای عمومی و...
- جعبه کمکهای اولیه یا کیت تجهیزات امداد و نجات در طبیعت
- پاوربانک و باتری اضافه برای دوربین
- تجهیزات عکاسی و...
نکاتی که پیش از سفر به جزیره مارو باید بدانید
اگر در حال برنامهریزی برای سفر به جزیره مارو هستید، حتماً به این نکته توجه کنید که این جزیره، یک منطقه حفاظتشده زیستمحیطی است که ارزش و اهمیت بالایی دارد. مهمترین لازمه سفر به این جزیره، آگاهی و احترام به طبیعت است و خوب است گردشگران با آمادگی ذهنی مناسب به این جزیره بروند. هیچگونه دخلوتصرف در طبیعت جزیره شیدور، آسیب به حیاتوحش، دستکاری و خروج شن، سنگ، صدف و... از آن مجاز نیست و لازم است همه ما دستبهدست هم دهیم تا این جزیره بکر و آرام را به همین شکل برای آیندگان حفظ کنیم.
در همین راستا، لازم است پیش از سفر به چند نکته زیر توجه کنید:
- ورود به جزیره مارو برای همه مجاز نیست و فقط گردشگرانی که در قالب تورهای رسمی طبیعتگردی، مجوز ورود به این جزیره را از سازمان حفاظت محیطزیست دریافت کنند، میتوانند وارد جزیره شوند
- شیدور جزیرهای کاملاً بکر است؛ پس تا جای ممکن، هیچ اثری از خود در جزیره باقی نگذارید و زبالههای خود را هم از محیط خارج کنید
- در جزیره کوچک مارو، هیچ امکانات رفاهی و تفریحی وجود ندارد. پس لازم است همه چیز، از خوراکی و آب آشامیدنی گرفته تا لوازم غواصی و... را با خودتان به جزیره ببرید
- برای سفر به جزیره از قایقهای مطمئن و مجوزدار استفاده کنید و در طول سفر دریایی، حتماً جلیقه نجات بپوشید
- بههیچعنوان به جانوران جزیره، بهويژه لاکپشتها نزدیک نشوید و از لمس یا جابهجا کردن تخمهای آنها بعد از تخمگذاری خودداری کنید
- برای حفظ آرامش جزیره، از پخش موسیقی با صدای خیلی بلند خودداری کنید. سروصدای بیش از حد میتواند برای جانوران ساکن در جزیره شیدور استرسزا باشد
- از چیدن گیاهان جزیره و روشن کردن آتش در آن خودداری کنید تا آسیبی به محیطزیست آن وارد نشود
بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در سفر به جزیره مارو
پیشتر گفتیم که جزیره مارو مسکونی نیست و هیچ امکانات رفاهی و اقامتی در آن وجود ندارد. پس برای اقامت در سفر به این جزیره چه باید کرد؟
سادهترین راه، انتخاب بندری است که از آنجا راهی سفر به مارو شدهاید! بندر مقام نزدیکترین منطقه مسکونی به شیدور است که علاوه بر امکانات اقامتی خوب مثل مهمانسرا، اقامتگاه بوم گردی و... جاهای دیدنی زیادی برای گردشگران دارد.
شما میتوانید با اجاره آنلاین اقامتگاه در بندر مقام استراحت کرده و در ساعات ابتدایی روز بعد، همراه با همسفران خود به سمت جزیره مارو حرکت کنید. بعد از چند ساعت گشتوگذار هم میتوانید مجدداً به اقامتگاه خودتان برگردید و خستگی سفر را در محیط امن و دلچسب آن از تن دور کنید.
البته جزیره لاوان هم که در نزدیکی شیدور قرار دارد، یک جزیره مسکونی با امکانات اقامتی مناسب است که میتواند انتخاب خوبی برای علاقهمندان به گشتوگذار در جزایر خلیجفارس باشد. درهرصورت، ازآنجاکه بهترین فصل سفر به جزیره مارو محدود است، گردشگران زیادی آن را برای سفر زمستانی یا بهاری خود انتخاب میکنند. حضور تعداد زیاد گردشگر در جزیره و فرا رسیدن پیک سفرها، ممکن است دسترسی به بهترین اقامتگاههای بندر مقام یا لاوان را برای گردشگران دشوار کند. پس برای این که با خیال راحت قدم در مسیر سفر بگذارید، از جاباما کمک بگیرید.
این پلتفرم حرفهای و تخصصی در زمینه اجاره اقامتگاه، به شما کمک میکند تا با صرف کمترین زمان، بهترین اقامتگاهها را بر اساس زمان سفر، بودجه و امکانات مورد نیاز خود پیدا کنید و سفری ایدئال به جزیره شیدور را تجربه کنید. همه مراحل انتخاب، پرداخت هزینه، اجاره و حتی لغو رزرو در جاباما بهصورت آنلاین انجام میشود. ضمناً شما میتوانید از خدماتی مثل دسترسی به نظرات مهمانان قبلی اقامتگاهها، پشتیبانی ۲۴ ساعته و... بهرهمند شوید و سفری خاطرهانگیز و بهیادماندنی را به یکی از بکرترین جزایر ایران تجربه کنید.