بازار بزرگ تهران قلب تپنده اقتصاد ایران است؛ بازاری که هر چیزی در آن پیدا می‌شود. این بازار بخشی از تاریخ و هویت پایتخت است؛ اثری تاریخی که در طول قرن‌ها، زنده و پویا باقی مانده و هیچ‌ اتفاقی، از بیماری‌های همه‌گیر تا جنگ و طوفان، نتوانسته آن را خاموش کند. قدم زدن در بازار بزرگ تهران، مثل گشت‌وگذار در عمق تاریخ است و حس و حالی ناب و به‌یادماندنی دارد. به همین دلیل است که همه مسافران این شهر، حداقل یک‌بار در طول سفرشان سری به این بازار شگفت‌انگیز می‌زنند. بازار بزرگ تهران راوی داستان کاروان‌ها، قصه کاسبان و حرف دل نسل‌هایی است که نبض تجارت کشور را در دست داشتند. اگر قصد سفر به تهران را دارید، بازدید از بازار بزرگ تهران، تماشای حجره‌های قدیمی و طاق و گنبدهای بخش‌های مختلف آن را فراموش نکنید.

بازدید از این بازار هم فال است و هم تماشا و فرصتی برای شماست تا علاوه بر گشت‌وگذار در یکی از ارزشمندترین جاذبه‌های دیدنی پایتخت، وسایل مورد نیاز خود را هم از آن تهیه کنید. مقاله پیش رو به معرفی بازار بزرگ تهران، تاریخچه و همه بخش‌ها و ویژگی‌های آن می‌پردازد تا راهنمای شما در این سفر جذاب باشد. با ما همراه شوید.

معرفی بازار بزرگ تهران

معرفی-بازار-بزرگ-تهران.jpg بازار بزرگ تهران از مهم‌ترین مراکز تجاری ایران است که حدود یک کیلومترمربع وسعت دارد. این بازار که به دلیل قرار گرفتن در خیابان ۱۵ خرداد تهران، با نام بازار ۱۵ خرداد هم شناخته می‌شود، در سال ۱۳۵۶ در فهرست آثار ملی ایران جای گرفت. بازار پرجنب‌وجوش و پررونق تهران فقط محلی برای خریدوفروش کالا نیست؛ بلکه بخشی از تاریخ، فرهنگ و هویت مردم پایتخت است که این روزها، ترکیبی از سنت و مدرنیته را پیش چشم گردشگران قرار می‌دهد. در حال حاضر در کنار راسته‌ها، سراها و تیمچه‌های سنتی این بازار، پاساژهای بزرگ و لوکسی هم ساخته شده تا کالاهای مورد نیاز شهروندان این کلان‌شهر عظیم را تأمین کنند.

در بازار بزرگ تهران همه چیز پیدا می‌شود: از لباس و پارچه و فرش گرفته تا جواهرات، لوازم‌خانگی، صنایع‌دستی و.... بنابراین می‌توانید مطمئن باشید که از این بازار، دست پر بیرون خواهید رفت! البته خرید کالا فقط بخشی از اهداف سفر به بازار تهران است. بسیاری از گردشگران ایرانی و خارجی که راهی گشت‌وگذار در بازار تهران می‌شوند، در طول این سفر از مسجدها، کارگاه‌های سنتی، معماری خیره‌کننده، کاروان‌سراها و... آن دیدن کرده و برای رفع خستگی و صرف غذاها به کافه‌ها و رستوران‌های بازار مراجعه می‌کنند.

پویایی بازار تهران به حضور همیشگی مردم وابسته است و به جز روزهای تعطیل رسمی، در سایر روزهای سال پر از هیاهو و جنب‌وجوش است. این بازار بهترین فرصت برای شناخت تهران قدیم است و مکانی منحصربه‌فرد است که در آن، ترکیبی از تاریخ، فرهنگ و زندگی مردم پایتخت مشاهده می‌شود. شما می‌توانید از حجره‌های دو طرف راسته‌های بازار که معمولاً شلوغ‌ترین بخش آن هستند، خرید کنید یا در تیمچه‌ها با آن طاق‌های بلند گچ‌بری شده، به خرید کالاهای لوکس مثل جواهر و فرش دستباف بپردازید. ضمناً بازدید از سراهای بازار تهران که فضایی بزرگ و چهارگوش با حیاطی در مرکز آن هستند، خالی‌ازلطف نیست.

بازار بزرگ تهران کجاست؟

بازار-بزرگ-تهران-کجاست؟.jpg بازار بزرک تهران در منطقه ۱۲ شهرداری پایتخت واقع شده و از شمال به خیابان ۱۵ خرداد، از جنوب به خیابان مولوی، از شرق به خیابان سیروس (مصطفی خمینی) و از غرب به خیابان خیام می‌رسد. در واقع بازار بزرگ در حدفاصل این چهار خیابان مهم و قدیمی پایتخت واقع شده و مهم‌ترین و اصلی‌ترین مرکز تجاری تهران محسوب می‌شود. چهارراه مولوی، میدان ۱۵ خرداد، چهارراه سیروس و میدان محمدیه مهم‌ترین تقاطع‌های اطراف بازار بزرگ تهران هستند. آدرس: تهران، میدان ۱۵ خرداد، بازار بزرگ تهران

بهترین مسیر دسترسی به بازار بزرگ تهران

بهترین-مسیر-دسترسی-به-بازار-بزرگ-تهران.jpg بازار ۱۵ خرداد یا بازار بزرگ تهران در یکی از شلوغ‌ترین مناطق پایتخت قرار دارد؛ به همین دلیل دسترسی به آن با وسایل نقلیه عمومی آسان‌تر است. البته بسیاری از گردشگران ترجیح می‌دهند با ماشین شخصی برای بازدید از بازار یا خرید از آن راهی خیابان ۱۵ خرداد شوند. اگر شما هم جزو این گروه هستید، باید بدانید که این بازار در محدوده طرح ترافیک قرار دارد و برای ورود به محدوده آن نیاز به دریافت مجوز دارید. پس از تهیه مجوز ورود به طرح، باید از خیابان امام خمینی عبور کنید و بعد از گذشتن از خیابان وحدت اسلامی، به خیابان ۱۵ خرداد برسید.

در اطراف این بازار پارکینگ‌های عمومی خوبی با ظرفیت بالا وجود دارد که امنیت خودروی شما را تأمین می‌کنند. باتوجه‌به کمبود جای پارک در خیابان‌های اطراف بازار، بهتر است از این پارکینگ‌ها استفاده کنید. البته درصورتی‌که تمایلی به استفاده از خودروی شخصی برای سفر به بازار بزرگ تهران ندارید، می‌توانید هر یک از وسایل نقلیه زیر را به‌دلخواه انتخاب کرده و سفری کم‌هزینه‌تر داشته باشید:

سفر به بازار تهران با تاکسی

سفر-به-بازار-تهران-با-تاکسی.jpg تاکسی‌های زیادی در سطح شهر تهران فعالیت می‌کنند که شما می‌توانید با استفاده از آن‌ها، با عبور از مسیرهای مختلف به بازار برسید. البته تاکسی‌های مستقیم به مقصد بازار در میدان آزادی و صادقیه مستقر هستند که مستقیماً و بدون توقف مسافران را به بازار تهران می‌رسانند. شما می‌توانید با استفاده از این تاکسی‌ها، راهی بازار شوید و در خیابان ۱۵ خرداد یا میدان گلوبندک پیاده شده و به ورودی دلخواه خود بروید.

سفر به بازار تهران با مترو

سفر-به-بازار-تهران-با-مترو.jpg مترو سریع‌ترین و ساده‌ترین راه برای رسیدن به بازار تهران است. برای این کار لازم است بعد از سوار شدن به خط یک مترو تهران (تجریش به کهریزک)، در ایستگاه ۱۵ خرداد پیاده شوید. این ایستگاه نزدیک‌ترین و شلوغ‌ترین ایستگاه بازار است که پس از پیاده شدن در آن می‌توانید با چند دقیقه پیاده‌روی به ورودی‌های اصلی بازار بزرگ برسید.

البته این تنها ایستگاه متروی بازار نیست. ایستگاه‌های خیام و محمدیه هم انتخاب خوبی برای ورود به بازار تهران هستند که به ترتیب در بخش‌های جنوبی و شرقی بازار قرار دارند. این ایستگاه‌ها نسبت به ۱۵ خرداد خلوت‌تر هستند و شما می‌توانید از طریق ورودی‌های جنوبی و شرقی به بازار وارد شوید .

سفر به بازار تهران با اتوبوس‌های بی آر تی

سفر-به-بازار-تهران-با-اتوبوس‌های-بی-آر-تی.jpg اتوبوس‌های تندرو یا بی‌ آر تی هم راهی سریع و ارزان برای دسترسی به بازار تهران هستند. برای این کار شما دو مسیر پیش رو دارید. درصورتی‌که از خط ۷ بی آر تی، یعنی مسیر راه‌آهن به تجریش، استفاده کنید، باید در ایستگاه امام خمینی یا منیریه پیاده شوید. پس از آن مسیر کوتاهی تا بازار دارید که می‌توانید با تاکسی یا پیاده آن را طی کرده و به ورودی مورد نظرتان برسید. خط ۴ بی آر تی هم که از پایانه آزادی تا خاوران امتداد دارد، شما را در چهارراه مولوی پیاده خواهد کرد. چهارراه مولوی یکی از تقاطع‌های نزدیک بازار تهران است که می‌توانید با چند دقیقه پیاده‌روی از آن به بازار برسید و مشغول گشت‌وگذار در آن شوید.

ساعت کاری بازار بزرگ تهران

ساعت-کاری-بازار-بزرگ-تهران.jpg بازار ۱۵ خرداد تهران هر روز، غیر از جمعه‌ها و تعطیلات رسمی باز است و از ساعت ۸:۳۰ دقیقه صبح، آماده پذیرایی از مسافران، مهمانان و خریداران خواهد بود. خوب است بدانید که مراکز خرید بازار تهران به دو دسته داخل بازار و بیرون تقسیم می‌شوند. ساعت کاری این دو بخش با هم متفاوت است و فروشگاه‌های داخلی زودتر تعطیل می‌شوند. به این صورت که از شنبه تا چهارشنبه، مراکز خرید بخش داخلی بازار تا ساعت ۱۷ عصر و فروشگاه‌های بخش بیرونی تا ساعت ۲۰ فعال هستند.

زمان تعطیلی آن‌ها در روزهای پنج‌شنبه هم ساعت ۱۴ برای فروشگاه‌های بخش داخل و ساعت ۱۷ برای مراکز خرید بیرون از بازار است. به‌طورکلی این بازار در ساعت‌های پیش از ظهر خلوت‌تر است و تراکم مراجعه‌کنندگان در حوالی غروب، ایام عید و مناسبت‌های خاص به اوج خود می‌رسد. شما می‌توانید در ساعت‌های مختلف روزهای هفته برای گردش، تفریح و خرید به این بازار تماشایی مراجعه کنید و از گشت‌وگذار و خرید اجناس جذاب در آن لذت ببرید.

تاریخچه بازار بزرگ تهران

تاریخچه-بازار-بزرگ-تهران.jpg بازار تهران یکی از قدیمی‌ترین و وسیع‌ترین بازارهای ایران است که جزو محبوب‌ترین جاهای دیدنی پایتخت محسوب می‌شود. قدمت این بازار چندصدساله به دوره صفویه می‌رسد. شواهد تاریخی نشان می‌دهد که سنگ بنای این بازار در دوره شاه طهماسب صفوی و به دنبال سفرهای او برای زیارت شاه عبدالعظیم در ری گذاشته شد. شاه طهماسب در پی این سفرها به شهر تهران علاقه‌مند شد و بازار تهران را به‌عنوان یکی از چهار محله اصلی این شهر در آن زمان ایجاد کرد. بازار تهران در آن زمان سرپوشیده نبود و محلی مهم برای دادوستد در این بخش از کشور محسوب می‌شد. با گذشت زمان، این بازار کم‌وبیش رونق خود را حفظ کرد تا به دوره قاجار رسید.

دوره قاجار به واسطه انتخاب تهران به‌عنوان پایتخت، اوج رشد و شکوفایی بازار تهران بود. در این دوره ساخت‌وسازهای زیادی در نقاط مختلف این بازار انجام گرفت و تبدیل به یک بازار مسقف بزرگ شد. بخش زیادی از دالان‌های بازار بزرگ تهران و سایر بخش‌های آن در دوره فتحعلی شاه و ناصرالدین شاه ساخته شده و سایر پادشاهان قاجار هم نقشی در توسعه آن داشتند. بازار بزرگ تهران در دوره‌های مختلف تاریخی از جمله پهلوی و پس از انقلاب مورد بازسازی قرار گرفت و در سال‌های اخیر، تعداد پاساژها و مراکز خرید مدرن در اطراف آن در حال گسترش است.

بازار تهران مانند سایر بازارهای مهم جهان، در مسائل سیاسی و اجتماعی هم نقش مهمی داشت. نمونه آن را می‌توانید در تحصن‌ها، اعتصاب‌ها، حمایت‌های مالی و اجتماعی و... در دوره‌های مختلف تاریخی و به‌ویژه انقلاب مشروطه، کودتای ۲۸ مرداد و وقایع منجر به انقلاب اسلامی ببینید. بازار بزرگ تهران در تمام دوران دارای کارکرد مذهبی و فرهنگی هم بوده و به همین دلیل، مسجدها، تکیه‌ها و حسینیه‌های مشهوری در آن ساخته شده است.

معماری بازار بزرگ تهران

معماری-بازار-بزرگ-تهران.jpg معماری بازار تاریخی تهران نمونه‌ای از معماری ایرانی - اسلامی است که یادگاری درخشان از دوره صفویه و قاجار با رگه‌هایی از معماری دوره زندیه محسوب می‌شود. این بازار ساختاری پیچیده و چند لایه دارد و هر بخش آن، با هدف کارکردی خاص طراحی و ساخته شده است. از سوی دیگر، جزئیات چشم‌نوازی هم در معماری آن به چشم می‌خورد که توجه علاقه‌مندان به معماری سنتی ایران را به خود جلب می‌کند. شکل طراحی دیوارها، سقف‌ها، طاق‌ها، معبرهای عمومی و... به شکلی بی‌نظیر با هم هماهنگ هستند و از نور به شکلی هوشمندانه در آن استفاده شده است.

این معماری با اقلیم جنوب تهران که گرم و خشک است، کاملاً هماهنگ بوده و به همین دلیل، از سقف‌های گنبدی، دیوارهای آجری با پوششی از چوب و کاه‌گل و نورگیری مناسب از طریق سقف استفاده شده است. باتوجه‌به مسقف بودن این بازار وسیع، شرایطی برای تهویه طبیعی در آن ایجاد شده و با استفاده از درهای بزرگ و سنگین، امنیت مال کاسبان بازار هم تضمین می‌شد. شما می‌توانید از تماشای آجرچینی‌های هنرمندانه دیوارها و طاق‌ها، منبت‌کاری درها و سقف حجره‌ها، نقاشی‌های دیواری و گچ‌بری‌های تیمچه‌ها و چهارسوق‌ها و کاشی‌کاری‌های درخشان این بازار لذت ببرید و زیباترین عکس‌ها را از این فضاهای چشم‌نواز ثبت کنید.

بخش‌های مختلف بازار بزرگ تهران

بخش‌های-مختلف-بازار-بزرگ-تهران.jpg بازار بزرگ تهران مجموعه‌ای از بخش‌های مختلف است که در محدوده‌ای به وسعت یک کیلومترمربع، همه آنچه را که شهروندان برای کار و زندگی نیاز دارند، به آن‌ها عرضه می‌کنند. بخش‌های مختلف این بازار شامل موارد زیر است که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم:

بازارها، بازارچه‌ها و پاساژهای بازار تهران

بازارها،-بازارچه‌ها-و-پاساژهای-بازار-تهران.jpg اصلی‌ترین مرکز عرضه کالاهای مختلف در بازار تهران، بازارچه‌ها و پاساژها هستند. شما می‌توانید انواع محصولات مورد نیاز خود را از این مراکز خرید تهیه کنید و از گشت‌وگذار در آن‌ها لذت ببرید. از مهم‌ترین بازارچه‌ها و پاساژهای تهران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازار حاجب‌الدوله
  • بازار جعفری
  • بازار قیصریه
  • بازار چهارسوق
  • بازار کویتی‌ها
  • بازار بین‌الحرمین
  • پاساژ چهارسوق
  • پاساژ مریم
  • پاساژ رضا
  • پاساژ قائم و...

    سبزه میدان

    سبزه-میدان.jpg سبزه میدان یکی از مهم‌ترین بخش‌های بازار بزرگ تهران است که در بخش شمالی آن قرار دارد. این بخش در زمان صدراعظمی امیرکبیر رونق گرفت و به یکی از مکان‌های مهم بازار برای برگزاری رویدادهای مذهبی، سیاسی و... تبدیل شد. دورتادور سبزه میدان پر از فروشگاه‌های بزرگ و کوچک است و در بخشی از آن، سردر زیبا و چشم‌نوازی وجود دارد که دروازه ورود به این بازار جذاب را تشکیل می‌دهد.

راسته‌های بازار تهران

راسته‌های-بازار-تهران.jpg راسته‌ها شامل معابر و گذرگاه‌هایی هستند که مغازه‌ها و حجره‌ها در دو طرف آن‌ها قرار می‌گیرند. هر راسته اصلی دارای چند معبر فرعی هم هست و معمولاً به شکلی طراحی شده‌اند که هر راسته، به یک صنف خاص اختصاص داشته باشد. از مهم‌ترین راسته‌های بازار تهران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • راسته زرگرها
  • راسته خیاط‌ها
  • راسته کفاش‌ها
  • راسته مسگرها
  • راسته پارچه‌فروش‌ها و...

سراهای بازار تهران

سراهای-بازار-تهران.jpg سراها بخش‌های چهارگوشی در بازار هستند که حیاطی در مرکز داشته و بیشتر به‌عنوان مکانی برای فروش عمده کالاها و انبار مورد استفاده قرار می‌گرفتند. سرای امیر، سرای مشیر و سرای حاج حسن از معروف‌ترین سراهای بازار تهران هستند که هنوز پابرجا بوده و مکانی برای خرید عمده محصولات مختلف به‌ویژه کیف و کفش و پارچه هستند.

تیمچه‌های بازار تهران

تیمچه‌های-بازار-تهران.jpg تیمچه‌ها بخشی از بازار هستند که بیشتر به واسطه معماری خاص، سقف گنبدی و حال‌وهوای سنتی خود مشهورند. در این فضاهای سرپوشیده که در مقایسه با سراها کوچک‌تر هستند، انواع محصولات خاص به فروش می‌رسد. از مهم‌ترین تیمچه‌های بازار تهران باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • تیمچه جاجب‌الدوله که این روزها بورس لوازم‌خانگی و پاتوق زوج‌های جوان است
  • تیمچه ملاعلی کنی که بهترین پارچه‌ها در آن پیدا می‌شود
  • تیمچه حاجی ابوتراب که محلی برای خرید ناب‌ترین فرش‌ها و تابلوفرش‌های دستباف و ماشینی است

چهارسوق‌های بازار تهران

چهارسوق‌های-بازار-تهران.jpg به محل برخورد یا تقاطع دو راسته اصلی بازار، چهارسوق می‌گویند. این چهارسوق‌ها نقش مهمی در طراحی مسیر و هدایت بازدیدکنندگان بازار دارند و به همین دلیل، با سقف گنبدی بلند و تزیینات ویژه، شکل‌وشمایل متفاوتی به آن‌ها می‌دادند. چهارسوق بزرگ یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین بخش‌های بازار تهران است که به شما توصیه می‌کنیم حتماً از آن دیدن کنید. چهارسوق کوچک هم محل تقاطع چند راسته فرعی است که در حین گشت‌وگذار در بازار تهران آن را خواهید دید.

جاذبه‌های فرهنگی و مذهبی بازار تهران

جاذبه‌های-فرهنگی-و-مذهبی-بازار-تهران.jpg پیش‌تر گفتیم که بازار تهران فقط مکانی برای خرید نیست؛ این یک مرکز فرهنگی جذاب است که به جز بازارها و مراکز خرید متعدد، از اماکن مذهبی و جاذبه‌های دیدنی دیگری تشکیل شده است. از مهم‌ترین جاذبه‌های فرهنگی و مذهبی بازار تهران می‌توان به مسجد امام خمینی یا مسجد شاه، امامزاده زید، امامزاده سید ولی، خانه ملک و قهوه‌خانه حاج علی درویش اشاره کرد که بازدید از آن‌ها قطعاً تجربه‌ای جذاب در حین بازارگردی برای شما خواهد بود.

بازارهای مهم بازار بزرگ تهران

بازارهای-مهم-بازار-بزرگ-تهران.jpg بازار بزرگ تهران یک عنوان کلی است که به مجموعه وسیعی از بازارهای بزرگ و کوچک در این بخش از تهران اطلاق می‌شود. هر بخش از این بازار بزرگ به فروش اجناس خاصی اختصاص داشته و شما بر اساس نوع خرید خود، می‌توانید راهی بخش‌های مختلف بازار شوید. در این قسمت به معرفی بازارهای مختلف بازار بزرگ تهران می‌پردازیم تا راهنمای شما برای خرید اجناس و تهیه وسایل مورد نیازتان باشیم:

بازار فرش

بازار-فرش.jpg شهرت و آوازه فرش ایرانی از مرزهای این کشور فراتر رفته و فرش ایرانی در هر نقطه از جهان حرف اول را می‌زند. پس عجیب نیست که یکی از مهم‌ترین بخش‌های اصلی‌ترین بازار کشور به فرش اختصاص داشته باشد. بازار فرش بازار بزرگ تهران پر از حجره‌هایی است که به فروش انواع فرش‌های دستباف نفیس، فرش‌های دستباف مصرفی، تابلوفرش، انواع فرش‌های ماشینی، گلیم و... اختصاص دارند. البته واحدهایی برای تعمیرات و پرداخت فرش هم در این بازار وجود دارد که مخاطبان خاص خود را دارند.

بازار زرگرها

بازار-زرگرها.jpg بازار طلا یا بازار زرگرهای تهران از مهم‌ترین بازارهای طلا و جواهرات کشور است که در نزدیکی مسجد امام در دل بازار بزرگ پایتخت قرار دارد. این بازار مجموعه‌ای طلافروشی‌ها و کارگاه‌های تولید و ساخت طلا و جواهر را در بر می‌گیرد و هر کسی که به‌نوعی با طلا سروکار دارد، این بازار را به‌خوبی می‌شناسد. بیشتر مراجعه‌کنندگان بازار زرگرها را خریداران عمده و خرده طلا، زوج‌های جوان و علاقه‌مندان به این فلز ارزشمند تشکیل می‌دهند.

بازار پارچه‌فروش‌ها

بازار-پارچه‌فروش‌ها.jpg این بازار اصلی‌ترین و مهم‌ترین مرکز پخش انواع پارچه در تهران و ایران است و پارچه‌ای وجود ندارد که در آن پیدا نشود. بیشتر بازدید‌کنندگان این بازار را خیاط‌ها، پارچه‌فروش‌های کوچک، مزون‌دارها و... تشکیل می‌دهند که از نقاط مختلف تهران و شهرهای دیگر کشور برای تهیه پارچه‌های مورد نیاز خود به آن مراجعه می‌کنند.

بازار لوازم تحریر و نوشت‌افزار

بازار-لوازم-تحریر-و-نوشت‌افزار.jpg اگر به دنبال بازاری پر از دفتر، مداد، جامدادی، کاغذ، مقوا، مدادرنگی و لوازم فنی و مهندسی هستید، حتماً سری به بازار نوشت‌افزار بازار بزرگ تهران بزنید. این بخش پاتوق دانش‌آموزان و والدین آن‌ها و معلمانی است که به دنبال تهیه جدیدترین طرح‌های لوازم‌تحریر با قیمت مناسب و کیفیت خوب هستند.

بازار کفاش‌ها

بازار-کفاش‌ها.jpg بخشی از بازار تهران در محدوده خیابان ۱۵ خرداد و کوچه هروی با نام بازار کفاش‌ها شناخته می‌شود. این بازار محل فروش کلی و جزئی انواع کفش‌های زنانه، مردانه و بچه‌گانه است. البته در گذشته، بیشتر واحدهای تجاری این بازار به ساخت و تولید کفش مشغول بودند و کفش‌های تولیدی را به مراکز فروش در نقاط مختلف تهران و شهرستان‌ها هم ارسال می‌کردند.

بازار خشکبار

بازار-خشکبار.jpg یکی از بخش‌های خوش‌عطر و بو و درعین‌حال جذاب بازار بزرگ تهران، به فروش انواع خشکبار و ادویه‌ها اختصاص دارد. همه کسانی که به دنبال ادویه‌ها و خشکبار اصیل ایرانی هستند، حتماً سری به بازار خشکبار در بازار بزرگ تهران می‌زنند و به خرید انواع چای ایرانی یا خارجی، زعفران، پسته، گیاهان دارویی و... می‌پردازند.

بازار خراز‌ها

بازار-خراز‌ها.jpg این بازار بعد از بازار پارچه‌فروش‌ها، مهم‌ترین پاتوق خیاط‌ها و مزون‌دارهاست که در آن، انواع وسایل خرازی و اکسسوری‌های مرتبط با آن مثل نخ باکیفیت، دکمه، زیپ، انواع یراق و... به فروش می‌رسد.

بازار لوازم خانگی و بلورجات

بازار-لوازم-خانگی-و-بلورجات.jpg در این بازار، همه وسایلی که در خانه و آشپزخانه مورد نیاز است به فروش می‌رسد. شما می‌توانید از بازار لوازم‌خانگی بازار بزرگ تهران، ظروف بلور و کریستال، چینی، وسایل پلاستیکی و... را با قیمت مناسب تهیه کنید.

بازار بدلیجات و اکسسوری‌ها

بازار-بدلیجات-و-اکسسوری‌ها.jpg این بخش از بازار بزرگ تهران پاتوق دختران جوان، فروشندگان مغازه‌های کوچک در تهران یا شهرستان، مزون‌دارها و... است. در بازار بدلیجات انواع زیورآلات بدلی و فانتزی، وسایل تزیینی، سنجاق‌سر، تل و... به فروش می‌رسد و شما می‌توانید این محصولات را به‌صورت عمده یا خرد تهیه کنید.

بازار لباس

بازار-لباس.jpg بازار لباس بازار بزرگ تهران پاتوق خریداران عمده پوشاک است که لباس‌های مختلف را از این بازار تهیه کرده و برای فروش به مراکز خرید دیگر در تهران و شهرستان‌ها می‌برند. بااین‌حال شما می‌توانید به‌عنوان خریدار خرد هم انواع لباس زنانه، مردانه و بچه‌گانه را از فروشگاه‌های آن تهیه کرده و با دست پر این بازار شلوغ و جذاب را ترک کنید.

بازار پرده و کالای خواب

بازار-پرده-و-کالای-خواب.jpg اگر به دنبال خرید پرده یا تغییر دکوراسیون خانه‌تان هستید یا می‌خواهید انواع روتختی، تشک، پتو و سایر کالای خواب متنوع و باکیفیت را از تهران تهیه کنید، حتماً سری به این بازار بزنید. بازار پرده و کالای خواب یکی از مهم‌ترین مقصد نوعروس‌هایی است که به دنبال تهیه جهیزیه شیک و اقتصادی هستند.

راهنمای بازدید از بازار بزرگ تهران

راهنمای-بازدید-از-بازار-بزرگ-تهران.jpg شما می‌توانید گشت‌وگذار در بازار بزرگ تهران را از هر یک از ورودی‌های آن آغاز کنید و لحظه‌های خاطره‌انگیزی را در آن بگذرانید. ما برای شما یک پیشنهاد ویژه داریم که از در اصلی بازار در خیابان ۱۵ خرداد شروع می‌شود و در نهایت به امامزاده زید در بخش شمالی بازار منتهی خواهد شد. برای این کار باید از در اصلی (ورودی ۱۵ خرداد) که در بخش جنوبی بازار و روبه‌روی مسجد امام قرار دارد وارد شوید. این در مهم‌ترین و شلوغ‌ترین ورودی بازار است که مستقیماً شما را به قلب بازار می‌رساند. پس از ورود، راسته زرگرها را خواهید دید که یکی از پررونق‌ترین و جذاب‌ترین بخش‌های بازار است. پس از عبور از آن، به چهارسوق بزرگ می‌رسید که مسیرهای اصلی بازار در آن با هم تلاقی پیدا کرده و فضایی جذاب برای عکس گرفتن و استراحت خواهد بود.

پس از تماشای گچ‌بری‌ها و نورگیرهای زیبای سقف، از سمت چپ چهارسوق به طرف تیمچه حاجب‌الدوله بروید. این تیمچه با معماری چشم‌نواز قاجاری، بهترین مکان برای خرید فرش، انواع پارچه، صنایع‌دستی و.... است. سپس مسیر بازار پارچه‌فروش‌ها را در پیش بگیرید تا در خیابان بوذرجمهر به راسته کیف و کفش‌فروش‌ها برسید. حالا وقت آن است که در یک قهوه‌خانه سنتی، کمی استراحت کرده و با یک فنجان چای خوش‌عطر و طعم از خودتان پذیرایی کنید. پیشنهاد ما قهوه‌خانه کوچک حاج علی درویش است که عنوان کوچک‌ترین قهوه‌خانه ایران را به آن می‌دهند.

البته می‌توانید در سرای امیر یا سایر تیمچه‌ها هم استراحت کنید و با صرف یک بستنی یا یک فنجان چای‌ (بسته به فصل سفر) خستگی مسیر را از تنتان دور کنید. پس از استراحتی کوتاه، به سمت بازارچه مروی و خیابان مولوی بروید و از تماشای ظروف چشم‌نواز و سایر محصولات این بازار لذت ببرید. پس از آن به بقعه امامزاده زید خواهید رسید که مکانی آرامش‌بخش در قلب شلوغی بازار است.

راهنمای خرید از بازار بزرگ تهران

راهنمای-خرید-از-بازار-بزرگ-تهران.jpg یکی از بهترین ویژگی‌های بازار بزرگ تهران این است که شما می‌توانید برای هر نوع خرید، به بخش ویژه‌ای از بازار بروید. این کار علاوه بر این که در وقت شما صرفه‌جویی می‌کند، مانع از خستگی و گشت‌وگذار بی‌هدف در این بازار وسیع خواهد شد. شما می‌توانید بر اساس راهنمای زیر، برای خرید به بخش‌های مختلف بازار بزرگ تهران مراجعه کرده و خریدی اقتصادی، عالی و مناسب داشته باشید:

  • بهترین مکان برای تهیه پوشاک، راسته جعفری، کوچه حمام چال، بازار مسگرها و کوچه هفت تن در ۱۵ خرداد است
  • برای خرید آجیل و خشکبار می‌توانید به بازار چهارسوق بزرگ و سرای دالان دراز در خیابان ۱۵ خرداد بروید
  • برای خرید طلا و جواهر هیچ جا بهتر است راسته زرگرها در ۱۵ خرداد نیست
  • برای خرید پارچه بهتر است سرای امیرکبیر یا بازار عباس آباد در ۱۵ خرداد و خیابان خیام را انتخاب کنید
  • بهترین لوازم آرایشی و بهداشتی در بازار مروی ۱۵ خرداد پیدا می‌شود
  • اگر محصولات پلاستیکی و نایلون می‌خواهید، به بخش انتهایی شرق بازار در خیابان ۱۵ خرداد، نرسیده به بازار سید اسماعیل بروید
  • برای خرید ظروف باکیفیت و انواع دکوری به تیمچه حاجب‌الدوله بروید
  • لوازم‌تحریر را از بازار بین‌الحرمین، حوالی مسجد جامع و در بخش شمالی سرای قزوینی‌ها در ۱۵ خرداد تهیه کنید
  • انواع بدلیجات را از بازار سلطانی ۱۵ خرداد تهیه کنید
  • خوراکی‌های خوب و اقتصادی را از بازار مروی در ۱۵ خرداد بخرید
  • برای خرید چمدان، کیف و وسایل خیاطی به سرای مشیر خلوت در ۱۵ خرداد بروید
  • برای خرید ادویه و محصولات عطاری به پله نوروزخان در ۱۵ خرداد بروید
  • برای خرید لوازم‌خانگی به بازار سید اسماعیل و بازار چهل تن در خیابان مصطفی خمینی مراجعه کنید
  • انواع ساعت را از بازار قیصریه ۱۵ خرداد تهیه کنید
  • بهترین بازار برای خرید فرش، بازار مغازه و بخش جنوبی بازار در خیابان خیام است
  • تنباکو و دخانیات را از کوچه احمدی بازار حضرتی در مولوی تهیه کنید
  • لوازم تولد و جشن‌هایتان را از پله نوروزخان در ۱۵ خرداد تهیه کنید
  • کفش و وسایل چرمی را در کوچه سید ولی ۱۵ خرداد و خیابان خیام پیدا کنید
  • برای خرید عطر و ادکلن‌های شیک و باکیفیت به بازار مسجد جامع در ۱۵ خرداد مراجعه کنید
  • انواع جوراب و لباس زیر را در کوچه مزینی و کوچه رضایه خیابان خیام بخرید

تفریحات بازار بزرگ تهران

تفریحات-بازار-بزرگ-تهران.jpg بازار تهران علاوه بر این که یک مکان مناسب برای خرید انواع وسایل خانه، لباس، کیف و کفش، جواهرات و... است، جاذبه‌ای دیدنی و ارزشمند هم محسوب می‌شود؛ بنابراین شما می‌توانید در حین بازدید از بازار و خرید از آن، به تفریحات جالب و سرگرم‌کننده هم مشغول شوید. از مهم‌ترین تفریحات بازار تهران که طرف‌داران زیادی دارند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کالسکه سواری در بازار تهران

کالسکه-سواری-در-بازار-تهران.jpg اگر دوست دارید برای چند دقیقه حس و حال مردم قدیم تهران را تجربه کنید، کالسکه‌سواری در بازار انتخاب خوبی برای شما خواهد بود. در حال حاضر چند کالسکه در بازار تهران مشغول فعالیت هستند که به جابه‌جایی مسافران در محدوده خیابان ۱۵ خرداد و ناصرخسرو می‌پردازند. سوار شدن در این کالسکه‌های زیبا و شنیدن صدای سم اسب‌ها بر روی سنگ‌فرش خیابان تداعی‌کننده زندگی مردم روزگار قدیم است و تجربه دلچسبی از سفر به بازار تهران برای شما خواهد بود.

بازدید از جاذبه‌های تاریخی

بازدید-از-جاذبه‌های-تاریخی.jpg بازار تهران، مجموعه‌ای از بناهای تاریخی منحصربه‌فرد، مسجد، تکیه، امامزاده و... است. هر یک از این بناها با حال‌وهوای جذاب و تزیینات خاص و چشم‌نواز خود، جاذبه‌ای برای گردشگران هستند. شما می‌توانید در این بازار، ضمن قدم زدن در راسته‌ها و تماشای گنبدهای آجری و حجره‌های قدیمی، از تیمچه ملک، سرای امیر و سایر سراها و تیمچه‌های بازار دیدن کنید یا به بازدید مسجد امام، به‌عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مسجد بازار تهران، بقعه امامزاده زید با معماری زیبای ایرانی - اسلامی و... بروید و از تماشای آن‌ها لذت ببرید.

کافه‌گردی در قهوه‌خانه‌های سنتی

کافه‌گردی-در-قهوه‌خانه‌های-سنتی.jpg پس از گشت‌وگذاری نسبتاً طولانی در بازار قدیمی و زیبای تهران، هیچ‌چیز به اندازه یک فنجان چای تازه‌دم نمی‌چسبد! به همین منظور، قهوه‌خانه‌هایی با حال‌وهوای سنتی در بخش‌های مختلف بازار تهران وجود دارد که پاتوق کاسبان و مسافران این بازار هستند. کوچک‌ترین قهوه‌خانه ایران یعنی قهوه‌خانه حاج علی درویش هم در بازار بزرگ تهران قرار دارد. چای‌خانه سرای امیر و تیمچه ملک هم در محیطی سنتی و دنج با چای ذغالی دلچسب از گردشگران پذیرایی می‌کنند. ضمناً شما می‌توانید عدسی، املت، آش شله قلمکار و دیزی خوشمزه‌ای را در این قهوه‌خانه‌ها امتحان کنید و با انرژی بیشتر به ادامه گشت‌وگذار در بازار بپردازید.

عکاسی

عکاسی.jpg بازار بزرگ تهران آن‌قدر جای دیدنی و چشم‌اندازهای جذاب دارد که اگر به عکاسی علاقه‌مند باشید، لحظه‌ای نمی‌توانید دوربین را از خود دور کنید. نماهای قدیمی، تزیینات منحصربه‌فرد، گچ‌بری‌ها، کاشی‌کاری‌ها، راسته‌های مختلف، ترکیب رنگ‌های جذاب بازار فرش‌فروش‌ها و ادویه فروش‌ها، پارچه‌های رنگارنگ و... منظره‌هایی بدیع خلق می‌کنند که در قالب عکس‌هایی زیبا، ماندگار خواهند شد.

معاشرت با کاسبان بازار

معاشرت-با-کاسبان-بازار.jpg بازارها از اصیل‌ترین مکان‌های هر شهر برای آشنایی با فرهنگ و آداب‌ورسوم آن هستند. شما می‌توانید در حین گشت‌وگذار در بازار تهران، پای صحبت کاسبان قدیمی شهر بنشینید و گوشه‌هایی از تاریخ شفاهی پایتخت را از زبان آن‌ها بشنوید. این اطلاعات ارزشمند و شنیدنی، علاوه بر آشنا کردن شما با تاریخ و فرهنگ تهران، روشی دلچسب برای معاشرت با کاسبان این بازار است که خستگی گردش طولانی در آن را از تنتان دور می‌کند.

بازدید از نمایشگاه‌های موقت صنایع دستی، کتاب و...

بازدید-از-نمایشگاه‌های-موقت-صنایع-دستی،-کتاب-و....jpg گاهی در بعضی از تیمچه‌های بازار، نمایشگاه‌های موقتی به مناسبت نوروز و... برگزار می‌شود. شما می‌توانید در این نمایشگاه‌ها با انواع صنایع‌دستی و آثار هنری آشنا شوید و حتی محصولات دلخواه خود را خریداری کنید.

شرکت در مراسم سنتی مذهبی، فرهنگی و...

رشرکت-در-مراسم-سنتی-مذهبی،-فرهنگی-و....jpg اگر در ایام مذهبی خاص مثل نیمه شعبان، دهه اول محرم و... راهی بازار تهران شوید، فرصت حضور در جشن‌ها یا مراسم عزاداری خاص بازاریان را خواهید داشت که جلوه‌ای جذاب از فرهنگ و تاریخ بازار را به شما نشان می‌دهد.

چشیدن طعم غذاهای لذیذ بازار

چشیدن-طعم-غذاهای-لذیذ-بازار.jpg صرف غذاهای لذیذ و دلچسب از جذاب‌ترین بخش‌های هر سفر است. بازار تهران هم با داشتن رستوران‌ها و کافه‌های متفاوت و کم‌نظیر، میزبان خوبی برای شما خواهد بود تا طعم غذاهای اصیل بازار یا صبحانه و عصرانه خوشمزه قهوه‌خانه‌های سنتی آن را بچشید و از طعم متفاوت و حال‌وهوای دلنشین آن‌ها لذت ببرید.

رستوران‌های بازار بزرگ تهران

رستوران‌های-بازار-بزرگ-تهران.jpg اگر از حوالی ظهر تا عصر در بازار تهران قدم بزنید، عطر دل‌انگیز غذاهای تازه و خوشمزه از هر طرف به مشام می‌رسد. بازار تهران چند رستوران قدیمی دارد که سال‌هاست در دل بازار به فعالیت مشغول هستند. کار این رستوران‌های قدیمی ارائه ناهار به کاسبان و مشتریان بازار است. البته آوازه طعم و کیفیت غذاهای لذیذ آن‌ها آن‌قدر در سطح شهر پیچیده که برخی از شهروندان از نقاط مختلف پایتخت و فقط برای صرف غذا خودشان را به این رستوران‌ها می‌رسانند. پس اگر از صبح در حال گردش در بازار تهران بودید و هنوز بخش‌هایی از آن را ندیده‌اید، وقت آن است که به یکی از رستوران‌های جذاب بازار بروید و بعد از صرف غذایی لذیذ، با انرژی بیشتر به ادامه بازارگردی‌تان بپردازید. در ادامه بعضی از معروف‌ترین و خوشنام‌ترین رستوران‌های بازار بزرگ تهران را به شما معرفی می‌کنیم:

رستوران نایب بازار بزرگ تهران

رستوران-نایب-بازار-بزرگ-تهران.jpg بسیاری از قدیمی‌های پایتخت، طعم اولین چلوکباب با شکل‌وشمایل امروزی را در رستوران نایب چشیده‌اند. نایب یکی از قدیمی‌ترین رستوران‌های ایران و اولین چلوکبابی به سبک مدرن است با بیش از ۱۴۰ سال قدمت، همچنان محبوب و پرطرف‌دار است. یکی از شعب رستوران‌های نایب، در قلب بازار تهران قرار دارد و همیشه مملو از مهمانانی است که با هدف چشیدن طعم چلوکباب‌های بی‌نظیرش، راهی این بخش از بازار شده‌اند. کیفیت و طعم غذا، رفتار پرسنل و فضای رستوران نایب بازار بسیار دلنشین است و صرف غذا در آن قطعاً به یکی از خاطرات دوست‌داشتنی شما از این سفر تبدیل خواهد شد. این رستوران از ساعت ۱۰ صبح تا ۳:۴۵ دقیقه عصر باز است. آدرس: بازار بزرگ تهران، بازار صحاف‌ها، پلاک ۳۱، ۳۳ و ۳۵

رستوران مسلم بازار بزرگ تهران

رستوران-مسلم-بازار-بزرگ-تهران.jpg مسلم نام یکی از معروف‌ترین و بهترین رستوران‌های بازار تهران است که با این که مدت‌زمان طولانی از تأسیس آن نمی‌گذرد، اما طرف‌داران زیادی دارد. این رستوران در قلب بازار، حوالی سبزه‌میدان و سرای مسگرها، قرار گرفته دسترس به آن برای گردشگران بسیار آسان است. همه غذاهای منوی پربار مسلم بسیار لذیذ و باکیفیت هستند؛ اما ته‌چین، چلوکباب، زرشک‌پلو با مرغ و باقالی‌پلو با گوشت آن از همه غذاهایش معروف‌تر هستند. کیفیت خوب و طعم لذیذ غذا، حجم زیاد آن و فضای دلچسب رستوران، باعث شده تا مهمانان با رضایت کامل آن را ترک کنند و حتی برای صرف غذا در رستوران مسلم صف بکشند. ساعت کاری رستوران مسلم بازار از ساعت ۱۱ صبح تا ۶ عصر است. آدرس: بازار بزرگ تهران، نبش سبزه‌ میدان، کوچه حاج رحیم خان، پلاک ۴، محوطه اصلی بازار

رستوران شمشیری بازار بزرگ تهران

رستوران-شمشیری-بازار-بزرگ-تهران.jpg رستوران شمشیری یکی از رستوران‌های پرطرف‌دار و محبوب بازار است که در سبزه میدان قرار دارد. موقعیت مکانی عالی به همراه کیفیت خوب غذاها و فضای دنج و سنتی آن باعث شده تا روزبه‌روز بر مشتری‌های آن اضافه شود. اگر اشتیاق زیادی برای صرف غذایی لذیذ و کمی صبر و حوصله برای ایستادن در صف انتظار دارید، حتماً سری به رستوران شمشیری بازار بزنید. استفاده از سالاد بار برای همه مشتری‌ها رایگان است و پرسنل بعد از گرفتن سفارش غذا، در سریع‌ترین زمان ممکن آن را برای شما سرو می‌کنند. آلبالوپلو، باقالی‌پلو و ته‌چین‌های شمشیری بسیار معروف هستند و کمتر کسی پیدا می‌شود که بدون رضایت کامل از طعم غذاها آن را ترک کند. رستوران شمشیری بازار از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۱:۳۰ شب باز است. آدرس: بازار بزرگ تهران، سبزه میدان، ضلع جنوب شرقی، پلاک ۸۲۴

رستوران شرف‌الاسلامی بازار بزرگ تهران

رستوران-شرف‌الاسلامی-بازار-بزرگ-تهران.jpg بازدید از بازار بزرگ تهران بدون تجربه طعم غذاهای جذاب رستوران شرف الاسلامی قطعاً چیزی کم دارد! این رستوران که بیش از هشتاد سال از تأسیس آن می‌گذرد، یکی از جذابیت‌های بازار تهران به‌حساب می‌آید که با فضای سنتی و غذاهای لذیذش از مهمان‌ها استقبال می‌کند. پرسنل این رستوران باوجود مشتریان زیاد و صف‌های طولانی مقابل آن، به بهترین شکل ممکن از شما پذیرایی کرده و غذاهای باکیفیت، لذیذ و با حجم زیاد را در سریع‌ترین زمان ممکن سرو می‌کنند. پرطرف‌دارترین غذاهای رستوران شرف الاسلامی بازار باقالی‌پلو با ماهیچه، شیشلیک و ته‌چین است که از امتحان کردن آن‌ها پشیمان نخواهید شد. ساعت کاری رستوران شرف الاسلامی بازار از ساعت ۱۱:۳۰ صبح تا ۴ عصر است. آدرس: بازار بزرگ تهران، پشت مسجد امام، سرای اردیبهشت

رستوران قدح بازار بزرگ تهران

رستوران-قدح-بازار-بزرگ-تهران.jpg رستوران قدح یک رستوران ۳۵ ساله در بازار تهران است که حال‌وهوای جذابی دارد. فضا و دکوراسیون رستوران، ظرف‌های گل‌سرخی و تزئینات آن، یادآور رستوران‌های دهه شصت است که فضای خاطره‌انگیزی برای مهمان‌ها ایجاد می‌کند. اگر راهی رستوران قدح بازار هستید، حتماً چلوکباب‌های ناب، کوفته و زیتون‌پرورده‌های لذیذش را امتحان کنید. رستوران قدح بازار از ساعت ۱۲ ظهر تا ۵ عصر باز است. آدرس: بازار بزرگ تهران، خیام شمالی، کوچه کربلایی، پلاک ۷۶

فلافلی مروی بازار تهران

فلافلی-مروی-بازار-تهران.jpg اگر در حین گشت‌وگذار در بازار تهران هوس یک ساندویچ ساده و سبک کردید، فلافلی مروی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. این فلافلی در محیطی دنج و جذاب در بازار واقع شده و ساندویچ‌های لذیذ و دلچسبی به مشتریانش عرضه می‌کند. درصورتی‌که در حین بازارگردی سری به این ساندویچی زدید، حتماً طعم جذاب سس‌های منحصربه‌فردش را در کنار ساندویچ‌ فلافل بی‌نظیر آن امتحان کنید. آدرس: بازار بزرگ تهران، خیابان ناصرخسرو، ابتدای کوچه مروی

رستوران خیام بازار بزرگ تهران

رستوران-خیام-بازار-بزرگ-تهران.jpg پیشنهاد ما این است که در حین بازارگردی در بازار بزرگ تهران، غذای خوشمزه‌ای در یک سفره‌خانه سنتی جذاب که در ساختمانی تاریخی با قدمت دو قرن قرار دارد میل کنید. این رستوران که با نام رستوران خیام شناخته می‌شود، از محبوب‌ترین رستوران‌های بازار است که با غذاهای لذیذ، فضای چشم‌نواز و حال‌وهوای سنتی‌اش، طرف‌داران زیادی دارد. شما می‌توانید در حین چشیدن طعم خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی و اصیل ایرانی، از مشاهده کاشی‌کاری‌ها و تزیینات زیبای دیوارها لذت ببرید و تجربه‌ای دوست‌داشتنی از بازارگردی در تهران داشته باشید. آدرس: بازار بزرگ تهران، خیابان خیام شمالی، روبه‌روی امامزاده سید نصرالدین، پلاک ۵۳۹

جاهای دیدنی نزدیک بازار بزرگ تهران

جاهای-دیدنی-نزدیک-بازار-بزرگ-تهران.jpg بازار تهران به دلیل قرار گرفتن در قلب بافت سنتی و اصیل تهران، فاصله کمی با بسیاری از جاذبه‌های دیدنی و آثار تاریخی جذاب پایتخت دارد. شما می‌توانید به‌راحتی با چند دقیقه پیاده‌روی و در سریع‌ترین زمان ممکن از بازار به جاهای دیدنی زیر بروید و از گردش و تفریح در آن‌ها لذت ببرید:

چهارسوق بزرگ بازار

چهارسوق-بزرگ-بازار.jpg چهارسوق بزرگ یکی از بخش‌های بازار بزرگ تهران است که با نزدیک به پنج قرن قدمت، جاذبه‌ای تماشایی در قلب بازار محسوب می‌شود. این چهارسوق که محل تلاقی راسته‌های اصلی بازار تهران است، با تزیینات جذاب و سقف گنبدی بزرگ، کاشی‌کاری‌ها و مقرنس‌کاری‌های سنتی توجه گردشگران را جلب می‌کند. اگر با تورهای گردشگری راهی بازارگردی در بازار تهران شده‌اید، یکی از نخستین مکان‌ها در این بازار که به شما نشان داده خواهد شد، همین چهارسوق بزرگ بازار است.

پارک شهر

پارک-شهر.jpg پارک شهر قدیمی‌ترین پارک تهران است که در اواخر دهه ۱۳۴۰ شمسی در حوالی خیابان خیام در نزدیکی بازار بزرگ شهر تأسیس شد. این پارک حدود ۲۵ هکتار مساحت دارد و فضایی مفرح و باطراوت در یکی از شلوغ‌ترین مناطق پایتخت ایجاد کرده است. این پارک جذاب از بخش‌های مختلفی مثل آکواریوم، باغ پرندگان، موزه صلح، دریاچه مصنوعی و کتابخانه‌ای بزرگ تشکیل شده و مکان مناسبی برای تفریح و گردش در قلب پایتخت خواهد بود.

کاخ گلستان

کاخ-گلستان.jpg کاخ گلستان از زیباترین و قدیمی‌ترین کاخ‌های تهران است که در فاصله کمی از بازار بزرگ این شهر قرار دارد. این کاخ در محوطه شلوغ و پرتردد بازار، فضایی دنج و آرام ایجاد کرده و ترکیبی از بناهای تاریخی ارزشمند در کنار درختان سربه‌فلک‌کشیده قدیمی را تشکیل می‌دهد. کاخ گلستان یادگاری از شکوه معماری دوره قاجار است و شما می‌توانید از بخش‌های مختلف آن مثل موزه مردم‌شناسی، خلوت کریم‌خانی، تالار الماس، تالار سلام، شمس‌العماره و... دیدن کنید.

خانه تاریخی و موزه مقدم

خانه-تاریخی-و-موزه-مقدم.jpg خانه مقدم یک خانه تاریخی و جذاب در حوالی بازار تهران است که ترکیبی تماشایی از معماری قاجاری و دوره پهلوی با رگه‌هایی از معماری اروپایی در آن مشاهده می‌شود. این خانه زیبا که به یکی از درباریان قاجار تعلق داشت، به فرزند ایشان به نام محسن مقدم به ارث رسید. آقای مقدم که یکی از بنیان‌گذاران دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود، این خانه تاریخی را وقف دانشگاه کرد. پس از چند سال، این خانه و کلکسیون‌ها جذاب آقای مقدم شامل ظروف سفالی و شیشه‌ای، نقاشی‌ها، چپق‌ها و... به موزه‌ای جذاب برای علاقه‌مندان تبدیل شد. شما می‌توانید ضمن قدم زدن در این خانه‌ تاریخی و مشاهده معماری چشم‌نواز آن، اشیای تاریخی جذابی را هم تماشا کنید و از گشت‌وگذار در آن لذت ببرید.

مسجد جامع

مسجد-جامع.jpg مسجد جامع بازار تهران که یکی از قدیمی‌ترین مساجد پایتخت است، بیش از هزار سال قدمت دارد. این مسجد تاریخی در ضلع جنوبی خیابان ۱۵ خرداد و در بازار تهران واقع شده و فضایی معنوی و آرامش‌بخش در شلوغی بازار ایجاد می‌کند. مساحت محوطه مسجد جامع بیش از دو هکتار است و زیربنای مسجد حدود ۴۵۰۰ مترمربع وسعت دارد. این مسجد تاریخی و زیبا از بخش‌های مختلفی شامل سقاخانه و هفت شبستان تشکیل شده و حوضی وسیع و چشم‌نواز در دل آن جای دارد. مسیرها و ورودی‌های مختلفی برای ورود به مسجد جامع بازار وجود دارد که درب غربی واقع در خیابان ۱۵ خرداد، اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین درب آن است.

کوچه مروی

کوچه-مروی.jpg کوچه مروی یکی از گذرهای معروف بازار تهران است که از درب عمارت شمس‌العماره شروع شده و به خیابان ناصرخسرو می‌رسد. این کوچه در کنار فروشگاه‌های متعدد لوازم آرایشی و بهداشتی، پوشاک، اسباب‌بازی، لوستر و آباژور و... حال‌وهوای سنتی و جذابی هم دارد و یکی از جذاب‌ترین بخش‌های بازار محسوب می‌شود. بازدید از آن را به همه مسافران تهران توصیه می‌کنیم.

آرامگاه لطفعلی خان زند

آرامگاه-لطفعلی-خان-زند.jpg لطفعلی خان زند آخرین پادشاه سلسله زندیه بود که از آقا محمد خان قاجار شکست خورد و توسط او به قتل رسید. پیکر او در کنار آرامگاه امامزاده زید در محدوده بازار تهران به خاک سپرده شد و شما می‌توانید در حین بازدید از بازار، از آرامگاه ایشان هم دیدن کنید.

امامزاده زید

امامزاده-زید.jpg در بخش جنوبی بازار بزازان تهران، امامزاده‌ای وجود دارد که نسب آن به امام زین‌العابدین می‌رسد. بنای این امامزاده با نام امامزاده زید، یادگاری از دوره صفویه است و حدود ۹۰ سال پیش در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. بقعه امامزاده زید و محوطه آن، فضایی دنج و آرام در قلب شلوغی بازار ایجاد کرده که بازدید از آن برای گردشگران علاقه‌مند به آثار تاریخی خالی‌ازلطف نیست.

مسجد امام (شاه)

مسجد-امام-(شاه).jpg پس از مسجد جامع، مسجد امام که تا پیش از انقلاب به نام مسجد شاه شناخته می‌شد، قدیمی‌ترین مسجد تهران است. این مسجد تاریخی دویست‌ساله، فضای معنوی جذابی دارد و مناره‌های باشکوه آن از دور توجه گردشگران را به خود جلب می‌کند. شما می‌توانید در حین گشت‌وگذار در مسجد تاریخی امام، کاشی‌کاری‌ها و کتیبه‌های آن را تماشا کنید و عکس‌های خاطره‌انگیزی از محوطه آن بگیرید.

گذر گردشگری باب همایون

گذر-گردشگری-باب-همایون.jpg باب همایون یکی از خیابان‌های معروف اطراف بازار تهران است که این روزها، با نام گذر گردشگری باب همایون شناخته می‌شود. دلیل این تغییر نام، ایجاد غرفه‌های متعدد فروش خوراکی، صنایع دستی و خشکبار است که این بخش از بازار را به فضایی منحصربه‌فرد تبدیل کرده است. در واقع باب همایون یکی از خیابان‌های غذای پایتخت است و فضای دلچسبی برای شب‌نشینی و دورهمی‌های دوستانه دارد.

بازارچه عودلاجان

بازارچه-عودلاجان.jpg عودلاجان محله‌ای قدیمی در حوالی بازار تهران است که بیشتر ساکنان آن را در قدیم، کلیمیان و زرتشتیان پایتخت تشکیل می‌‌دادند. این محله محیطی فرهنگی و جذاب با خانه‌های زیبا و باغ‌های قدیمی داشت و بسیاری از مراسم مذهبی آن روزگار در عودلاجان برگزار می‌شد. بازارچه عودلاجان که تیمچه اکبریان و اولین بانک و صرافی ایران در آن قرار دارد، در این محله واقع شده و با معماری چشم‌نواز و جذابش توجه گردشگران را جلب می‌کند. این بازارچه از بهترین مناطق پایتخت برای خرید صنایع دستی ارزشمند است و مجموعه‌ای از آثار هنری و صنایع‌دستی مناطق مختلف کشور را به گردشگران عرضه می‌کند.

چند نکته که برای بازدید از بازار بزرگ تهران باید بدانید

چند-نکته-که-برای-بازدید-از-بازار-بزرگ-تهران-باید-بدانید.jpg

  • بازار تهران مجموعه‌ای از جاهای دیدنی و مراکز خرید متعدد است که بیش از یک کیلومترمربع وسعت دارد. گردش کامل در این بازار ساعت‌ها طول خواهد کشید؛ بنابراین بهتر است قبل از حرکت به‌طرف بازار، مقصد اصلی و مسیر دسترسی به آن را مشخص کنید
  • باتوجه‌به این که گشت‌وگذار در بازار تهران طولانی خواهد بود، حتماً کفش راحت و مناسب بپوشید و از همراه داشتن وسایل سنگین اضافی خودداری کنید تا زود خسته نشوید
  • در بعضی از حجره‌های بازار، دادوستد کالاها هنوز به سبک قدیمی و سنتی در جریان است. پس کمی پول نقد با خود داشته باشید تا در صورت نبود امکان خرید با کارت بانکی، از پول نقد استفاده کنید
  • بازار مکانی شلوغ و پرتردد است؛ پس مراقب اشیای ارزشمند مثل موبایل، دوربین و جواهراتتان باشید
  • برای این که از فضای بازار و تماشای جاهای دیدنی آن لذت بیشتری ببرید، بهتر است ساعت‌های پیش از ظهر و زمان خلوت بودن بازار را برای بازدید انتخاب کنید

    بهترین روش برای اجاره اقامتگاه در نزدیکی بازار بزرگ تهران

    بهترین-روش-برای-اجاره-اقامتگاه-در-نزدیکی-بازار-بزرگ-تهران.jpg شهر تهران پر از جاذبه‌های دیدنی، پارک‌ها و باغ‌های تماشایی، بازارها و جاهای دیدنی متنوع و جذاب است. در این میان، بازار بزرگ تهران به‌عنوان یک اثر دیدنی جذاب که مجموعه‌ای از جاهای دیدنی تهران را در دل خود جای داده، طرف‌داران زیادی دارد.

به همین دلیل، گردشگران زیادی با هدف گشت‌وگذار یا خرید از این بازار راهی پایتخت می‌شوند. اگر شما هم جزو این افراد هستید، خوب است پیش از سفر به فکر اجاره آنلاین اقامتگاه در تهران باشید. باوجود این که در پایتخت ایران هزاران اقامتگاه با امکانات و ویژگی‌های مختلف وجود دارد، اما پیدا کردن بهترین اقامتگاه در نزدیکی بازار ممکن است چندان آسان نباشد. به همین دلیل ما به شما توصیه می‌کنیم که پیش از سفر، به کمک یکی از بهترین پلتفرم‌های اجاره اقامتگاه یعنی جاباما، اقامتگاه دلخواه خود را در حوالی بازار تهران رزرو کرده و سپس آماده سفر شوید. مزیت داشتن یک اقامتگاه مناسب در حوالی بازار این است که نیازی به‌صرف وقت زیاد برای رسیدن به بازار ندارید و به‌راحتی می‌توانید پیاده یا با تاکسی خودتان را به بازار بزرگ تهران برسانید. این کار نه‌تنها در وقت شما صرفه‌جویی می‌کند، بلکه هزینه‌های سفرتان را هم تا حد قابل‌توجهی کاهش خواهد داد.

شما می‌توانید با مراجعه به سایت یا اپلیکیشن جاباما و انتخاب لوکیشن مورد نظرتان، به اطلاعات همه اقامتگاه‌های نزدیک به آن دسترسی داشته باشید و بعد از بررسی و مقایسه شرایط و امکانات موجود، اقامتگاه دلخواهتان را رزرو کنید. ضمناً جاباما به شما این فرصت را می‌دهد تا به نظرات سایر کاربران هم دسترسی داشته باشید و با امکان فیلتر کردن گزینه‌ها و دسترسی به پشتیبانی ۲۴ ساعته، در وقت خود هم صرفه‌جویی کنید.

پاسخ به سوالات متداول درباره بازار بزرگ تهران؛ گردشگری با چاشنی خرید

بازار بزرگ تهران کجاست؟

بازار بزرگ تهران از مهم‌ترین جاذبه‌های این شهر است که مجموعه‌ای از مراکز خرید و جاذبه‌های دیدنی را در بر می‌گیرد. این بازار در منطقه ۱۲ شهرداری واقع شده و در محدوده خیابان‌های ۱۵ خرداد، مصطفی خمینی (سیروس)، خیام و مولوی قرار دارد.

چرا باید از بازار بزرگ تهران دیدن کنیم؟

جاهای دیدنی نزدیک به بازار بزرگ تهران کدام‌اند؟

بهترین روش اجاره اقامتگاه در نزدیکی بازار بزرگ تهران چیست؟