دشت شیمبار دشتی خفته در خاک گرم و حاصلخیز خوزستان، در دامنه‌های چشم‌نواز کوهستان زاگرس است که با طبیعت ناب، هوای پاک و جاذبه‌های متعددش، گردشگران را فرامی‌خواند. در این دشت خرم، جویبارها جریان دارند و نغمه دل‌انگیز پرنده‌ها از هر طرف به گوش می‌رسد. به هر سوی این دشت که نگاه کنید، انبوهی از درختان بلوط، بادام وحشی و بنه را خواهید دید که سر از خاک برآورده‌اند. گل‌ها و گیاهان خودرو، فرشی خیال‌انگیز در زیر پای گردشگران پهن کرده و اهالی این دشت، به گرمی هرچه‌تمام‌تر از بازدیدکننده‌های آن استقبال می‌کنند.

انسان و طبیعت در این گوشه از ایران‌زمین، پیوندی عمیق و ریشه‌دار دارند و قدر و ارزش هر قطره آب، هر گلبرگ و هر موجود زنده‌ای در آن دانسته می‌شود. اگر با شنیدن نام خوزستان، به یاد چاه‌های نفت و درخت نخل و گرمای طاقت‌فرسا می‌افتید، حتماً در اولین فرصت سری به دشت شیمبار این استان بزنید. اینجا مکانی برای زندگی است و فرصتی به شما می‌دهد تا برای مدت‌زمانی هر چند کوتاه، هیاهوی شهرها را به فراموشی بسپارید و از لطافت طبیعت و آرامش عمیق آن لذت ببرید. این مقاله با معرفی کامل دشت شیمبار، راهنمای شما خواهد بود تا از سفر به آن نهایت لذت را ببرید و تجربه‌ای منحصربه‌فرد از سفر به خوزستان داشته باشید.

معرفی دشت شیمبار

معرفی-دشت-شیمبار.jpg شیمبار نام دشتی زیبا در دل رشته‌کوه زاگرس و یکی از جاهای دیدنی خوزستان است. قرار گرفتن در دامنه کوه دلا، بخشی از رشته‌کوه عظیم زاگرس، و هم‌جواری با استان‌ چهارمحال و بختیاری، این دشت را به مکانی سرسبز، زیبا و تماشایی تبدیل کرده است. شیمبار در زبان محلی مردم این منطقه به معنی محل بارش فراوان و آب زیاد یا محل رویش گیاهان فراوان است. البته این دشت با نام‌های شنویر، شیمور و شینبار (شیرین بهار) هم شناخته می‌شود که مفهوم همه آن‌ها، سرسبزی و طراوت طبیعت این منطقه را در خود نهفته دارد.

گروهی از مردم غیور و خونگرم ایل بختیاری، ساکنان قدیمی دشت شیمبار هستند که با حضور خود، رنگ‌وبوی جذاب‌تری به این دشت می‌بخشند. مسیرهای کوچ‌رو عشایر از دل این دشت زیبا می‌گذرند و شما می‌توانید در فصل‌های خاص، کوچ عشایر را در این دشت تماشا کنید. خوب است بدانید که دشت شیمبار جزو مناطق حفاظت‌شده محیط‌زیست است و گردشگران موظف هستند در حین بازدید از این دشت، از گیاهان و جانوران خاص و زیبای منطقه محافظت کنند. دشت شیمبار با طبیعت بکر، آرامش واقعی، جاذبه‌های تاریخی و چشم‌اندازهای بی‌نظیرش، یک مقصد بسیار عالی برای سفر خواهد بود و شما می‌توانید در این سفر، تفریحات جذاب و حال‌وهوای خوشی را تجربه کنید.

دشت شیمبار کجاست؟

دشت-شیمبار-کجاست؟.jpg شیمبار دشتی وسیع و زیبا در محدوده بخش چلو شهرستان اندیکا در شمال شرقی ستان خوزستان است. این دشت را می‌توان مرزی طبیعی بین استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری دانست که در رشته‌کوه‌های زاگرس واقع شده و فضایی دنج و جذاب برای گردش و تفریح دارد. این دشت از بخش جنوب غربی به مرکز شهرستان اندیکا، یعنی شهر قلعه خواجه و از شمال غربی، به روستای شیوند و سد کارون ۳ می‌رسد.

بخش شرقی آن هم با کوه دلا همسایه است و مرز آن با چهارمحال و بختیاری محسوب می‌شود. روستاهای دیگری مثل سرکول، شیمبار، پشته و... هم سایر مناطق هم‌جوار با دشت شیمبار هستند. فاصله دشت شیمبار از مرکز شهرستان اندیکا کمتر از ۴۰ کیلومتر بوده و این فاصله از شهر اهواز به طور متوسط حدود ۲۳۰ کیلومتر خواهد بود. فاصله تهران تا دشت شیمبار هم باتوجه‌به مسیر انتخابی، حدود ۷۰۰ کیلومتر تخمین زده می‌شود.

بهترین مسیر دسترسی به دشت شیمبار خوزستان

بهترین-مسیر-دسترسی-به-دشت-شیمبار-خوزستان.jpg اگر قصد دارید از سمت جنوب و مرکز استان خوزستان به سمت دشت شیمبار بروید، بهترین و کوتاه‌ترین مسیر، عبور از مسجد سلیمان و اندیکاست. طول این مسیر حدود ۲۳۰ کیلومتر است و باتوجه‌به ناهموار بودن بخش‌هایی از جاده، بین ۵/۴ تا ۵/۵ ساعت طول می‌کشد تا به مقصد برسید. سفر به دشت شیمبار از تهران هم باتوجه‌به مسیر انتخابی، بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت طول می‌کشد و شما چند مسیر زیر را پیش روی خود خواهید داشت:

  • مسیر اول که استفاده از آن برای سفر به دشت شیمبار رایج‌تر است، از سمت شرقی دشت وارد آن می‌شود. این در واقع مسیری است که برای عبور از آن باید از شهرهای تهران، قم، اراک، بروجرد، الیگودرز و شهرکرد بگذرید تا به دشت شیمبار برسید
  • مسیر دوم از شهرهای تهران، اصفهان، شهرکرد، لردگان و بازفت می‌گذرد تا شما را به دشت زیبای شیمبار برساند. این مسیر در مقایسه با مسیر قبلی، ناهموارتر است و بیشتر برای دارندگان خودروهای کوهستانی و آفرود مناسب است
  • البته مسیرهای دیگری هم از سمت ایذه و دزفول برای ورود به دشت شیمبار وجود دارد که به دلیل جاده‌‌های پرپیچ‌وخم و ناهموار، استفاده از آن را به مسافران ناآشنا به جغرافیای منطقه توصیه نمی‌کنیم

پوشش گیاهی و جانوری دشت شیمبار

پوشش-گیاهی-و-جانوری-دشت-شیمبار.jpg شیمبار به‌عنوان منطقه‌ای حفاظت‌شده در دل رشته‌کوه عظیم زاگرس، پوشش گیاهی و جانوری بسیار غنی و متنوعی دارد. به همین دلیل، گردشگران این دشت باید توصیه‌های زیست‌محیطی را جدی گرفته و از آسیب به محیط زندگی این جانداران یا تغییر و دست‌کاری در آن‌ها خودداری کنند. پوشش گیاهی دشت شیمبار در فصل بهار به زیباترین شکل خودنمایی می‌کند و به هر سو که نگاه کنید، بوته‌های سرسبز، درختان تنومند و گل‌ها و گیاهان جذاب را مشاهده خواهید کرد. گونه غالب جنگلی منطقه زاگرس، یعنی بلوط ایرانی، بادام کوهی، گون، پسته وحشی (بنه)، انجیر کوهی، کلخنگ و کیالک از مهم‌ترین درختان این منطقه هستند.

نکته جالب و مهم در مورد این دشت این است که در روزهای نیمه اول سال، انبوهی از گل‌های رنگارنگ شقایق وحشی، لاله‌های واژگون و گون‌های گل‌دار شکوفا شده و جلوه شاداب‌تر و تماشایی‌تری به آن می‌بخشند. اگر به گیاهان دارویی هم علاقه‌مند هستید، انواعی از آن‌ها مثل آویشن، پونه کوهی، بومادران، کاکوتی، والک و... را در سفر به این دشت مشاهده خواهید کرد. طبیعت خوش‌آب‌وهوا و آرام دشت شیمبار، آن را به مکان مناسبی برای زندگی انواع گونه‌های جانوری مثل پرندگان و پستانداران وحشی تبدیل کرده است.

گرگ و روباه، شغال، کفتار و تشی یا خارپشت به‌وفور در این دشت وجود دارد. البته در مواردی ممکن است گونه‌های جانوری نادری مثل خرس قهوه‌ای و پلنگ ایرانی را هم در نواحی دوردست و ارتفاعات منطقه مشاهده کنید. برخی از انواع مار و خزندگان بومی هم در این منطقه زندگی می‌کنند. گشت‌وگذار در دشت شیمبار خوزستان، در زیر سایه پرواز پرندگانی مثل عقاب طلایی، کبک، تیهو، سار، دارکوب و پرندگان مهاجر خواهد بود. شما می‌توانید در حین طبیعت‌گردی در این دشت، به نوای دلنشین پرندگان گوش بسپارید و از این گردش در دل طبیعت حسابی لذت ببرید.

چه کسانی در دشت شیمبار خوزستان زندگی می‌کنند؟

چه-کسانی-در-دشت-شیمبار-خوزستان-زندگی-می‌کنند؟.jpg مهم است که بدانید چه کسانی در دشت شیمبار خوزستان زندگی می‌کنند؛ چون این کار به آشنایی بهتر با فرهنگ و آداب‌ورسوم منطقه کمک کرده و به شما یاد می‌دهد که چطور از سفر به این دشت زیبا، لذت بیشتری ببرید. زندگی در دشت شیمبار خوزستان با فرهنگ ایل بختیاری عجین است و بیشتر ساکنان آن را، عشایر بختیاری تشکیل می‌دهند. مردم ایل بختیاری به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و اصیل‌ترین ایلات ایران، در بخش‌های مختلفی از استان‌های پیرامون رشته‌کوه زاگرس پراکنده هستند و نقش مهمی در اقتصاد، فرهنگ و هنر این منطقه دارند.

بختیاری‌های کوچ‌رو و نیمه ساکن دشت شیمبار، معمولاً از طوایف هفت‌لنگ، بابادی و گروهی از چهارلنگ‌ها هستند که قرن‌هاست این بخش از زاگرس را برای زندگی و کوچ انتخاب کرده‌اند. بعضی از این جمعیت در روستاها ساکن هستند و گروهی دیگر، کوچ‌رو محسوب می‌شوند. دامداری اصلی‌ترین شغل ساکنان شیمبار است؛ البته این روزها برخی از آن‌ها در زمینه پرورش گندم، جو و انواعی از گیاهان دارویی هم فعالیت می‌کنند. زبان محلی مردم دشت شیمبار، لری بختیاری است و در سیاه‌چادرهای عشایری که در زبان محلی به آن بهون می‌گویند، زندگی می‌کنند. عشایر ساکن شیمبار در فصل‌های گرم سال به سمت ییلاق و ارتفاعات خنک کوهستان می‌روند و با خنک شدن هوا، نواحی پایین‌دست و گرم‌تر را برای زندگی انتخاب می‌کنند.

شما می‌توانید در سفر به این دشت، با زندگی عشایر منطقه، آداب‌ورسوم، لباس‌های محلی، شیوه زندگی و فرهنگ این مردم خونگرم و مهمان‌نواز آشنا شوید و تجربه ناب و متفاوتی از این سفر کسب کنید. در واقع می‌توان گفت که سفر به دشت شیمبار، یک تیر و دو نشان است! این سفر، علاوه بر این که می‌تواند یک طبیعت‌گردی ناب و منحصربه‌فرد باشد، شما را با یکی از مهم‌ترین اقوام ایرانی آشنا کرده و حس و حال متفاوتی از سفر به یک منطقه زیبا و خوش‌آب‌وهوا خواهد بود.

بهترین زمان سفر به دشت شیمبار

بهترین-زمان-سفر-به-دشت-شیمبار.jpg سفر به دشت شیمبار در هر فصل سال، حال‌وهوای خاصی دارد و شما می‌توانید از گشت‌وگذار در طبیعت، تماشای مناظر بکر و هوای پاک و باطراوت آن حسابی لذت ببرید. فصل بهار در دشت شیمبار، اوج هنرنمایی طبیعت است. از اواسط اسفند تا اوایل خرداد، طبیعت این منطقه در زیباترین و سبزترین حالت ممکن قرار دارد. گل‌های وحشی، زمین دشت را رنگارنگ می‌کنند و آبشارها و چشمه‌ها، پرآب‌تر و خروشان‌تر از همیشه خواهد بود.

هوای دشت در روزهای بهاری بسیار مطبوع و خنک است و احتمالاً نسیم ملایمی، صورتتان را نوازش خواهد کرد. با از راه رسیدن تابستان، نواحی پایین‌دست دشت کم‌کم گرم می‌شوند، اما مناطق بالادست همچنان خنک و مطبوع هستند و انتخاب خوبی برای گشت‌وگذار تابستانی خواهند بود. شما می‌توانید در این روزها، برای فرار از گرمای طاقت‌فرسای شهرها به دشت شیمبار پناه برده و از طبیعت‌گردی و کمپینگ در آن لذت ببرید.

خوب است بدانید که دمای نواحی پایین‌دست این دشت، حتی در گرم‌ترین روزهای سال هم از شهرهای اطراف آن خنک‌تر است و فرصتی برای سفری آرامش‌بخش و جذاب به شما می‌دهد. پاییز دشت شیمبار به یک تابلوی نقاشی با مناظر خیره‌کننده شبیه است و با چشم‌اندازهای جادویی و زیبا، هوش از سر گردشگران می‌برد. نکته مهم این است که کاهش میزان گردشگران در مقایسه با پایان تابستان، بهترین فرصت را برای لذت بردن از آرامش و سکوت طبیعت به شما خواهد داد. هوای خنک، آرامش عمیق و مناظر بی‌نظیر و چشم‌نواز، هدیه دشت شیمبار به مسافران پاییزی این منطقه است. با از راه رسیدن سرمای زمستان و بارش برف در دشت شیمبار و اطراف آن، دسترسی به این منطقه کمی دشوار شده و طبیعت‌گردی در این فصل به گروه‌های حرفه‌ای اختصاص دارد.

پس اگر می‌خواهید در فصل زمستان به شیمبار سفر کنید، باید تجهیزات کامل، ماشین مناسب و راهنمای حرفه‌ای داشته باشید و زمانی را برای سفر انتخاب کنید که شرایط جوی، پایدار و آرام باشد.

جاهای دیدنی دشت شیمبار

جاهای-دیدنی-دشت-شیمبار.jpg دشت شیمبار به تکه‌ای از بهشت شبیه است و پر از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی خیره‌کننده است. شما می‌توانید در سفر به این منطقه، از تماشای جاهای دیدنی جذابش لذت ببرید و لحظه‌های خوبی را پشت سر بگذارید. برخی از جاهای دیدنی دشت شیمبار که محبوب گردشگران هستند عبارت‌اند از:

کوه دلا

کوه-دلا.jpg دلا یکی از بلندترین کوه‌های این منطقه است که انتخاب اول بسیاری از دوستداران کوهنوردی در سفر به شیمبار خواهد بود. این کوه باشکوه و زیبا، مکان مناسبی برای ثبت عکس‌های زیبا از طبیعت منطقه، تماشای طلوع و غروب خورشید و کوهنوردی است. کوه دلا در هر فصل جذابیت خاصی دارد؛ اما درصورتی‌که در بهار راهی آن شوید، می‌توانید علاوه بر تماشای مناظر بهشتی، گل‌های وحشی رنگارنگ را هم ببینید و کمی گیاه دارویی جمع‌آوری کرده و سوغات جذابی از این منطقه با خود ببرید.

آبشار شله بن

آبشار-شله-بن.jpg در دشت شیمبار آبشارهای زیادی وجود دارد که آبشار شله بن یا شول آب، یکی از معروف‌ترین آن‌هاست. این آبشار برای گردشگران عادی مقصد مناسبی است و به بخش اصلی دشت شیمبار نزدیک‌تر است؛ بنابراین مسیر چندان سخت و ناهمواری ندارد. آبشار شله بن در میان انبوهی از درختان زیبای بلوط پنهان شده و منظره‌ای بدیع و چشم‌نواز از طبیعت این منطقه را پیش چشم گردشگران می‌گذارد.

آبشار نگین

آبشار-نگین.jpg نگین نام یکی دیگر از آبشارهای زیبا و خوش‌منظره دشت شیمبار است که ارتفاع آن از آبشار شله بن بیشتر بوده و به حدود ۶۰ متر می‌رسد. این آبشار در بخش شمالی دریاچه سد شهید عباس‌پور قرار گرفته و تونل دست‌ساز نگین در تأمین آب آن نقش دارد. مسیر دسترسی به آبشار نگین کوهستانی است و عبور از آن برای گردشگران عادی چندان آسان نیست. بیشتر بازدیدکنندگان این آبشار را کوهنوردان و طبیعت‌گردان حرفه‌ای تشکیل می‌دهند که با تجهیزات مناسب، خودشان را به ارتفاعات آن می‌رسانند.

جنگل‌های بلوط

جنگل‌های-بلوط.jpg نام زاگرس با جنگل‌های بلوط و زیبایش گره خورده و گشت‌وگذار در این جنگل‌های انبوه، به یکی از محبوب‌ترین تفریحات گردشگران این منطقه تبدیل شده است. شما می‌توانید در سفر به دشت شیمبار، سری هم به جنگل‌های بلوط آن بزنید و علاوه بر لذت بردن از آرامش و طراوت هوایش، به تماشای جانوران و پرندگان زیبای جنگل بنشینید.

بردگوری یا گورهای باستانی سنگی

بردگوری-یا-گورهای-باستانی-سنگی.jpg بردگوری مکانی در دل کوه است که در گذشته‌های دور برای دفن استخوان‌های جسدها مورد استفاده قرار می‌گرفت. ایرانیان باستان که پیرو آیین زرتشتی بودند، اجساد را به‌صورت کامل دفن نمی‌کردند؛ بلکه آن‌ها را در مکان‌های خاصی قرار می‌دادند که حیوانات و پرندگان از گوشتشان تغذیه کنند. سپس استخوان‌های به‌جامانده را در مکان‌های خاصی دفن می‌کردند که به آن استودان یا در گویش مردم منطقه شیمبار، بردگوری می‌گفتند.

چشمه‌های دشت شیمبار

چشمه‌های-دشت-شیمبار.jpg دشت شیمبار در منطقه‌ای پرآب واقع شده و بارش فراوان باران و ذوب‌شدن برف‌ قله‌های اطراف، باعث پرآب شدن چشمه‌های زیبای این منطقه می‌شود. این چشمه‌های بسیار زلال در تمام سال جاری هستند و در فصل‌های گرم سال به محل تجمع عشایر و دام‌های آن‌ها تبدیل می‌شوند. کوشکی، سرکول و موگه‌دم نام معروف‌ترین چشمه‌های دشت شیمبار است که به شما توصیه می‌کنیم در سفر به این منطقه حتماً از آن‌ها دیدن کنید.

تنگ بتا

تنگ-بتا.jpg تنگ بتا یکی از جاهای دیدنی این منطقه است که در بخش جنوبی دشت شیمبار قرار دارد و به دلیل فاصله کوتاه از دامنه‌های کوه دلا و روستای پادلا، انتخاب خوبی برای گشت‌وگذار در این منطقه است. تنگ بتا مکانی باستانی و جذاب بوده که از دو نقش‌ برجسته منحصربه‌فرد تشکیل شده است. نقش برجسته اول ۱۲ پیکره انسان با طول حدود دو متر را دربرگرفته که در آن، یک کتیبه، آتشدان و نقش‌های دیگری هم دیده می‌شود.

نقش برجسته دوم هم پیکره‌ای تنها با طول کمتر از یک و نیم متر است. بررسی‌های باستان‌شناسی نشان می‌دهند که این نقش برجسته‌ها متعلق به دوره الیمائی، یکی از حکومت‌های محلی سلسله اشکانی، هستند که در ایذه و شوشتر حکومت می‌کردند. دسترسی به این اثر تاریخی برای گردشگران عادی سخت است و نیاز به داشتن تجهیزات کوهنوردی و آمادگی بدنی کافی دارد. شما می‌توانید با داشتن وسایل لازم برای کوهنوردی، به بازدید این اثر ملی جذاب بروید و تجربه‌ای خاص از سفر به این بخش از خوزستان داشته باشید.

مجسمه‌های شیر سنگی

مجسمه‌های-شیر-سنگی.jpg در قبرستان قدیمی دشت شیمبار، مجسمه‌های جذابی به شکل شیر سنگی وجود دارد که نماد شجاعت بختیاری‌هاست. آن‌ها چنین مجسمه‌هایی را بر روی مزار بزرگان ایل خود قرار می‌دهند تا یادآور رشادت‌ها و بزرگ‌منشی آن‌ها باشد. شما می‌توانید در حین قدم زدن در این قبرستان تاریخی، شیرهای سنگی را تماشا کنید و عکس‌های جالبی از آن‌ها بگیرید.

تفریحات دشت شیمبار

تفریحات-دشت-شیمبار.jpg سفر به دشت شیمبار یک تجربه عالی از گشت‌وگذار در طبیعتی ناب و جاذبه‌های تاریخی کمتر شناخته‌شده است. این منطقه بکر، محل زندگی یکی از اصیل‌ترین اقوام ایرانی و خاستگاه گیاهان و جانورانی منحصربه‌فرد و جذاب هم هست. بنابراین، شما می‌توانید در سفر به این منطقه، تفریحات جذاب و متفاوتی را تجربه کنید که به خاطراتی به‌یادماندنی از سفر به شیمبار تبدیل می‌شوند. برخی از مهم‌ترین تفریحات دشت شیمبار عبارت‌اند از:

کوهنوردی و طبیعت‌گردی

کوهنوردی-و-طبیعت‌گردی.jpg ارتفاعات کوه دلا و دشت‌ها، تنگه‌ها و سایر جاذبه‌های طبیعی شیمبار، بهترین مکان برای تجربه تفریحاتی مثل کوهنوردی و طبیعت‌گردی است. برخی از مسیرهای پیاده‌روی در این منطقه ساده و دردسترس هستند و همه می‌توانند در آن‌ها گردش کنند. اما برخی دیگر نیاز به تجهیزات کوهنوردی داشته و برای عبور از آن‌ها باید آمادگی بدنی مناسب هم داشته باشید. درهرصورت، شما می‌توانید با هر میزان آمادگی بدنی و امکانات موجود، محل دلخواه و مناسب خودتان را برای طبیعت‌گردی در این دشت وسیع انتخاب کنید و از مشاهده چشمه‌ها، آبشارها، مراتع و جنگل‌های بکر و زیبای آن لذت ببرید.

عکاسی و مردم‌نگاری

عکاسی-و-مردم‌نگاری.jpg چشم‌اندازهای دشت شیمبار به حدی زیبا، منحصربه‌فرد و استثنایی هستند که برای ثبت همه آن‌ها، به صدها گیگ حافظه و دوربینی با شارژ نامحدود نیاز دارید! شما می‌توانید در طول سفر، تصاویر زیبایی از طبیعت خوش‌منظره شیمبار را جمع‌آوری کنید و خاطرتان خوبتان از قدم زدن در سایه درختان، تماشای منظره طلوع یا غروب خورشید، مشاهده گیاهان رنگارنگ منطقه و... را در قالب عکس‌های متنوع به ثبت برسانید.

اگر به زندگی عشایر و آداب‌ورسوم آن‌ها علاقه‌مند هستید، این سفر فرصت خوبی برای ثبت عکس‌های زیبا از زندگی آن‌ها خواهد بود. طبیعت مه‌آلود منطقه، لباس‌های رنگارنگ عشایر و فعالیت‌های روزمره آن‌ها بهترین موقعیت برای ثبت عکس‌های جذاب از سفر به شیمبار هستند.

کمپینگ و شب‌مانی در طبیعت

کمپینگ-و-شب‌مانی-در-طبیعت.jpg اگر از شلوغی کار و زندگی خسته شده‌اید و دوست دارید چند روزی را در دامن بکر طبیعت به آرامش سپری کنید، دشت شیمبار بهترین انتخاب برای شماست. برای این کار تنها لازم است اسباب سفرتان را جمع‌آوری کنید و با چادر مسافرتی، مقداری غذا، کیسه‌خواب و... به دل طبیعت بکر شیمبار بروید. خوابیدن در زیر آسمان پرستاره با صدای جیرجیرک‌ها و نوای دلنشین جویبارها و چشمه‌های پرآب، به‌یادماندنی‌ترین لحظه‌ها از سفر به شیمبار خواهد بود.

اسب‌سواری

اسب‌سواری.jpg اسب‌ها از مهم‌ترین دارایی‌های عشایر هستند. شما می‌توانید در طول سفر و با کسب اجازه از عشایر، سوار اسب‌هایشان شوید و تجربه متفاوتی از سوارکاری در مراتع بی‌انتها و خیره‌کننده شیمبار داشته باشید.

پیک نیک

پیک-نیک.jpg طبیعت زیبا و چشم‌نواز دشت شیمبار یکی از محبوب‌ترین مناطق این بخش از کشور برای پیک‌نیک و تفریح خانواده‌هاست. در تمام طول هفته و به‌ویژه آخر هفته‌ها، گروه‌های بزرگ و کوچک گردشگران راهی این منطقه می‌شوند تا برای چند ساعت در سایه درختان و حاشیه جویبارها و چشمه‌ها بنشینند و از آرامش عمیق و هوای پاک آن لذت ببرند.

تجربه زندگی عشایری

تجربه-زندگی-عشایری.jpg زندگی عشایر تجربه‌ای متفاوت و منحصربه‌فرد است که جذابیت خاصی برای گردشگران دارد. اگر از علاقه‌مندان به زندگی عشایر و به‌ویژه ایل بزرگ بختیاری هستید، سفر به دشت شیمبار تجربه درخشانی برایتان خواهد بود. شما می‌توانید در این سفر، از نزدیک با زندگی، فعالیت‌ها و فرهنگ عشایر آشنا شوید و علاوه بر معاشرت با آن‌ها و چشیدن طعم غذاهای اصیلی مثل کباب بختیاری و اوترشی، پخت غذاهای محلی، دوشیدن شیر دام، تهیه دوغ، برپایی سیاه چادر، بافت قالی و گلیم و... را هم تجربه کنید.

جاهای دیدنی نزدیک به دشت شیمبار

جاهای-دیدنی-نزدیک-به-دشت-شیمبار.jpg اگرچه دشت شیمبار مجموعه‌ای از جاهای دیدنی بکر و جذاب را در دل خود جای داده است، اما در اطراف آن هم دیدنی‌های منحصربه‌فردی وجود دارد که انتخاب خوبی برای گشت‌وگذار در این بخش از خوزستان خواهد بود. چنانچه به شیمبار سفر کردید، حتماً سری به جاهای دیدنی زیر در اطراف آن بزنید و خوش بگذرانید:

تنگ صیاد

تنگ-صیاد.jpg تنگ صیاد یکی از بزرگ‌ترین جاذبه‌های دیدنی نزدیک به دشت شیمباد است که در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این منطقه از سه بخش پارک ملی، بخش میانی و منطقه حفاظت‌شده و شکار ممنوع تشکیل شده و انتخاب خوبی برای طبیعت‌گردی در اطراف شیمبار است. اگر به کوهنوردی علاقه دارید یا می‌خواهید به تماشای طبیعت بکر و گشت‌وگذار در جنگل و مناطق کوهستانی چشم‌نواز بروید، تنگ صیاد انتخاب خوبی برای شما خواهد بود.

دریاچه و سد شهید عباسپور

دریاچه-و-سد-شهید-عباسپور.jpg سد کارون ۱ که با نام شهید عباسپور شناخته می‌شود، در مسجد سلیمان واقع شده و یکی از جاهای دیدنی خاص در اطراف دشت شیمبار است. دریاچه پشت این سد مکان مناسبی برای تفریحات آبی مثل قایق‌سواری است و گردشگران زیادی، اطراف آن را برای پیک‌نیک یا کمپینگ انتخاب می‌کنند.

قلعه دا و دختر

قلعه-دا-و-دختر.jpg در فاصله سه‌کیلومتری شمال شهر رامهرمز، بقایای یک قلعه باستانی وجود دارد که در میان اهالی منطقه، به قلعه دا و دختر (مادر و دختر) معروف است. این قلعه که به دوره ساسانیان تعلق دارد، از سنگ، ملات گچ و آجر ساخته شده و مکانی امن و مستحکم با معماری رومی برای حفاظت از جاده تجاری و مهم نزدیک آن بوده است. ازآنجاکه قلعه دا و دختر در ارتفاع ۶۰۰ متری و بر روی کوه‌های بلند گلچینو واقع شده، مسیر آسانی برای دسترسی ندارد و شما باید حدود ۳۰ دقیقه از پای کوه تا رسیدن به قلعه پیاده‌روی کنید.

گردنه چری و دشت تاراز

گردنه-چری-و-دشت-تاراز.jpg اگر از سمت شمال‌ غرب دشت شیمبار به طرف بازفت و کوهرنگ چهارمحال و بختیاری بروید، در طول مسیر از گردنه‌های متعدد و دشت‌های زیبایی عبور خواهید کرد. گردنه چری و دشت‌ تاراز از زیباترین مناطق دیدنی آن هستند که با طبیعت ناب و جذاب خود، توجه گردشگران را جلب می‌کنند.

تنگه کول فرح

تنگه-کول-فرح.jpg تنگه کول فرح ایذه، مجموعه‌ای از کتیبه‌های سنگی یا سنگ‌نگاره‌های باستانی است که در روستای کوه فرح این شهر قرار دارد. شما می‌توانید قبل یا بعد از گشت‌وگذار در دشت شیمبار، سری هم به تنگه کول فرح بزنید و از تماشای این آثار شگفت‌انگیز لذت ببرید. قدمت این آثار تاریخی به بیش از ۲۶۰۰ تا ۲۸۰۰ سال پیش برمی‌گردد و گشت‌وگذار در آن برای علاقه‌مندان به تاریخ باستان ایران جالب‌توجه خواهد بود.

امامزاده بابا زاهد

امامزاده-بابا-زاهد.jpg یکی از اماکن مذهبی نزدیک به دشت شیمبار، امامزاده بابا زاهد است که گنبد کوچک طلایی آن را پس از عبور از اندیکا و بازفت خواهید دید. این آرامگاه که در دامنه کوه واقع شده، مکان مناسبی برای استراحت و رفع خستگی در طول سفر است و بسیاری از گردشگران دشت شیمبار، در حوالی آن توقف می‌کنند.

چک لیست سفر به دشت شیمبار

چک-لیست-سفر-به-دشت-شیمبار.jpg انتخاب وسایلی که باید برای سفر به دشت شیمبار به همراه داشته باشید، به هدفتان از این سفر بستگی دارد. اگر قصد کمپینگ دارید، چادر، کیسه‌خواب، وسایل پخت‌وپز، پتو و... را نباید فراموش کنید. اما درهرصورت، گروهی از وسایل هستند که حتماً در سفر به دشت شیمبار باید با خود به همراه داشته باشید. برخی از مهم‌ترین این وسایل عبارت‌اند از:

  • کفش مناسب طبیعت‌گردی
  • کوله سبک و جادار
  • آب آشامیدنی
  • خوراکی‌های کم‌حجم و مقوی
  • کیسه‌زباله
  • چراغ‌قوه و پاوربانک
  • کرم ضدآفتاب
  • داروهای ضروری، مسکن، چسب‌زخم و گاز استریل، محلول ضدعفونی‌کننده و...
  • زیرانداز مسافرتی
  • یک دست لباس اضافه
  • کلاه آفتاب‌گیر و...

نکاتی که پیش از سفر به دشت شیمبار باید بدانید

نکاتی-که-پیش-از-سفر-به-دشت-شیمبار-باید-بدانید.jpg شیمبار یک منطقه حفاظت‌شده طبیعی در دل زاگرس است که بسیاری از بخش‌های آن بکر و ناشناخته ما‌نده‌اند. دسترسی به بعضی از جاهای دیدنی آن مثل آبشار نگین و تنگ بتا دشوار است و معمولاً طبیعت‌گردان حرفه‌ای و کوهنوردان می‌توانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند. پس در سفر به دشت شیمبار، بی‌گدار به آب نزنید و برای گشت‌وگذار، توانایی بدنی و امکانات خودتان را در نظر بگیرید. خوب است برای سفر به دشت شیمبار به نکات زیر توجه کنید:

  • باتوجه‌به کوهستانی بودن منطقه، حتماً پیش از سفر در مورد وضعیت آب‌وهوا تحقیق کنید
  • از ریختن زباله در طبیعت خودداری کرده و همه زباله‌های خودتان را بعد از جمع‌آوری در کیسه‌زباله، از محل خارج کنید
  • آرامش طبیعت را با سروصدای بیش از حد یا موسیقی ناهنجار به هم نزنید و به سایر ساکنان و حیوانات منطقه احترام بگذارید
  • از تخریب طبیعت، آسیب زدن به شاخ‌وبرگ درختان و شکار یا لمس حیوانات خودداری کنید
  • به فرهنگ و اعتقادات مردم محلی احترام بگذارید و بدون اجازه اقدام به ثبت فیلم و عکس از آن‌ها نکنید
  • با توجه به این که بعضی مناطق دشت شیمبار به اینترنت دسترسی ندارد، بهتر است نقشه آفلاین یا جی‌پی‌اس دستی داشته باشید

بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در دشت شیمبار و اطراف آن

بهترین-روش-برای-اجاره-اقامتگاه-در-دشت-شیمبار-و-اطراف-آن.jpg دشت شیمبار یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان خوزستان است که به دلیل قرار گرفتن در حدفاصل استان‌های خوزستان و چهارمحال و بختیاری، گردشگران زیادی از هر دو استان و سایر مناطق ایران به آن سفر می‌کنند. آرامش واقعی، طبیعت بکر و جاذبه‌های دیدنی این منطقه، آن را به یک مکان ایدئال برای سفر و وقت‌گذرانی در طبیعت تبدیل کرده است. اگر قصد سفر به این منطقه را دارید، خوب است پیش از سفر به فکر اجاره آنلاین اقامتگاه در اندیکا و مناطق نزدیک به آن باشید.

جاباما به‌عنوان یکی از حرفه‌ای‌ترین پلتفرم‌های اجاره اقامتگاه، همراه و هم‌سفر شما خواهد بود تا تجربه‌ای عالی از سفر و اقامت در این منطقه داشته باشید و حسابی خوش بگذرانید. شما می‌توانید همین حالا با مراجعه به وب‌سایت یا اپلیکیشن جاباما، همه اقامتگاه ‌های نزدیک به دشت شیمبار را شناسایی کرده و بعد از مقایسه و بررسی آن‌ها از نظر امکانات، هزینه و... گزینه دلخواهتان را رزرو کنید.

همه مراحل انتخاب، پرداخت هزینه، رزرو و حتی لغو اجاره اقامتگاه‌ها در جاباما به‌صورت آنلاین و در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود و شما می‌توانید در تمام ساعات شبانه‌روز به خدمات خوب آن دسترسی داشته باشید. اگر در مورد انتخاب و اجاره یک اقامتگاه تردید دارید، اصلاً نگران نباشید. امکان مشاهده نظرات سایر کاربران و امتیازِ داده شده به هر اقامتگاه برای شما فراهم است تا با خیال راحت، مکان مناسب خود را پیدا کرده و به سمت دشت زیبای شیمبار حرکت کنید.

پاسخ به سوالات متداول درباره دشت شیمبار خوزستان؛ بهشتی پنهان در دل زاگرس

دشت شیمبار کجاست؟

شیمبار یکی از جاهای دیدنی استان خوزستان است که در دل رشته‌کوه زاگرس و در مرز با استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این دشت یکی از مناطق گردشگری بخش چلو در شهرستان اندیکا است و به‌عنوان یک منطقه گردشگری حفاظت‌شده، علاقه‌مندان زیادی دارد.

جاهای دیدنی دشت شیمبار کدام‌اند؟

چرا باید از دشت شیمبار خوزستان بازدید کنیم؟

بهترین روش اجاره اقامتگاه در خوزستان چیست؟