جزیره هنگام یکی از شگفت‌انگیزترین مقاصد گردشگری است که در نزدیکی جزیره قشم واقع شده و هر ساله گردشگران بسیاری برای دیدن زیبایی‌های این جزیره کوچک به هنگام سفر می‌کنند. در هر کجای ایران که باشید برای دسترسی به هنگام باید وارد جزیره قشم شده و سپس از آنجا از بندر شیب‌دراز راهی یکی از سواحل جزیره هنگام شوید. برای دسترسی به هنگام تنها می‌توانید از قایق‌های تندرو یا لنج استفاده کنید چون مسیر دیگری برای رسیدن به این زیبای آرمیده در میان آب‌های خلیج فارس وجود ندارد.


جزیره هنگام کجاست؟


جزیره هنگام یکی از جزیره‌های ایران در خلیج فارس است و وسعتی حدود ۵۰ کیلومتر مربع دارد. این جزیره در استان هرمزگان و جنوب جزیره قشم قرار دارد. جزیره هنگام از دهستان‌های جزیره قشم است و مرکز آن روستای ماشی یا هنگام جدید است. دیگر روستاهای هنگام غیل و هنگام قدیم هستند.


همچنین این جزیره در دو کیلومتری جنوب شرقی قشم قرار گرفته و نه کیلومتر طول و شش کیلومتر عرض دارد و به شکل مخروطی ناقص است.


جزیره هنگام

مسیر دسترسی به جزیره هنگام – جاده ، راه آهن، هوایی


برای دسترسی به جزیره هنگام قبل از هر چیز باید وارد جزیره قشم شوید. پس از آن می توانید از اسکله شهید باهنر و شهید حقانی در بندرعباس یا بندر پل در شهرستان خمیر، سوار بر قایق‌های تندرو یا لنج شده و سپس وارد جزیره شوید. برای ورود به جزیره قشم نیز می‌توانید از فرودگاه بین‌المللی استفاده کنید. اما باقی مسیر را حتماً باید با قایق موتوری یا لنج ادامه دهید.


تهران تا بندرعباس حدود 1.260 کیلومتر فاصله دارد که این مسیر را می‌توانید با قطار، ماشین شخصی یا تاکسی، اتوبوس یا هواپیما طی کنید. وقتی وارد قشم شدید، تنها 10 دقیقه با هنگام فاصله خواهید داشت. قایق‌های اسکله کندالو و یا اسکله شیب‌دراز هر روز از ساعت 8 صبح مشغول هستند و بنابراین برای رفتن به جزیره خیلی معطل نخواهید شد.


فاصله هنگام تا قشم چقدر است؟


جزیره هنگام در نزدیکی جزیره قشم قرار گرفته و تنها ۴۵ دقیقه با آن فاصله دارد. فاصله هنگام تا بندرعباس حدود ۴۳ مایل دریایی است، در حالی که فاصله هنگام تا قشم تنها ۲۹ مایل دریایی خواهد بود. بنابراین فاصله زمانی هنگام تا بندرعباس شاید حدود 20 دقیقه بیشتر از فاصله هنگام تا قشم باشد.



تاریخچه جزیره هنگام


خلیج فارس و تنگه هرمز از گذشته اهمیت زیادی داشته‌اند و کشورهای زیادی رویای تسلط بر این منطقه را در سر می‌پروانده‌اند و حتی مدتی هم مسلط بودند. هنگام جزو جزایری است که در طول تاریخ چندباری دست به دست شده و ورود و خروج قوم‌های متعددی را شاهد بوده استت.


در دوران صفویان، پرتغالی‌ها مدتی بر این جزیره و جزایر اطراف مسلط بودند. در دوران قاجار چشم انگلیسی‌های به این جزیره بود و آن را اشغال کرده بودند. دولت انگلیس در ظاهر حاکمیت ایران بر این جزیره را قبول داشت اما با حضور نظامی مانع از فعالیت ایران در هنگام می‌شد. به جز حضور نظامی، انگلیس از نافرمانی شیخ هنگام و ادعای سلطان مسقط برای تصرف هنگام هم پشتیبانی می‌کرد.


اقامت در جزیره هنگام

با شروع سلطنت رضا شاه پهلوی، پس‌گیری هنگام کلید خورد و در سال ۱۳۰۷ سه کشتی نظامی به نام‌های گیلان، آذربایجان و پهلوی به طرف هنگام حرکت کردند. سفارت انگلیس از ایران درخواست کرد از مسئله خروج نظامیان انگلیس از هنگام صرف‌نظر کند اما ایران این خواسته را نپذیرفت و در نهایت ایران توانست دوباره بر این جزیره حاکم شود.


وجه تسمیه نام جزیره هنگام


در گذشته به هنگام هنجام یا هنیام هم گفته می‌شد. هنگام در پارسی باستان به معنی وقت، زمان و گاه است و از دو واژه‌ی هن و گام تشکیل شده است.


جاهای دیدنی جزیره هنگام


هنگام به‌عنوان یکی از جزایر زیبای خلیج فارس جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری زیادی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، سواحل این جزیره هستند.


سواحل معروف جزیره هنگام


هنگام، 5 ساحل دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. یکی از این سواحل زیبا که به آن ساحل نقره‌ای گفته می‌شود از جمله معروف‌ترین جاذبه‌های گردشگری و جاهای دیدنی جزیره هنگام به شمار می‌رود.


ساحل هنگام


تماشای ساحل تمیز و زیبای هنگام که با امواج نیلگون احاطه شده یکی از بهترین تجربه‌هایی است که هر آدمی می‌تواند کسب کند. هم سواحل صخره‌ای و هم سواحل شنی در هنگام دیدنی هستند و نوار ساحل ۵۰ کیلومتری به شما امکان دیدن تصویرهای متعددی از دریا را می‌دهد.


همچنین در برخی اوقات سال، ساحل هنگام، شب‌‌ها، رنگ آب، آبی درخشان می‌شود. فیتوپلانکتون‌های دریایی این رنگ را ایجاد می‌کنند، این آبزیان ریز، وقتی ناآرام شوند، از خود نور ساطع می‌کنند و باعث می شوند موج‌ها و ماسه‌های ساحل بدرخشند. این اولین دیدنی جزیره هنگام است که شما را به وجد خواهد آورد.


اگر در حال قشم گردی هستید، البته که هنگام یکی از زیباترین جاهای قشم است اما در مجله جاباما می‌توانید فهرستی کامل از بهترین دیدنی های قشم را داشته باشید و سفرتان را کامل کنید.


ساحل نقره‌ای جزیره هنگام


جزیره‌های جنوبی کشور به دلیل اقلیم، زیبایی منحصر به‌فردی دارند که چشم از تماشای آن سیر نمی‌شود. شن‌های براق ساحل مرجانی هنگام هم نمایی زیبا و یکتا به جزیره داده است که با نزدیک شدن به جزیره خودنمایی می‌کنند.


کانی‌های درخشان میان ماسه‌های براق ساحل را درخشان جلوه می‌دهند و تلالویی نقره‌فام ایجاد می‌کنند که باعث شده ساحل نقره ای هنگام به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری هنگام مشهور شود.


به دلیل آسیب‌های گردشگران در سال‌های اخیر باعث محدودیت ورود به ساحل نقره ای هنگام شده و می‌توانید با قایق از کنار این ساحل عبور کنید.


جاهای دیدنی جزیره هنگام

ساحل کله خماسی


ساحل کله خماسی یکی از سواحل صخره‌ای هنگام قشم است که به دلیل موقعیت جغرافیای و همین‌طور وجود صخره‌های زیبا باعث شده تا محلی مناسب برای افراد علاقمند به ماجراجویی باشد.


زمانی‌که از بالای صخره به داخل آب‌های خلیج‌فارس شیرجه می‌زنید می‌توانید مدتی را با خیار ماهی‌ها شنا کرده و به تماشای رقص عروس‌های دریایی بپردازید.


ساحل خنیزی


ساحل خنیزی در قسمت شرقی این جزیره واقع شده و یکی از سواحل زیبا و بکر این جزیره است. زمانی‌که در آب‌های این ساحل شنا می‌کنید می‌توانید موجودات دریایی جدیدی را ببینید، بنابراین بهتر است از عینک شنا استفاده کنید.



ساحل درخشان هنگام


ساحل هنگام در فصول خاصی از سال و در هنگام شب، چهره متفاوتی به خود می‌گیرد و به رنگ آبی درخشان در خواهد آمد. به صورتی که تصور می‌کنید ستاره‌ها در میان آب هستند.


علت شکل‌گیری چنین پدیده‌ای، وجود فیتوپلانکتون‌های دریایی است که از سواحل کالیفرنیا و مالدیو و دیگر نقاط دنیا به این منطقه می‌آیند.


جالب است بدانید که فیتوپلانکتون‌ها وقتی در شرایط ناآرام قرار بگیرند، نور درخشانی از خود ساطع می‌کنند و چون بسیار ریز هستند باعث می‌شوند تا موج‌های رسیده به ساحل به رنگ آبی درخشان باشند.


چگونه از قشم به هنگام برویم

زیباترین سواحل هنگام در شب


یکی از زیباترین سواحل هنگام در شب، ساحل درخشان است. با وجود فیتوپلانکتون‌ها، رگه‌های از آبی درخشان در حد فاصل میان دریا و ساحل شکل می‌گیرد.


این فیتوپلانکتون‌ها با ساطع کردن نوری درخشان از خود باعث شکل‌گیری این تصویر زیبا در ساحل درخشان خواهند شد و این ساحل را به زیباترین سواحل هنگام در شب تبدیل می‌کنند.


خاک سرخ هنگام


یکی از دلایل شهرت جزیره هنگام، وجود خاک سرخ رنگ این منطقه است. اما هنگام نیز خاک سرخ رنگی دارد که یکی از جاذبه های گردشگری این منطقه است.


خاک و کوه‌های قرمز هنگام با نام "گِلک" شناخته شده و در صنایع مختلفی مانند سنگ‌های تزیینی در ساخت ساختمان‌ها و اسکله بکار می‌رود.


جالب است بدانید که مردم محلی این جزیره، برای تهیه نوعی غذای محلی از این خاک سرخ استفاده می‌کنند که نام آن سوراغ است و در بازارهای محلی به فروش می‌رسد.


درباره ساحل سرخ هرمز بیشتر بخوانید.


خاک سرخ جزیره هنگام

ماهی‌های آکواریومی جزیره هنگام – آکواریوم طبیعی


یکی دیگر از جذابیت‌ها و دیدنی های هنگام، آکواریوم طبیعی است که در آن مجموعه‌ای از ماهی‌های رنگارنگ و آزاد زندگی می‌کنند. آب آکواریوم طبیعی آنچنان شفاف است که می‌توانید تمامی مرجان‌ها، ماهی‌ها و جانداران دریایی، خرچنگ‌ها و عروس‌های دریایی را به‌راحتی ببینید.


یکی از مزایای بازدید از این آکواریوم طبیعی، امکان غذا دادن به ماهی‌هاست. بنابراین زمانی‌که ماهی‌ها به سطح می‌آیند می‌توانید آن‌ها را از فاصله بسیار نزدیک ببینید.


موضوع جالب توجه دیگر، عدم نیاز به انجام غواصی برای دیدن این زیبایی‌های طبیعی است و تنها کافی است یک عینک شنا داشته باشید.


درباره آکواریوم کیش هم که زیبایی آن به همین اندازه است بیشتر بخوانید.


آکواریوم طبیعی خلیج فارس

بازار هنگام


بازار هنگام از جمله زیباترین و رنگین‎ترین بازارهای محلی ایران است که غرفه‌های آن توسط افراد بومی و با چوب ساخته شده و محصولات متنوعی را عرضه می‌کند.


وقتی وارد بازار می‌شوید رنگ و بوی سنت از تمام بخش‌های آن به مشام می‌رسد. زنان با لباس‌های محلی و برقع، دست‌سازهای زیبایی ساخته شده از جنس صدف را به فروش می‌رساند.


این بازار محل مناسبی برای خرید سوغات و یادگاری خواهد بود و از طرفی می‌توانید با مردم محلی بیشتر آشنا شده و برخی از سوغات خوراکی را نیز خریداری کنید.


اگر اهل بازارگردی هستید، در قشم سری به بازار درگهان بزنید.


بازار هنگام

دهکده‌ کوچک ماهیگیری


دهکده کوچک ماهیگیری یک محل اقامت در جزیره هنگام و محلی برای صرف غذا‌های محلی و دریایی است. این دهکده میز و صندلی‌های چوبی و ساده‌ای دارد که از آن‌ها برای پذیرایی از گردشگران و مهمانان خارجی استفاده می‌شود.


غذاهای محلی این دهکده همگی با استفاده از ادویه‌های بومی و به سبک کاملاً محلی تهیه می‌شوند و بنابراین می‌توانید یک غذای ویژه با طعمی متفاوت و جدید را امتحان کنید.


از جمله غذاهای بومی دهکده کوچک ماهیگیری جزیره ‌هنگام می‌توان به دوپیازه میگو، انواع ماهی‌های سرخ‌شده، سمبوسه میگو، خرچنگ، برنج و میگو یا حواری میگو و انواع دیگر غذاهای دریایی اشاره کرد.


برای اینکه بتوانید وارد دهکده کوچک ماهیگیری شوید باید از روستای شیب‌دراز سوار قایق شده و مسیر دریایی را طی کنید.



سنگ مادر و دختر


در هرجای دنیا تپه، کوه، دشت و هر مظهر دیگری از طبیعت که شکلی انسانی یا حیوانی داشته باشد داستانی هم به دنبالش می‌آید.


سنگواره‌ای به شکل مادر و دختر که در روستای غیل وجود دارد هم با شکل عجیبش با داستانی همراه شده است.


بومیان می‌گویند روزی مادر و دختری از دست تعقیب‌کنندگان زورگوی زمان‌شان فرار می‌کردند و به درگاه خداوند دعا کردند نجات پیدا کنند. خداوند آن‌ها را به سنگ تبدیل کرد و به این ترتیب نجات پیدا کردند.


سنگ مادر و دختر هنگام

نخلستان‌های هنگام


یکی از محبوب‌ترین دیدنی‌های جنوب کشور، نخلستان‌های زیبای این منطقه هستند. جزیره هنگام نیز مانند دیگر مناطق جنوبی، نخلستان‌ دارد که می توانید از آن‌ها بازدید کرده و خرمای تازه را از روی درخت با کمک محلی‌ها چیده و مزه آن را بچشید.


بخشی از این خرما صادر شده و بخشی دیگر در بازارهای محلی به فروش می‌رسد. بنابراین اگر به‌دنبال خرید خرمای تازه از محلی‌ها هستید نخلستان‌های هنگام بهترین انتخاب خواهند بود.


نخلستان های هنگام

پارک کروکودیل نوپک


پارک کروکودیل‌ها یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی و زیبای جزیره هنگام بود که فعالیت خود را در سال ۱۳۸۹ آغاز کرد.


اما کروکودیل‌های این جزیره در سال ۱۳۹۰ به پارک کروکودیل نوپک در جزیره قشم منتقل شدند و در سال ۱۳۹۲ نیز کروکودیل‌های این پارک برای اولین بار در ایران تولید مثل کردند. بنابراین اگر مایل به بازدید از پارک کروکودیل نوپک هستید باید به جزیره قشم بروید.


غرفه‌های سنتی در جزیره هنگام


در بخش‌های مختلف هنگام، غرفه‌های عرضه محصولات سنتی و دست‌ساز زنان جزیره تاسیس شده است. بنابراین اگر مایل به خرید این دست‌سازها هستید این غرفه‌های سنتی بهترین محل برای خرید انواع سوغات از این جزیره خواهند بود.


این غرفه‌های سنتی محصولات متنوعی را عرضه می‌کنند که بیشتر آن‌ها از صدف‌های موجود در سواحل جزیره جمع‌آوری شده و با ذوق و سلیقه زنان محلی به اشکال مختلف درآمده‌اند.


یکی دیگر از جزایر دیدنی قشم، جزیره لارک است، در این مطلب درباره این جزیره بیشتر بخوانید.


آثار تاریخی در جزیره هنگام


هنگام در طول تاریخ به دلیل موقعیت استراتژیک خود مورد توجه کشورهای خارجی از جمله انگلیس و پرتغال بوده است. بنابراین هنوز هم می‌توانید بقایای حضور پرتغالی‌ها و انگلیسی‌ها را در جزایر مختلف جنوب کشور، خصوصاً در هنگام ببینید.


کشتی پرتغالی ها

کشتی پرتغالی ها در هنگام


کشور پرتغال در دوره صفویه، جزیره هنگام را اشغال کرد. در حال حاضر می‌توانید بقایایی از حضور پرتغالی‌ها را در این جزیره ببینید که از آن جمله می‌توان به کشتی پرتغالی‌ها اشاره کرد که در آب‌های اطراف هنگام به گِل نشسته و تبدیل به یکی از اکوسیستم‌های طبیعی برای ماهی‌های خلیج فارس شده است.


جزیره هنگام استان هرمزگان محلی برای بازدید از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی است، بنابراین فرصت حضور در این جزیره زیبا را از دست ندهید.


اگر به تاریخچه حضور پرتغالی‌ها در جنوب علاقه‌مندید، پس بد نیست این مطلب را در مورد قلعه پرتغالی ها ، داستان و معماری عجیب آن بخوانید!


تاسیسات بندری انگلیسی ها

تاسیسات بندری انگلیسی‌ها


همان‌طور که گفتیم انگلیسی‌ها مدتی بر جزیره هنگام تسلط داشتند و در مدت اقامت در جزیره، بناهای مسکونی و تاسیساتی ساختند. همچنین در سال ۱۹۰۴ خط تلگرافی از جاسک به هنگام ساختند تا بتوانند ارتباط را سریع‌تر کنند.


داشتن ساحل‌های مناسب برای پهلوگیری کشتی‌ها، چاه‌های آب شیرین و قرار گرفتن در منطقه‌ای استراتژیک باعث اهمیت هنگام برای انگلیسی‌ها شده بود. حالا این میراث تاریخی در لیست دیدنی های جزیره هنگام جای گرفته‌اند.



تفریحات جزیره هنگام


هنگام تفریحات متنوعی دارد که شامل گرفتن عکس از جزیره، حنا زدن و غواصی است. اگر با تور جزیره هنگام به این منطقه سفر می‌کنید، می‌توانید از تجهیزات موجود استفاده کرده و برای غواصی اقدام کنید.


حنا زدن نیز که توسط زنان جزیره انجام می‌شود به صورتی کاملاً دستی با اشکال ذهنی است که زیبایی خاصی به دستان شما خواهد بخشید.


حنا زدن


یکی از کارهای جذابی که می‌توانید در سفر به هنگام بکنید طراحی دست با حنا است. زنان محلی در کشیدن نقش و گل با حنا مهارت دارند و می‌توانند روی دست‌تان طرحی زیبا بکشند که تا مدتی یادگار سفر به این جزیره و ساحل نقره ای هنگام باشد.


یکی از دیدنی های جذاب هنگام همین هنر دست زنان محلی است که می‌توانید تا مدت‌ها همراهتان به یادگار داشته باشید.


حنا زدن در قشم و هنگام

اینجا بگوییم که اگر عازم سفر به قشم هستید، در جاباما گزینه‌های مختلفی برای اقامت دارید اما یکی از بهترین‌هایشان برای کسانی که یک سفر راحت و آرام می‌خواهند، هتل است. در مجله جاباما بهترین هتل های قشم را از هر نظر بررسی کرده‌ایم.


غواصی در جزیره هنگام


غواصی یکی از پُرطرفدارترین تفریحات آبی در جزیره هنگام است که می‌تواند خاطرات بسیار خوشی را برای شما رقم بزند. غواصی نیاز به تجهیزات و آموزش دارد اما نگران نباشید، اگر همراه با تور به جزیره سفر کرده‌اید می‌توانید از تجهیزات موجود استفاده کرده و در مدت زمان کمتر از یک ساعت آموزش‌های لازم را ببینید.


زمانی‌که یک مربی با سطح مهارت بالا در کنار شما باشد، غواصی در هنگام امنیت بالایی خواهد داشت. بنابراین افراد مبتدی و حتی کسانی که تاکنون غواصی نکرده‌اند نیز می‌توانند از این ورزش جذاب و هیجان‌انگیز لذت ببرند.


تجربه دیدن زندگی زیر آب، تکاپوی ماهی‌ها و انواع جانوران دریایی، تجربه بسیار جذاب و غیرقابل وصفی خواهد بود.


اگر عاشق تفریحات آبی هستید، قشم هم یک مقصد عالی است. در همین مجله در مورد تفریحات جزیره قشم بخوانید که بسیاری از آن‌ها به آب و دریا مربوط است!


غواصی در جزیره هنگام

امکانات رفاهی و تفریحی جزیره هنگام


با وجود اینکه هنگام بسیار مورد توجه گردشگران از سراسر ایران قرار گرفته، اما هنوز امکانات کاملی برای این جزیره در نظر گرفته نشده است.


در بخش‌هایی از جزیره متأسفانه هتل یا رستوران و سرویس بهداشتی در نظر گرفته نشده و گردشگران نمی‌توانند از این امکانات استفاده کنند.


اما بخش‌هایی از جزیره این امکان را فراهم کرده تا برای اجاره سوئیت در جزیره هنگام اقدام کنید. با وجود اینکه هنوز امکان رزرو هتل در هنگام وجود ندارد، اما خانه‌های بومگردی و سوئیت‌های مختلف برای اقامت انتخاب مناسبی خواهند بود.


روستاهای جزیره هنگام


جزیره هنگام در حال حاضر 3 روستا به نام‌های روستای ماشی یا هنگام نو، روستای غیل و روستای هنگام قدیم دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.


روستای هنگام نو


روستای هنگام نو که به آن هنگام جدید یا "ماشی" نیز گفته می‌شود، یکی از بهترین روستاهای هنگام برای پهلو گرفتن قایق‌های مختلف مسافربری است.


زمین این روستا شنی بوده و از جمله امکانات موجود در آن می‌توان به کارخانه آب شیرین کن، دفتر پست، پاسگاه انتظامی، اسکله، تاسیسات مربوط به اسکله و مدرسه اشاره کرد. در سفر به هنگام و به‌عنوان گردشگر می‌توانید در خانه‌های محلی‌ها یا اقامتگاه بوم گردی جزیره هنگام اقامت داشته باشید و از غذاهای محلی بچشید.


روستای غیل


روستای غیل که بین دو روستای هنگام نو و روستای قدیم هنگام قرار گرفته، به دلیل موقعیت جغرافیایی و واقع شدن در گودی، آب بسیاری را در خود جمع می‌کند. به همین دلیل به آن روستای غیل می‌گویند. جمعیت این روستا حدود ۲۰۰ نفر است و مردم آن سنی و شیعه هستند.


آب این روستا از چاه‌های طبیعی این منطقه و همین‌طور آب باران تامین می‌شود و اهالی نیز به دلیل نزدیکی به خلیج فارس، بیشتر به شغل ماهیگیری می‌پردازد. البته برخی از مردم روستا زراعت نیز می‌کنند.


روستای قدیم


روستای قدیم هنگام در مقایسه با روستای غیل و هنگام نو جمعیت کمتری داشته و در فاصله ۴ کیلومتری از این دو روستا واقع شده است. در حال حاضر اکثر خانه‌های روستای قدیم هنگام خالی از سکنه هستند و اهالی فعلی روستا برای امرار معاش به ماهیگیری و صید کوسه می‌پردازند.


اگر عاشق روستاهای بکر ایران هستید، درباره زیباترین روستاهای ایران بیشتر بخوانید.


سوغات هنگام

سوغات جزیره هنگام


خرید سوغاتی یکی از بخش‌های اصلی سفر به جزیره هنگام خواهد بود. دست‌سازهای محلی که معمولاً توسط زنان روستا ساخته می‌شود، از جنس صدف‌های جمع شده در کناره‌های ساحل خلیج فارس هستند.


از دیگر محصولات دریایی این جزیره می‌توان به روغن کوسه و انواع ادویه‌های محلی اشاره کرد.


ادویه‌های محلی هنگام طعم خیلی خاصی دارند بنابراین مخصوص این منطقه بوده و به غذای آماده شده طعم و رنگ جدیدی خواهند داد.


هنگام یکی از جذاب‌ترین جزایر اطراف قشم است، اما اگر راهی قشم شدید بهتر است جاذبه های جزیره هرمز را هم از دست ندهید.


غذاهای سنتی هنگام


امتحان کردن غذاهای محلی از بهترین تجربه‌هایی است که در سفر نصیب هر کس می‌شود. در سفر به هنگام این تجربه را از دست ندهید و حتما غذاهای محلی که با ادویه‌ها و سبزیجات محلی پخته شده‌اند و طعم و رنگی خاص این جزیره را دارند امتحان کنید.


سمبوسه هم میان‌وعده‌ای است که نباید از دستش بدهید.


غذاهای محلی شاید از دیدنی های معروف جزیره هنگام نباشند اما از چشیدنی‌های مشهور ایرانند که مزه‌شان را فراموش نخواهید کرد.


غذاهای سنتی جنوب

بومی های جزیره هنگام


عمده فعالیت اقتصادی که در جزیره هنگام انجام می‌شود، ماهیگیری است و در حال حاضر نیز مردم به فروش صدف و پذیرایی از گردشگران از شهرها و استان‌های مختلف مشغول هستند.
یکی دیگر از مشاغل بومی‌های هنگام، پرورش ماهی در قفس و پرورش میگو و انواع آبزی‌های دیگر است.


مردم جزیره هنگام، خصوصاً بانوان، لباس‌های محلی می‌پوشند و زنانی که ازدواج کرده‌اند، همواره برقع را بر روی صورت خود دارند.


اگر وارد بازارهای محلی شوید زنان را می‌بینید که با گویش محلی در حال صحبت با یکدیگر هستند.


لباس‌های رنگارنگ آن‌ها و لبخندی که بر لبانشان نقش بسته، سفر و خرید از بازار را برای شما لذت‌بخش خواهد کرد.



حیات وحش جزیره هنگام


با توجه به اینکه هنگام در میان آب‌های خلیج فارس محاصره شده، می‌توانید برخی از گونه‌های نادر حیوانی را در آن ببینید. یکی از مهم‌ترین این گونه‌های جانوری، دلفین‌های جزیره هنگام هستند.


در ادامه به معرفی و بررسی حیات وحش این جزیره زیبا می‌پردازیم.


دلفین های جزیره هنگام


دلفین های جزیره هنگام از جمله محبوب‌ترین و جذاب‌ترین جاذبه‌های گردشگری این منطقه هستند و یکی از دلایلی که افراد برای بازدید از هنگام اقدام می‌کنند دیدن بازی دلفین‌های بازیگوش در میان آب‌های خلیج‌فارس است. این دلفین‌ها در اواسط فصل پاییز به جزیره نزدیک شده تا برای تولید مثل اقدام کنند.


دلفین‌های هنگام از اواسط پاییز تا اواسط اردیبهشت در همین منطقه حضور دارند بنابراین در این فاصله زمانی اگر به جزیره سفر کنید آن‌ها را خواهید دید.


در حال حاضر 13 گونه از ۴۰ گونه دلفینی که در آب‌های ایران خصوصاً خلیج فارس و دریای عمان وجود دارند در آب‌های هنگام دیده شده و بیشترین گونه موجود در آب‌های این جزیره، گونه دلفین بینی بطری است.


دلفین های هنگام

فصل مناسب تماشای دلفین ها در جزیره هنگام


بهترین فصل برای تماشای دلفین‌ها، اواسط پاییز است که این موجودات زیبا برای تولید مثل به آب‌های هنگام می‌آیند. دلفین‌ها از اواسط پاییز تا اواسط اردیبهشت در آب‌های جزیره حضور دارند.


جبیر


جبیر یکی از انواع آهوهای بومی شبه قاره هند و ایران است و در کشورهای هند، پاکستان، افغانستان و ایران زندگی می‌کند. جیبر مناطق گرم و بیابانی را به عنوان محل زندگی انتخاب می‌کند.


جبیر نسبت به آهو ظریف‌تر و لاغرتر است، نر و ماده آن هر دو شاخ دارند و گوش و دم آن معمولا از آهو بلندتر است. همچنین جبیر آب موردنیازش را از گیاهان تامین می‌کند.


جبیر با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت می‌دود و از انسان‌ها فراری است بنابراین اگر شانس‌تان بزند ممکن است یکی از انواع این حیوان را ببینید.


جبیر

خاردم مصری


خاردم مصری خزنده‌ای از خانواده سوسمار است که اندازه جنس نر آن به ۷۶ سانتیمتر می‌رسد. در گذشته اعراب از گوشت این خزنده برای خوردن استفاده می‌کردند.


امروز دیگر کمتر کسی از گوشت این حیوان برای تغذیه استفاده می‌کند اما اعراب چرم ساخته‌شده از پوست آن را مرغوب‌ترین نوع چرم می‌دانند.


خاردم‌های مصری در جهان کم شده‌اند و در معرض انقراض هستند و هنگام یکی از معدود زیستگاه‌های آن‌ها است.


لاکپشت پوزه عقابی


لاک‌پشت پوزه عقابی یکی از انواع کمیاب و در حال انقراض لاک‌پشت‌ها است. وزن لاک‌پشت عقابی به ۸۰ کیلوگرم و طول آن به یک متر می‌رسد.


فصل تخم‌گذاری این لاک‌پشت از میانه اسفند تا اردیبهشت ماه است. در سال‌های اخیر این لاک‌پشت بیشتر در جزیره‌های «نخیلو» و «ام‌الکرم» بوشهر، قشم، هندورابی، هنگام و هرمز دیده شده است.


لاکپشت پوزه عقابی

بهترین زمان سفر به جزیره هنگام


با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیمی هنگام، بهترین زمان سفر به این منطقه فصل پاییز و زمستان خواهد بود. در فصل پاییز و زمستان، هوا بسیار مطبوع است و در نتیجه گرما شما را آزار نخواهد داد.


از طرفی با توجه به اینکه در اواسط فصل پاییز تا اواسط اردیبهشت ماه دلفین‌ها نیز به این جزیره مهاجرت می‌کنند، این بازه زمانی بهترین زمان سفر به هنگام خواهد بود.


نکات مهم در سفر به جزیره هنگام


برای اینکه بتوانید به جزیره هنگام بروید باید ابتدا وارد جزیره قشم شده و سپس راهی جزیره شوید. روش‌های مختلفی برای دسترسی به هنگام وجود دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد.


  • اگر با هواپیما به قشم سفر ‌می‌کنید، باید ابتدا به بندر کندالو رفته و سپس از آنجا به جزیره هنگام سفر کنید. فاصله فرودگاه قشم تا بندر کندالو تنها ۱۰ کیلومتر است.
  • اگر با قطار به بندرعباس می‌روید باید در اسکله شهید حقانی سوار بر اتوبوس‌های دریایی بشوید که شما را به قشم می‌رساند، سپس از طریق مسیر بندر کندالو به جزیره بروید.
  • اگر هم با خودروی شخصی به بندرعباس سفر می‌کنید ابتدا باید به بندر پل بروید. فاصله بندرعباس تا بندر پل حدوداً ۱۲۰ کیلومتر بوده و حدود ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه زمان می‌برد. در این اسکله بلیط لندینگ کرافت تهیه کرده تا بتوانید ماشین خود را به بندر لافت در قشم ببرید. بعد از آن در بندر لافت می‌توانید به اسکله کندالو رفته و سپس فاصله اسکله تا هنگام را با قایق موتوری یا با لنج ادامه دهید. فاصله بندر لافت تا اسکله کندالو حدود 42 کیلومتر است و طی کردن این مسافت حدود 40 دقیقه زمان می‌برد.

*اسکله کندالو همان اسکله شیب‌دراز است.


اجاره اقامتگاه و بوم گردی در جزیره هنگام


جزیره هنگام امکانات اقامتی متنوعی دارد اما اگر بهترین آن‌ها را می‌خواهید، سراغ اقامتگاه های بوم گردی جزیره هنگام بروید. در این اقامتگاه‌ها، حال و هوای واقعی جزیره را درمی‌یابید، غذاهای تازه محلی با دستپخت بومی‌ها، میزبانان خون‌گرم جنوبی و دورهمی‌های شب‌ها کنار آتش و با چاشنی موسیقی پرهیاهوی جنوب.


بهترین اقامتگاه های بوم گردی هنگام و قشم را می‌توانید در سایت جاباما پیدا کنید.


پاسخ به سوالات متداول در مورد جزیره هنگام


چگونه به جزیره هنگام برویم؟

برای رفتن به جزیره هنگام ابتدا باید وارد جزیره قشم شده و سپس از آنجا با لنج یا قایق تندرو و از اسکله کندالو به هنگام بروید.

جزیره هنگام کجاست؟

چطور از بندر عباس به جزیره هنگام برویم؟

در جزیره هنگام کجا اقامت کنیم؟

هزینه رفتن به جزیره هنگام چقدر است؟

مهمترین سوغات هنگام چیست؟

چرا خاک هنگام قرمز و خوراکی است؟

بهترین فصل سفر به هرمز کی است؟

مهمترین جاهای دیدنی هرمز کدامند؟