شاید سفر و مسافرت یکی از آن تفریحاتی باشد که حداقل هر فردی دست‌کم یکبار در زندگی‌اش آن را تجربه کرده و انجام داده است. در واقع بهتر است اینطور بگوییم که سفر، تنها تفریحی است که همه افراد با توجه به شرایط زندگی خود آن را تجربه کرده‌اند.


اما این تفریح هم مانند هر تفریح دیگری نیازمند مستلزماتی است که باید آن‌ها رعایت کنیم و انجام دهیم تا تجربه جذاب‌تری برای خودمان بسازیم.


از آنجایی که امروزه سفر با توجه به شرایط، به یکی از تفریحات لوکس تبدیل شده است و هزینه‌های بالای آن می‌تواند مسافران را از انجام آن منصرف کند باید سعی کنیم با شناخت و بررسی بیشتر و دقیق‌تر دست به انجام چنین تجربه‌ای بزنیم.


اقامتگاه یا محل سکنای مسافران، همواره یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها در هر سفر است که در اغلب اوقات بیشترین هزینه سفر را هم به خود اختصاص می‌دهد. پس شاید یکی از اولین گزینه‌هایی که برای یک سفر تفریحی باید به آن دقت کنیم و  بررسی کاملی درباره‌اش انجام دهیم، موضوع اجاره ویلا یا اقامتگاه سفرمان باشد.


در این مقاله قصد داریم تا با بررسی محل مناسب هم اقامتگاه بوم گردی هم ویلا، معرفی و ارائه اطلاعات کامل درباره آن‌ها شما را در افزایش هرچه بهتر کیفیت سفرتان یاری کنیم. در ادامه همراه جاباما باشید.


اقامتگاه بوم گردی تجربه فضای بومی


اقامتگاه بوم گردی تجربه فضای بومی

اگر بخواهیم نگاهی گذار به تاریخچه اقامتگاه‌های بوم گردی یا اکوتوریسم (Eco-Tourism )  داشته باشیم، بهتر است کمی به گذشته سفر کنیم تا به اوایل دهه ۹۰ و اواخر دهه ۸۰ میلادی برسیم.


بسیاری از محققین بر این باورند که واژه بوم گردی برای اولین بار در دست نوشته‌های فردی به نام سبایوس لسکورین دیده شده است. او در تعریف این واژه نوشته است: سفری به منظور کسب دانش و مطالعه و لذت بردن از مناظر طبیعی و مشاهده عینی فرهنگ بومی مناطق مختلف.


اکوتوریسم (Eco-Tourism) که در زبان فارسی آن را بوم گردی ترجمه کرده‌اند در واقع از دو واژه اکو (Eco) و توریسمTourism) )  که به ترتیب، معانی محیط زیست و گردشگری را در برمی‌گیرد، تشکیل شده است.


اما از دیدگاه صاحب‌نظران و اعضای انجمن جهانی اکوتوریسم، بوم گردی به سفری اطلاق می‌شود که مسافران آن باید دو مسئولیت بزرگ را عهده‌دار باشند:


۱- حفظ و احترام به حریم محیط زیست محلی


۲- بهبود کیفیت زندگی مردم بومی


واژه بوم گردی، یکی از آن واژه‌هایی است که در سال‌های اخیر در کشور خودمان هم بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. کمتر پیش می‌آید که در برخورد با گروهی که قصد سفر به جایی را دارند نام اقامتگاه بوم گردی را از آن‌ها نشنیده باشید.


در واقع باید اینطور گفت که بوم گردی این روزها به گوش خیلی‌ها آشنا می‌آید در حالی که ممکن است از ابعاد گسترده آن اطلاعات کافی نداشته باشند.


اگر بخواهیم یک تعریف کلی و در عین حال ساده و خودمانی از واژه بوم گردی بدهیم، شاید این تعریف بهترین آن باشد که بوم گردی اقامتگاهی است که توسط اهالی بومی منطقه اداره می‌شود و در اختیار مسافران قرار می‌گیرد.


در واقع اقامتگاه‌های بوم گردی به مسافران این امکان را می‌دهند که با کمترین هزینه برای اسکان، تجربه‌ای متفاوت و تازه را در سفر خود به دست بیاورند.


از همین رو در اغلب موارد، بیشتر اقامتگاه‌های بوم گردی در کلبه‌های چوبی و یا چادرهای عشایری برپا می‌شوند. یا در مواردی دیگر بسیاری از اهالی منطقه، خانه‌های خود را در اختیار بوم گردی قرار داده و میزبان مسافران و گردشگران می‌شوند.


در واقع اگر بخواهیم شاخصه‌‌های ویژه‌ای از اقامتگاه‌های بوم گردی ارائه دهیم باید بگوییم که همه اقامتگاه‌های بوم گردی الگوی خدماتشان وامدار فرهنگ بومی منطقه خودشان است.


به همین دلیل است که وقتی شما اجاره اقامتگاه‌ بوم گردی را برای سفر خود برمی‌گزینید، تجربه‌ای متفاوت و تازه را از سر خواهید گذراند. تجربه‌ای که شاید با اقامت در هتل‌های چند ستاره و گران قیمت نصیبتان نشوند و شما را از آن غافل کند.


اجاره ویلا، اقامتی به سبک مدرن


اجاره ویلا، اقامتی به سبک مدرن

ویلا ساختمانی است که چهار طرف نمای آن رو به بیرون باشد و معمولاً در اطراف شهرها و فضاهای ییلاقی احداث و ساخته می‌شود.


نخستین بار ویلا‌ها در روم باستان ساخته شدند، ساختمان‌های شیک با معماری‌های شخصی که فقط طبقه اشراف جامعه توانایی ساخت و بهره‌برداری از آن را داشتند.


پس از فروپاشی امپراطوری روم باستان این ساختمان‌ها، توسط کلیسا تغییر کاربری دادند و به‌عنوان صومعه از آن‌ها استفاده می‌شد، اما بعد از قرون وسطی دوباره به کاربری اصلی خود بازگشتند.


امروزه در کشور خودمان ویلاسازی‌های بسیاری انجام می‌شود که در اغلب موارد صرفاً کاربری تجاری سفری دارند و بسیاری از صاحبانشان، آن‌ها را در اختیار مسافران قرار می‌دهند تا اقامتگاهی مدرن و مناسب برای سفرشان باشد.


به طور مثال اگر سری به شمال کشور بزنید، ویلاهای فراوانی را خواهید دید که برای استفاده چند روزه مسافران، در اختیار آن‌ها قرار گرفته است.


اما اقامتگاه‌های ویلایی مانند هر اقامتگاه دیگری، دارای معایب و امتیازاتی هستند که می‌توانند در کیفیت سفر شما تأثیرگذار باشند.در این بخش قصد داریم به بررسی ویژگی‌های اقامتگاه‌های ویلایی بپردازیم.


حریم شخصی


شاید یکی از امتیازهای ویژه‌ای که اجاره ویلا می‌تواند در مقایسه با سایر اقامتگاه‌های دیگر در سفر داشته باشد، داشتن یک حریم خصوصی است.


شما به راحتی می‌توانید با اجاره ویلا فضایی کاملاً خصوصی، شخصی و به دور از هر گونه مزاحمت برای خود و گروه همراهتان فراهم کنید، مزیتی که شاید اجرای آن در اقامتگاه‌های دیگر ممکن نباشد یا حداقل کمتر امکان‌پذیر باشد.


متراژ مناسب ویلا


متراژ مناسب ویلا

 یکی دیگر از امتیازاتی که اجاره ویلا را نسبت به سایر اقامتگاه‌ها در سفرتان می‌تواند متمایز ‌کند، متراژ آن است. شما اگر در سفرتان ساکن یک هتل لوکس چند ستاره هم باشید، در نهایت فضایی که برای انجام امور شخصی‌ مثل استراحت، معاشرت دوستانه و... در اختیارتان قرار می‌گیرد یک اتاق خواب است که با توجه به مبلغ پرداختی شما می‌تواند کمی بزرگ‌تر یا کوچک‌تر باشد.


اما شما با اجاره ویلا در واقع یک اقامتگاه نسبتاً بزرگ را اجاره می‌کنید که می‌تواند به مثابه منزل شخصی‌ خودتان قلمداد شود. در واقع اجاره ویلا به شما این امکان را می‌دهد تا در طول سفرتان در فضایی دلباز و فرحبخش و آرام اقامت کنید و از روزها و شب‌های سفرتان لذت کافی ببرید.


ضمن اینکه اگر با گروه دوستانتان هم همسفر شوید دیگر نگران کمبود جا نخواهید بود و با یک دل خوش می‌توانید به معاشرت با دوستانتان در طول سفر بپردازید.


امکانات ویلا


امکانات ویلا

همانطور که پیش از این هم گفتیم از آنجایی که ویلاها  نزدیک‌ترین ساختمان‌هایی هستند که شبیه به خانه‌های شخصی ساخته می‌شوند و در اغلب موارد، بیشتر کاربردی تجاری سفری دارند، پس امکانات بیشتری هم در مقایسه با سایر اقامتگاه‌ها می‌توانند داشته باشند.


اکثر ویلا‌هایی که به سبکی مدرن ساخته شده‌اند امکاناتی مانند: استخر، محوطه بازی کودکان، میز بیلیارد، فضای سبز، آلاچیق، باربیکیو و... را در اختیار مسافران قرار می‌دهند که این نکته می‌تواند در افزایش کیفیت سفر شما تأثیرگذار باشد و خاطراتی جالب‌تر را در سفر برایتان رقم بزند.  


تفاوت اقامتگاه بوم گردی و ویلا


تفاوت اقامتگاه بوم گردی و ویلا

شاید در نگاه نخست تفاوت چندانی بین اقامتگاه بوم گردی یا اجاره ویلا نباشد، اما اگر کمی دقت کنیم پی خواهیم برد که یکی از عمده تفاوت‌های بین اقامتگاه بوم گردی با ویلا در این است که معمولاً در اجاره ویلا صرفاً بحث تفریح و اقامت مطرح است؛ اما در اقامتگاه‌های بوم گردی مسئله اشاعه فرهنگ بومی و آموزش آن به مسافران هم در نظر گرفته می‌شود. در ادامه قصد داریم تا برخی از این تفاوت‌ها را برای شما برشماریم.


موارد فرهنگی


موارد فرهنگی

در واقع اقامت در بوم گردی سبب می‌شود تا مسافران تجربه‌های تازه‌ای را پشت سر بگذارند و شناخت بیشتری از محیط زیست و فرهنگ‌های گوناگون مردم محلی پیدا کنند.


اقامتگاه‌های بوم گردی در بیشتر موارد در محل‌هایی دور از فضای شهری مدرن قرار دارند که همین امر سبب می‌شود تا مسافران حس بهتری نسبت به تجربه‌های سفری خود داشته باشند.


به طور مثال بوم گردی‌های استان‌های شمالی یا استان‌های مرکزی ایران بیشتر در محیط‌های طبیعی قرار دارند که مسافران بتوانند ارتباط مؤثرتری با طبیعت و محیط پیرامون خود داشته باشند. در حالی که اجاره ویلاهای مدرن به شما این اجازه را نمی‌دهد که خیلی از فضای شهری دور شوید و به دل طبیعت بروید.


معماری


معماری

یکی دیگر از نکات جالب توجه در اقامتگاه‌های بوم گردی معماری منحصر به فرد آن‌ها است که سعی شده بیشتر به فرهنگ بومی منطقه نزدیک باشد و هماهنگی ایجاد کند، در حالی که بیشتر ویلاها در شهرهای مختلف ایران از معمارهای مدرن و نو پیروی می‌کنند و با نشانه‌های بومی معماری منطقه خود همخوانی کمتری دارند.


کسب تجربه‌های تازه


کسب تجربه‌های تازه

هدف اصلی در اقامتگاه‌های بوم گردی علاوه بر امکان اسکان و اقامت مسافران ایجاد تعامل آن‌ها با فضای بومی منطقه است تا آینه‌ای از فرهنگ محلی کل منطقه باشد.


در واقع اقامتگاه‌های بوم گردی سبب می‌شوند تا مسافران به آسانی از فرهنگ محلی مردم منطقه که  شامل آداب و رسوم‌ها، فرهنگ غذایی، نوع پوشش و... باشد، مطلع شوند. در حالی که اجاره ویلا مدرن امکان کسب این تجربه‌ها را برای مسافران به کمترین میزان ممکن می‌رساند.


در واقع شاید بهتر باشد اینطور بیان کنیم که اقامتگاه‌های بوم گردی با هدف انتقال و اشاعه فرهنگ‌های مختلف بومی و محلی ایجاد شده‌اند در حالی که ویلاهای مدرن اجاره‌ای چنین هدفی را دنبال نمی‌کنند و صرفاً برای اقامت و تفریح چند روزه مسافران ساخته و عرضه می‌شوند.


بهترین روش برای اجاره اقامتگاه‌ های بوم گردی و ویلا


بهترین روش برای اجاره اقامتگاه‌ های بوم گردی و ویلا

همانطور که در بخش‌های قبلی هم اشاره کردیم در سال‌های اخیر اجاره اقامتگاه‌های بوم گردی و ویلاهای مدرن در بین مسافران بسیار رواج پیدا کرده و با استقبال زیادی روبه‌رو شده است و طرفداران پروپاقرص خود را پیدا کرده است.


بسیاری از گردشگران و مسافران بر این باورند که شاید یکی از دلایلی که در سال‌های اخیر باعث استقبال خوب و مناسب گردشگران و مسافران از اقامتگاه‌های بوم گردی و یا ویلاهای مدرن شده است، رزرو و تهیه آسان و ارزان آن‌ها در مقایسه با هتل‌ها و مهمان‌سراهای بزرگ است.


در این قسمت روش‌ها و نکاتی را که می‌تواند به شما در تهیه و اجاره اقامتگاه‌های بوم گردی و ویلاهای مدرن کمک کند معرفی خواهیم کرد.


اجاره آنلاین


اجاره آنلاین

از آنجایی که در سال‌های اخیر رشد اقامتگاه‌های بوم گردی با توجه به استقبال گردشگران و مسافران، رو به افزایش بوده است، بسیاری از روستاییان و اهالی بومی منطقه‌های مختلف، خانه‌های خود را در اختیار بوم گردی قرار داده و یا با احداث اقامتگاه‌های بوم گردی در منطقه خود سعی کرده‌اند به این حوزه وارد شوند.


در چنین شرایطی و با توجه به تنوع ایجاد شده در اقامتگاه‌های بوم گردی ممکن است بسیاری از گردشگران از وجود این اقامتگاه‌ها اطلاعی نداشته باشند که به راحتی می‌توانند با مراجعه به سایت‌های معتبر مانند جاباما اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل کرده و پس از آن اقدام به اجاره اقامتگاهی مناسب در منطقه بوم گردی کنند.


در واقع اجاره آنلاین اقامتگاه‌های بوم گردی یا ویلا به شما این امکان را می‌دهد که پیش از سفر تمام گزینه‌هایی که می‌تواند در طول سفر برایتان دارای اهمیت باشد اعم از: قیمت، امکانات و تاریخ سفر را مورد بررسی و مقایسه قرار دهید.  


رزرو پیش از شروع سفر


رزرو پیش از شروع سفر

با توجه به این که تنوع اقامتگاه‌های بوم گردی، ارائه امکانات مناسب و قیمت ارزان آن‌ها می‌تواند تمایل مسافران و گردشگران را برای اجاره و تهیه آن افزایش دهد، پیشنهاد می‌کنیم حتماً پیش از سفر خود، اقامتگاهتان را در تاریخ مورد نظر رزرو کرده و پس از آن برنامه سفری خود را تنظیم کنید و راهی سفر شوید.


در این شهرها اقامتگاه بوم گردی اجاره کنید


در این شهرها اقامتگاه بوم گردی اجاره کنید

کشور ما ایران با تنوع زیستی و بومی گسترده خود یکی از گزینه‌های همیشه جذاب برای سفر گردشگران است. شهرها و روستاهای مختلف با جاذبه‌های گردشگری گوناگون همیشه یکی از گزینه‌های روی میز برای افرادی است که قصد سفر و گردش دارند.


از همین رو در این بخش می‌خواهیم به تعدادی از این شهرها و روستا‌ها که دارای اقامتگاه‌های بوم گردی نیز هستند اشاره‌ داشته باشیم تا شما را در انتخاب یک اقامتگاه بوم گردی مناسب همراهی کنیم.


جزیره قشم


جزیره قشم

جزیره قشم یکی از جزایر بزرگ خلیج همیشه فارس است که در استان هرمزگان قرار دارد. قشم با مساحتی در حدود ۱۴۹۱ کیلومتر مربع نقاط دیدنی فراوانی در خود دارد که می‌تواند توجه هر گردشگر و مسافری را به خود جلب کند.


مکان‌هایی مانند جنگل‌های حرا، غارهای خربس، تنگه چاهکوه، دره ستاره‌ها، جزایر ناز و غار نمکدان از جذابیت‌های دیدنی و تفریحی این منطقه محسوب می‌شوند.


قشم هم مانند بسیاری از مناطق تفریحی و گردشگری دیگر در این سال‌ها توانسته است با ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی توجه بسیاری از مسافران را برای انتخاب سفر به این منطقه جلب کند.


از جمله اقامتگاه‌های بوم گردی که در منطقه قشم بسیار مورد استقبال و توجه مسافران قرار گرفته است می‌توان به اقامتگاه‌های بوم گردی پیر حرا، میرزا و قبیله‌ آزاد اشاره کرد که هر کدام جذابیت‌های منحصر به فرد خود را دارا هستند.


به طور مثال اقامتگاه بوم گردی میرزا در روستایی به نام گوزین واقع شده است که نزدیکی آن به جنگل‌های حرا یکی از امتیازهای آن محسوب می‌شود. یکی دیگر از جذابیت‌های تفریحی بوم گردی میرزا ‌آلاچیق‌های شناور آن در شب‌های زیبای جنوب است که تجربه آن می‌تواند برایتان تبدیل به خاطره‌ای فراموش نشدنی و ماندگار شود.


رشت


رشت

شاید به جرئت بتوان گفت که کمتر ایرانی را پیدا می‌شود که تا به حال به شهر زیبای رشت سفر نکرده باشد. رشت یکی از کلان شهرهای دیدنی و جذاب ایران است که در مرکز استان گیلان قرار دارد. بسیاری رشت را مادرشهر استان گیلان می‌دانند.


جمعیت آن نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر است و دارای آب و هوایی شبه مدیترانه‌ای است که تابستان‌های گرم و شرجی و زمستان‌های سرد و مرطوب دارد. وجه تسمیه رشت با تلفظ درست رِشت در ایران باستان به معنای باران است. رشت یکی از شهرهایی است که آنقدر تنوع خوراک‌ها و غذا‌ها در آن فراوان است که در سال ۲۰۱۵ به دعوت سازمان یونسکو به شبکه‌ خلاق خوارک‌شناسی پیوست.


همه گردشگرانی که در فهرست سفرهای رفته خود، سفر به رشت را ثبت کرده‌اند، میدان شهرداری رشت را یکی از دیدنی‌ترین میدان‌ها توصیف کرده‌اند. میدانی بزرگ که ساختمان قدیمی شهرداری به آن هویتی خاصی بخشیده و سبب شده تا به یکی از میدان‌های دیدنی شهر تبدیل شود.


کافی است هر وقت که دلتان از هوای ابری و بارانی شهر گرفت راهی میدان شهرداری شوید تا هیاهو و زیبایی میدان گَرد غم‌ها را از دلتان بشوید و پنجره بسته دلتان را رو به خوشی و شادی باز کند.


اما در این سال‌ها شهر رشت هم مانند بسیاری از شهرهای مسافرتی دیگر وارد حوزه بوم گردی شده و توانسته است نظر بسیاری از گردشگران را به خود جلب کند. اقامتگاه‌های بوم گردی گیل گمش، گردی گنج و تلارخانه از معروف‌ترین این اقامتگاه‌ها هستند.


شیراز


شیراز

بر اساس لوح‌های گلی که در ایران باستان در حدود ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح کشف شده است شاید شیراز را بتوان در زمره یکی از شهرهای قدیمی جهان قرار داد.


شهر شیراز در نزد بسیاری از ایرانیان به سبب معروفیت تاریخی و فرهنگی آن، جایگاه ویژه و خاص دارد. حافظ یکی از بزرگ‌ترین شعرای فارسی زبان ایران، که ایرانیان ارادتی ویژه به او و اشعارش دارند از اهالی شیراز بوده است. شیراز با جاذبه‌های گردشگری فراوان یک شهر همیشه دیدنی است.


وجود آرامگاه‌های شعرای بزرگ فارسی زبان مانند سعدی و حافظ، باغ ارم شیراز، مسجد نصیرالملک، باغ نارنجستان قوام، بازار وکیل، شاهچراغ، تخت جمشید و آرامگاه کوروش کبیر سبب شده تا سالانه گردشگران فراوانی در ایام مختلف سال به خصوص در ایام جشن نوروز، شیراز را با عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنند.


در طی سال‌های اخیر شیراز هم مانند بسیاری از شهرهای دیگر سعی کرده است در حوزه جذب گردشگر و مسافر از ایده‌های تازه استقبال کند از همین رو اقامتگاه‌های بوم گردی در این شهر از تنوع نسبتاً بالایی برخوردار هستند که می‌توانند پاسخگوی نیازهای مختلف مسافران باشند.


اقامتگاه‌هایی مانند عمارت قاجاریه شیراز، لوتوس، پری دخت، ترنجستان و سی راه که هر کدام برای خود دارای امتیازها و ویژگی‌های خاصی هستند. به طور مثال اقامتگاه بوم گردی ترنجستان که در خیابان لطفعلی خان زند واقع شده است، در اواخر دوران قاجار و اوایل دوران پهلوی اول ساخته شده است که پس از بازسازی و مرمت‌های انجام شده در سال ۱۳۹۷ آماده پذیرایی از مهمانان و گردشگران شده است.


اصفهان


اصفهان

بسیاری بر این باورند که نصف جهان در شهر اصفهان قرار دارد! اصفهان سومین شهر پرجمعیت ایران بعد از تهران و مشهد است. اگر نگاهی به اوراق تاریخی بیندازیم شهر اصفهان این بخت را داشته است که دو بار پایتخت ایران شود.


یک بار در زمان سلجوقیان و بار دوم در زمان صفویان. اصفهان یکی از آن شهرهایی است که تا به امروز نام‌های مختلفی به آن نسبت داده شده است. گابا، جی، اسپادانا و اصفهان نام‌هایی هستند که در طول تاریخ و تا به امروز به شهر اصفهان اطلاق شده است.


اصفهان مردمانی شوخ‌طبع و سرخوش دارد و نمکین بودن لهجه‌شان آن‌ها را زبانزد کرده است. کمتر کسی است که به این شهر سفر کرده باشد و از روحیه طنز‌آمیز و دوست داشتنی اصفهانی‌ها لذت نبرده باشد.


زنده یادان رضا ارحام صدر و نصرت‌الله وحدت از هنرمندان قدیمی و پیشکسوت اصفهانی بودند که در حوزه تئاتر کمدی انتقادی اصفهان سال‌های متمادی هنرنمایی کردند و چراغ تئاتر اصفهان را روشن نگه داشتند.


اصفهان مکان‌های دیدنی کم ندارد و اگر راهی سفر به اصفهان هستید مطمئن باشید که حوصله‌تان به هیچ وجه سر نخواهد رفت و باید زمان بیشتری را به سفر اصفهانتان اختصاص دهید؛ چون ممکن است برای تماشای تمام شهر اصفهان وقت کم بیاورید!


از جمله مکان‌های دیدنی که در اصفهان وجود دارد و می‌توان به آن اشاره کرد:‌ سی و سه پل، پل خواجو، عمارت عالی قاپو، مهمانسرای عباسی، میدان نقش جهان، مسجد شیخ لطف الله، کلیسای وانک، بازار قیصریه، آرامگاه صائب تبریزی، منارجنبان، کوه صفه، حمام شیخ بهایی، باغ پرندگان و...


اصفهان در سال اخیر با استقبال از اقامتگاه‌های بوم گردی توانسته است نظر بسیاری از مسافران و گردشگران را جلب کند و آماده پذیرایی و استقبال از آن‌ها شود. از جمله معروف‌ترین اقامتگاه‌های بوم گردی اصفهان می‌توان به اقامتگاه سرای سفیر، سرای سنتی هاتف، آریو، ملک التجار، پاسارگاد و خان نشین اشاره کرد.


رامسر


رامسر

در تاریخ هشتم خرداد سال ۱۳۱۴ نام رامسر بر اساس مصوبه هیئت وزیران وقت تصویب شد و از آن به بعد سخت سر به رامسر تغییر نام داد. رامسر یکی از شهرهای استان مازندران است که از سمت شرق به شیرود، از ناحیه غرب به چابکسر، از قسمت جنوب به کوه‌های البرز و از سمت شمال به دریای مازندران راه دارد.


رامسر در تابستان‌ها گرم و مرطوب و در زمستان‌ها معتدل است. یکی از ویژگی‌های شهر رامسر که آن را از سایر شهرهای شمالی ایران متمایز می‌کند نزدیکی آن به جنگل و دریا است که همین امر سبب جذب گردشگران بسیاری به سمت آن شده است. رامسر بالغ بر ۳۵ هزار نفر جمعیت دارد و از معدود شهرهای شمالی است که دارای فرودگاه است.


یکی از نکات جالب توجه درباره شهر رامسر این است که این شهر تا اواخر دوران قاجار روستایی کوچک در غرب استان مازندران بود، اما بعدها مورد توجه پهلوی اول و دوم قرار گرفت و کم‌کم به شهری زیبا و دیدنی تبدیل شد.


بسیاری از گردشگران رامسر را عروس شهرهای ایران لقب داده‌اند. وجود قله‌های مخروطی شکل با پوشش انبوهی از گیاهان متنوع، مزرعه‌های برنج، باغ‌های مرکبات و چای از مناظر دیدنی و چشم‌نواز شهر رامسر هستند.


اما یکی از جلوه‌های گردشگری شهر رامسر وجود بلواری است که انتهای آن به هتل قدیم و جدید رامسر ختم می‌شود و مسیری که دو طرف آن با نخل‌های قد برافراشته هاوایی محصور شده با جلوه‌ای زیبا، جذاب و آرام‌بخش مناسب برای پیاده‌روی‌ها روزانه و قدم‌زدن‌های دوستانه است. 


اگر قصد سفر به رامسر را دارید و تصمیم گرفته‌اید تا تعطیلات آخر هفته خود را در این شهر بگذرانید پیشنهاد می‌کنیم به اقامتگاه‌های بوم گردی آن مانند: کوکه کلبه گژگال، کلبه ترنگ، کلبه وشم، کلبه آهیل، کیجا سر و کلبه زرج حتما سری بزنید و از امکانات آن‌ها لذت ببرید و سفری خاطره‌انگیز را برای خود و همراهانتان رقم بزنید.


تبریز


تبریز

تبریز هم مانند اصفهان و شیراز یکی از شهرهای مهم گردشگری ایران محسوب می‌شود که در منطقه آذربایجان شرقی قرار دارد. مساحت آن در حدود ۲۵ هزار کیلومتر مربع است و جمعیتی بالغ بر ۱ میلیون نفر در آن زندگی می‌کنند و از همین رو پنجمین شهر پرجمعیت ایران محسوب می‌شود.


تبریز در طول تاریخ با رخدادهای گوناگونی روبه‌رو شده است اما با این همه یکی از طویل‌المدت‌ترین پایتخت‌ها در طول سلسله‌های مختلف پادشاهی در ایران بوده است.


یکی از نکته‌های جالب توجه درباره شهر تبریز القاب گوناگونی مانند: شهر اولین‌ها، شهر بی‌گدا، شهر زیرگذرها و روگذرها، دومین شهر صنعتی ایران، سالم‌ترین شهر ایران، قطب علوم پزشکی، شهر بافت فرش و مهد سرمایه ایران است که به آن اطلاق می‌شود.


تبریز مانند بسیاری دیگر از شهرهای بزرگ ایران دارای گذشته فرهنگی‌ادبی افتخار‌آمیزی است و یکی از درخشان‌ترین ستارگان آسمان ادب و شعر ایران، زنده‌یاد محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، از اهالی شهر تبریز است و امروزه‌ آرامگاه وی یکی از جاذبه‌های گردشگری و دیدنی شهر تبریز محسوب می‌شود.


 از دیگر ابیانه‌های دیدنی تبریز می‌توان به مسجد کبود، مقبره‌الشعرا، کوه آلاداغ‌لار، تالاب قوری گل، ائل گلی، ارگ تبریز، خانه پروین اعتصامی، کلیسای مریم مقدس و حمام نوبر اشاره کرد. 


پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد سفر به تبریز را دارید حتماً پیش از حرکت و برنامه‌ریزی، اقامت خود در اقامتگاه بوم گردی هما را رزرو کنید و از امکانات مناسبی که در اختیارتان قرار خواهد گرفت سفری خاطره‌انگیز را برای خود و همراهانتان رقم بزنید.


یزد


یزد

شهر یزد یکی از با قدمت‌ترین شهرهای ایران است و نخستین شهر تاریخی آن نیز محسوب می‌شود. از یزد به عنوان شهر بادگیرها هم یاد می‌کنند. شهری که در دل کویر هویتی خاص خود را  دارد و نخستین شهر خشت خام جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو نام‌گذاری شده است.


واژه یزد در لغت به معنای سپند و پاک است و وجه تسمیه آن، شهر خدا است. یزد به دلیل معماری تاریخی ارزشمند و بافت سنتی دست نخوره‌اش یکی از جالب‌ترین جاذبه‌های دیدنی برای مسافران و گردشگران است و وجود بناها و مکان‌های تاریخی سبب شده تا در طول ایام سال پذیرای مسافران زیادی باشد.


باغ دولت آباد، آتشکده بهرام، آب انبار شش بادگیر، موزه آب، موزه مارکار، میدان ساعت، حمام خان، خانه لاری‌ها، میدان امیر چخماق، محله فهادان و دخمه زرتشتیان از مکان‌های دیدنی یزد هستند که تماشا و پرسه زدن در آن‌ها می‌تواند برای هر گردشگری جذاب و جالب توجه باشد.


یزد هم مانند بسیاری از دیگر شهرهای ایران در سال‌های گذشته سعی کرده است تا با ایجاد فضای بوم گردی‌ مناسب، فرصتی استثنایی برای جذب گردشگران خود ایجاد کند.


اگر قصد سفر به یزد را دارید پیشنهاد می‌کنیم تا اقامت خود را در اقامتگاه‌های بوم گردی آن مانند: اقامتگاه خشت و خاطره، اقامتگاه بوتیک شهرزاد، دالان خوان سالار، تاج الملوک و عمارت بانو برگزینید و سفری پر خاطره را از شهر زیبای یزد در خاطرتان ثبت کنید.


پاسخ به سوالات متداول درباره اجاره اقامتگاه بومگردی و ویلا


بهترین روش برای اجاره اقامتگاه بوم گردی و ویلا چیست؟

مراجعه به سایت‌های معتبر و معروف مانند جاباما یکی از بهترین و مناسب‌ترین روش‌ها برای اجاره اقامتگاه بوم گردی و ویلا است.

در چه شهرهایی اقامتگاه بوم گردی اجاره کنیم؟

در چه شهرهایی اجاره ویلا بهتر است؟