شیراز شهری است که شکوه و تاریخ ایران را به عطر بهارنارنج آغشته می‌کند. جایی که حافظ در وصف آن گفته؛ خوشا شیراز و وضع بی‌مثالش! اگر به شیراز سفر کرده باشید، حتما باغ‌های زیبا و تاریخی آن چشمتان را گرفته است‌. اما از باغ ارم شیراز نمی‌توانید به‌راحتی بگذرید و آن را سرسری بگردید.


هر گوشه و کنار این باغ تداعی‌گر بهشت موعود هستند و شاهکار معماری ایران زمین را به عرصه ظهور رسانده‌اند. امروز سوار اتوبوس مجازی جاباما شوید تا با هم گشتی درون باغ ارم شیراز بزنیم و تک تک زیبایی‌های این باغ را زیر و رو کنیم!


درباره باغ ارم شیراز


باغ ارم شیراز همان جایی است که به محض ورود به آن عطر بهار نارنج در مشام‌تان می‌پیچد و به شما یادآوری می‌کند که در شیراز هستید!


شیراز باغ و بستان کم ندارد اما حتی با دیدن عکس‌های باغ ارم می‌توانید حدس بزنید که این جاذبه شیراز بسیار وسوسه کننده‌تر از سایرین است. تزئینات و معماری بنای باغ سحرانگیز هستند و شما را مبهوت شکوه هنر ایرانیان خواهند کرد.


از طرفی باغ ارم شیراز یکی از ۹ باغ ایرانی است که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. جالب است بدانید که بلندترین درخت سرو شیراز در این باغ حضور دارد!


شما می‌توانید در باغ ارم لباس‌های سنتی بپوشید و عکس یادگاری بگیرید. به این ترتیب شبیه مردمانی که در روزگاران گذشته در این باغ زیبا زندگی می‌کرده‌اند، خواهید شد و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری خواهید کرد. حال دیگر مقدمه‌چینی بس است، برویم که گردشمان را در دل این باغ زیبا با آدرس آن، آغاز کنیم.



باغ ارم در شهر شیراز
باغ ارم شیراز پر است از عطر بهارنارنج

باغ ارم شیراز کجاست و مسیر دسترسی به آن چیست؟


اگر از دروازه قرآن شیراز عبور کنید، از آن جا به بعد همه آدرس باغ ارم شیراز را بلدند! از هر کس بپرسید چطور به باغ ارم بروم؟ می‌گویند برو به سمت بلوار چمران تا آخر این بلوار که رفتی، به میدان دانشجو می‌رسی. مسیر سمت چپ را انتخاب کن تا یک‌راست به میدان ارم برسی و وارد خیابان ارم شوی. باغ ارم شیراز در همین خیابان است!


ناگفته نماند که اگر بدون خودروی شخصی سفر کرده باشید، بهتر است از طریق مترو خودتان را به باغ برسانید. به این ترتیب که ابتدا در ایستگاه متروی نمازی از قطار پیاده شوید و با تنها ۱۰ دقیقه پیاده‌روی و گذشتن از میدان دانشجو به میدان ارم برسید. از آن‌جا هم که باید وارد خیابان ارم شوید تا باغ را پیش روی خودتان ببینید.


آدرس دقیق باغ ارم


استان فارس، شهر شیراز، منطقه یک، میدان ارم، خیابان ارم، باغ ارم


ساعت کاری باغ ارم شیراز


شش ماه اول سال: ۸ صبح تا ۸ و نیم شب.


شش ماه دوم سال: ۸ صبح تا ۶ و نیم عصر.


توجه داشته باشید که باغ ارم شیراز در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، رحلت پیامبر، شهادت امام علی، رحلت امام خمینی و سالروز شهادت امام صادق تعطیل است.


حالا که در حال گشت و گذار در شیراز هستیم، بیایید در همین مجله سری هم به لیست کامل همه جاذبه های گردشگری شیراز بزنید.


ساعت کاری باغ ارم شیراز
ساعت کاری باغ ارم در نیمه اول و دوم سال متفاوت است

قیمت بلیط باغ ارم شیراز


قیمت بلیط برای ایرانیان ۵ هزار تومان و برای گردشگران خارجی ۵۰ هزار تومان است.


توجه داشته باشید که با ارائه کارت دانشجویی می‌توانید در هنگام خرید بلیط تخفیف بگیرید.


شماره تماس


۰۷۱۳۲۲۷۲۵۳۸


تاریخچه باغ ارم شیراز ، رازی سربه‌مهر!


تاریخ دقیق ساخت باغ ارم شیراز، از رازهای سربه‌مهر آن به شمار می‌رود. در زبان ساده‌تر، هیچکس نمی‌داند این باغ چه زمانی و توسط چه کسی ساخته شده است!


اما شواهدی از حضور این باغ در قرن دهم و یازدهم وجود دارد. مثلا در سفرنامه‌های آن زمان، به این باغ اشارتی شده است.


باغ ارم در دوران صفویه، سلجوقیان و آل اینجو پابرجا بوده و توسط کریم‌ خان زند نیز مرمت شده است. اما در اواخر دوره زندیه و با روی کار آمدن قاجاریان و فتحعلی‌ شاه، عمارت اصلی باغ ارم شیراز توسط اولین ایلخان قشقایی و پسرش محمد قلی خان ساخته شد.


پس از آن، در دوره ناصرالدین شاه شخصی به نام حاج نصیرالملک شیرازی این باغ را خریداری می‌کند و براساس طرح اولیه بنای اصلی، عمارتی در آن می‌سازد که تا به حال پا بر جا مانده است. از حاج نصیرالملک شیرازی یادگارهای دیگری نیز در شیراز وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به خانه و مسجد نصیرالملک اشاره کرد.


تاریخچه باغ ارم
دقیقا تاریخ ساخت باغ ارم مشخص نیست

سپس باغ ارم به خاندان قوامی شیراز رسید که توسط خاندان پهلوی مصادره شد و همسر شاه پهلوی آن را به دانشگاه شیراز اهدا کرد. در حال حاضر نیز به دانشگاه شیراز تعلق دارد. عمارت این باغ در اختیار دانشکده حقوق است و باغ گیاه‌شناسی آن نیز در اختیار دانشکده کشاورزی شیراز قرار دارد.


این باغ در تاریخ ۶ تیر ماه سال ۱۳۹۰ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. همچنین از سال ۱۳۵۳ نیز در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته است.



معمار باغ ارم شیراز کیست؟


عمارت اصلی باغ ارم توسط یکی از مشهورترین معماران شهر شیراز، حاج محمد حسن خان طراحی شده است.


ویژگی‌های معماری باغ ارم شیراز ، اتمام حجت بر زیبایی!


باغ ارم شیراز با ۱۱۰ هزار متر مربع وسعت، در زمینی مستطیل شکل بنا شده است. این باغ از دو طرف شمالی و جنوبی به خیابان‌های اطراف راه دارد. یکی از دروازه‌های آن به سمت بلوار معلم و دیگری به سمت بلوار جام جم باز می‌شوند. سمت چپ و راست باغ نیز به خانه‌های مسکونی و باغ‌های دیگر محدود می‌شود. همچنین نرده‌های دورتادور باغ مزین به یاس‌های امین‌الدوله و اناری هستند.


چیزی که نمای باغ و عمارت آن را بیش از پیش با شکوه جلوه می‌دهد، ساخت بنای اصلی آن بر روی بلندی است. این باغ از شرق به غرب شیب دارد و عمارت اصلی آن بر روی بلندترین نقطه‌ی آن واقع شده است.


از سوی دیگر حوض مستطیل شکل جلوی عمارت با آن فواره‌هایش نیز حجت را بر زیبایی باغ تمام کرده است! در هر ۴ طرف این حوض بزرگ ۳۳۵ متر مربعی، نخل‌های فونیکس بلندقامتی را خواهید دید که ستون‌های طبیعی باغ هستند.


اگر به معماری‌های خاص و تاریخی علاقه‌مندید، در این سفر به شیراز، سری هم بزنید به شاه چراغ که بسیار دیدنی است!


پلان باغ ارم


معماری باغ ارم از همان ابتدا با معماری سنتی و زیبای ایرانی ساخته شد. این را می‌توانیم از اشکال موزون و متجانس و همچنین خطوط صاف و منظم آن متوجه شویم. اما در بازسازی‌هایی که در طول سالیان گذشته انجام گرفته، از معماری غیر ایرانی نیز در این باغ استفاده شده است.


پلان باغ ارم

در عکس زیر می‌توانید تغییرات اعمال شده روی ساختار هندسی باغ را ببینید:


نقشه باغ ارم شیراز

اولین پلان باغ ارم شیراز نیز به شکل زیر بوده که بعدها تغییراتی کرده است:


اولین نقشه باغ ارم شیراز

بناها و بخش های مختلف باغ ارم


عمارت اصلی باغ ارم سه طبقه است و دو ستون دوار آن شکوه خاصی به باغ بخشیده‌اند که یادآور تخت جمشید زیبا هستند. این عمارت از شاهکارهای دوره قاجار به شمار می‌رود که با الهام از معماری دوران صفویه و زندیه ساخته شده است.


درست بالای سردر ورودی عمارت نقاشی‌های زیبایی از قصه‌های شاهنامه و نبرد شاهان قجری به تصویر کشیده شده است که نشان از ذهن هنرمند سازندگان آن دارد.


اما مثل خیلی از عمارت‌های دیگر، بنای باغ دارای سرداب یا تالار حوض‌خانه است که در طبقه زیرین آن قرار دارد. نهر آبی که حوض عمارت را پر می‌کند با عبور از این سرداب، طراوت و خنکی با خود به این تالار می‌آورد.


قیمت بلیط باغ ارم شیراز
باغ ارم دارای بناها و بخش‌های متعددی است

در زمانی که وسایل خنک کننده در ساختمان‌ها وجود نداشت، ساکنان برای رهایی از گرمای طاقت‌فرسای تابستان به سردابه‌ها پناه می‌آوردند. دیواره‌ها و کف سرداب نیز با کاشی‌های رنگارنگ تزئین شده است تا فضایی مطلوب برای دورهمی‌های تابستانه ایجاد کند.


در و پنجره‌های باغ نیز چیزی از زیبایی کم ندارند. این بنا دارای چندین پنجره مشبک آهنی است تا حسابی نورگیر باشد. درهای عمارت نیز اغلب از چوب ساج ساخته شده‌اند و به همین علت تا به امروز پابرجا مانده‌اند. روی این درهای چوبی منبت‌کاری‌های انجام شده که در نوع خود آثار نفیسی به شمار می‌روند.


طاق‌های دایره‌ای، نقاشی‌های رنگ روغن و زنده‌ی آن، کاشی‌کاری‌ها، مقرنس‌ها، پنجره‌های بزرگ و رو به باغ، ستون‌های سنگی و استوار، گچ‌بری‌ها، منبت‌کاری‌ها و حجاری‌ها همه و همه شکل و شمایل ویژه‌ای به عمارت باغ بخشیده‌اند تا شبیه هیچ جای دیگری نباشد!



عمارت اصلی باغ ارم شیراز


عمارت اصلی باغ ارم شیراز همانطور که پیش‌تر گفتیم روی بلندی باغ و در قسمت غربی مجموعه قرار دارد. اما در حال حاضر با گسترش باغ و اضافه شدن زمین‌های غربی به آن، این عمارت درست در وسط مجموعه قرار گرفته است.


طبقه‌های عمارت اصلی

عمارت اصلی باغ ارم شیراز سه طبقه دارد که هر کدام از طبقات آن ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند.


عمارت اصلی باغ ارم
عمارت اصلی باغ ارم

 طبقه اول:

طبقه هم‌سطح زمین را سرداب یا تالار حوض‌خانه نامیده‌اند. جایی که با وجود نهر آب وسط آن و آب‌نمای حوض، برای گذراندن روزهای گرم تابستان بسیار مناسب است. این تالار یک ستون حجاری شده نیز دارد که زیبایی آن را تکمیل می‌کند.


دیوار و سقف و کف این طبقه با کاشی‌های معرق و رنگارنگی تزئین شده است که نقوش مربوط به قصه‌ی خسرو و شیرین، شکارگاه شاهان و طبیعت روی آن‌ها کشیده شده‌اند.


 طبقه دوم:

طبقه دوم عمارت همان طبقه‌ای است که ایوان دارد و با وجود نقاشی‌های دیواری و کاشی‌کاریهای زیبا حسابی خودنمایی می‌کند. سالن، راهرو و پنجره‌های آهنی و بزرگ از دیگر اجزای طبقه وسطی عمارت هستند که زیبایی آن را تکمیل می‌کنند.


 طبقه سوم:

طبقه سوم شباهت‌های زیادی با طبقه دوم دارد. دو سالن بزرگ، پنجره‌های آهنی و اتاق‌های متعددی در این طبقه قرار دارند که گچ‌بری‌ها و تزئینات آن‌ها شما را به سفر در زمان دعوت می‌کنند. همچنین سالن‌های این طبقه دارای سقف‌هایی با تیرهای چوبی هستند که با نقاشی‌هایی از شکار، گل و بوته، اشکال اسلیمی و... جلوه‌ بیشتری پیدا کرده‌اند. این نقوش، هنر شیرازی‌ها را در نقاشی روی سقف به رخ جهانیان می‌کشاند!



ساختمان باغ ارم
نمای هوایی ساختمان

نمای عمارت اصلی

بدون شک با دیدن نمای عمارت باغ ارم شیراز، اولین چیزی که توجه‌تان را جلب می‌کند، کاشی‌های هفت رنگ آن است. مثلا کاشی‌کاری‌های حاشیه پنجره‌ی نمای غربی، با نقاشی‌های شاهان و سربازان هخامنشی و گل و گیاه مزین شده‌اند و رنگ و لعابی سرزنده دارند. در کاشی‌کاریِ پیشانی عمارت نیز تصویر ناصرالدین شاه قاجار بر روی اسب نشان داده شده است.


 اما زیباترین بخش این کاشی‌ها به تصویر داریوش هخامنشی و نقش شکار آهو توسط پلنگ تعلق دارد. علاوه بر این نقوشی از قصه‌های شاهنامه، اشعار نظامی و داستان‌های مذهبی نیز در نمای عمارت دیده می‌شود که شامل خسرو و شیرین، سلیمان و ملکه سبا، نقوشی از رستم و حتی یوسف و زلیخا می‌شوند.


ستون‌های بیرونیِ نما نیز که با الهام از تخت جمشید ساخته شده‌اند، شکوه و جلوه‌گری عمارت را بیش از پیش نمایان کرده‌اند.


پاسارگاد هم از دیگر جاهای دیدنی معروف شیراز است که در این نوشته آن را کامل معرفی کرده‌ایم.


تالار آینه


درون عمارت اصلی تالاری چشم‌گیر وجود دارد که به طرزی هنرمندانه آینه‌کاری شده است. ستون‌های بلند بالا و پنجره‌های آهنی جلوه‌ی زیباتری به تالار آینه داده‌اند. از طرفی سقف این تالار با نقاشی‌های درخشانی تزئین شده است که چشم هر گردشگری به آن‌ها جلب می‌شود.


ایوان


عمارت باغ ارم شیراز ایوانی اصلی دارد که در دو طرفش دو ایوان کوچک نیز خودنمایی می‌کنند. ایوانی مسقف که دو ستون سنگی دارد و با تصاویر مردانی قجری و گل و بوته نقاشی شده‌ است. کاشی‌کاری‌های نمونه دوران قاجاریه را هم در همین گوشه و کنار ایوان می‌توانید مشاهده کنید.



دیوار باغ ارم
ایوان باغ ارم بسیار زیباست

اندرون


در پشت ساختمان اصلی، محوطه‌ای به نام اندرون قرار دارد که متشکل از دو سالن و ۵ اتاق است. این بنا نیز چیزی کم از زیبایی عمارت اصلی ندارد و کاشی‌کاری‌های زیبای آن همزمان با بنای اصلی انجام شده‌اند. همچنین دو ستون با کاشی‌کاری‌های معرق در طرفین اتاق مرکزی قرار دارند که زیبایی بنا را تکمیل کرده‌اند. ناگفته نماند که در غرب اندرون، عمارتی یک طبقه نیز وجود دارد که سطح آن بالاتر از محوطه‌ی اندرون است.


بخش اداری


در جوار عمارت اصلی، مجموعه‌ای ۸ اتاقه وجود دارد که به عنوان واحد سرپرستی و امور اداری مجموعه کاربرد دارد.


موزه سنگ و گوهر دریای نور


در عمارت اصلی باغ، موزه‌ای به نام سنگ و گوهر دریای نور قرار دارد که در سال ۱۳۹۰ بازگشایی شده است. در این موزه می‌توانید بیشتر از ۱۴۰ نوع سنگ و گوهر کمیاب و ارزشمند را تماشا کنید و از این همه زیبایی سر ذوق بیایید!


یکی از لذت‌های شیرازگردی در چشیدن دستپخت و غذاهای محلی این شهر است. همین‌جا با خاص‌ترین غذاهای سنتی شیراز آشنا شوید.


 موزه سنگ و گوهر دریای نور
موزه سنگ باغ ارم

شرق باغ


در کنار درب شرقی باغ، دو اتاق مجزا برای نگهبانان و کارکنان قرار دارد.


گذرگاه باغ ارم


یکی از زیباترین بخش‌های باغ مربوط به گذرگاه‌های آن می‌شود. گذرگاه اصلی باغ از عمارت تا انتها کشیده است و قدم زدن در آن طراوت و سرزندگی را برای‌تان به ارمغان می‌آورد. دو طرف این گذرگاه را سروهای سر به فلک کشیده احاطه کرده‌اند و سروناز بلند هزار ساله‌ی آن نیز بلندقدترین آن‌هاست. گذرگاه دیگری هم از شمال به سمت جنوب باغ وجود دارد که در انتها به همین گذرگاه اصلی منتهی می‌شود.


گذرگاه باغ ارم
گذرگاه باغ ارم

منبع تامین آب باغ ارم


منبع آب نهر و استخر باغ، قنات نهر اعظم است که بزرگ‌ترین منبع آب شهر شیراز محسوب می‌شود. علاوه بر این، دو چاه نیز درون باغ حفر شده‌اند که برای آبیاری درختان و گل‌ها از آن‌ها استفاده می‌شود.



کتیبه های باغ ارم 


کتیبه‌های باغ ارم شیراز یادگار دوران نصیرالملک است. در سردر ورودی ضلع شمال شرقی باغ چندین کتیبه وجود دارد که یکی از آن‌ها "نصر من الله و فتح قریب" و دیگری کتیبه‌‌ای مرمرین به رنگ لیمویی مزین به عبارت "بسم الله الرحمن الرحیم" است. این بیت شعر به خط نستعلیق نیز روی کتیبه‌ای دیگر به چشم می‌خورد: "از وزیر شه نصیر الملک راد، دائمش باغ ارم آباد باد".


علاوه بر این در دو طرف ورودی شمال شرقی باغ، دو طاق نما با کتیبه‌هایی از آیات قرآن وجود دارند. همچنین کتیبه‌های دیگری از اشعار شاعران پرآوازه شیراز، حافظ و سعدی، در نمای شرقی عمارت قرار دارد که به خط نستعلیق هستند.


از طرفی دو کتیبه در طرفین ایوان اصلی عمارت قرار دارند که تصویر سرباز هخامنشی را به تصویر کشیده‌اند. این سرباز در یک دست نیزه دارد و در دست دیگر گرز. اگر به باغ ارم شیراز رفتید، تصویر بازسازی شده‌ی این سرباز را حتما تماشا کنید.


اگر از سفر به شیراز لذت می‌برید و دیدن این بناها شما را به وجد می‌آورد، پس بهتر است در سفرتان راه کج کنید و سری هم به اصفهان و میدان نقش جهان بزنید!


کتیبه های باغ ارم
کتیبه های باغ ارم

تغییرات باغ ارم در طول تاریخ


باغ ارم شیراز در اواخر دوران پهلوی مرمت و بازسازی شد و از شکل و شمایل خرابه مانندی که در آن زمان به خود گرفته بود، خارج گردید. دیوارهای کاه‌گلی باغ از بین رفتند و دیواری سنگی با نرده‌های فلزی به جای آن‌ ساخته شدند. پس از آن نیز عمارت باغ براساس طرح اصلی بازسازی شد. در این میان تالار آینه، کاشی کاری‌ها، نقاشی‌های سقفی و رنگ روغن همگی مورد تعمیر و مرمت قرار گرفتند.


 اداره میراث فرهنگی نیز در سال ۱۳۵۸ باغ ارم شیراز را بازسازی کرده است.



باغ ارم شیراز در طول تاریخ
باغ ارم شیراز در طول تاریخ

پوشش گیاهی باغ ارم


باغ ارم شیراز همانند یک باغ تمام عیار گیاه‌شناسی می‌ماند. یعنی گل و گیاهانی در این باغ مشاهده می‌کنید که ممکن است تا به حال ندیده باشید. سرونازهایی با قدمت چند صد ساله، درختان نارنج و انار و گل‌های تزئینی که از نقاط مختلف جهان به این باغ آورده شده‌اند، فقط گوشه‌ای از سرسبزی و خرمی باغ ارم شیراز را به تصویر می‌کشند.


به محض ورود به باغ ترکیب این پوشش گیاهی، عمارت عظیم و با شکوه و حوض بزرگ جلوی آن اشتیاق‌تان را برای ورود و قدم گذاشتن در این اثر هنری چندین برابر می‌کند!


وارد باغ شوید تا در سمت چپ‌تان گذرگاهی زیبا که با درختان سروناز بسیاری زیبایی مزین شده است را ببینید. از این گذرگاه عبور کنید تا غرق در عطر و بوی باغ شوید و جادوی باغ ارم شیراز را با گوشت و پوست و استخوان‌تان تجربه کنید!


یادتان باشد که با عبور از این گذرگاه، بلندترین درخت سرو شیراز را که به سروناز هزارساله باغ ارم شهرت دارد، حتما ببینید. البته قامت ۳۵ متری این درخت از همان ابتدا توجه شما را جلب زیبایی و قدمت خود خواهد کرد!


علاوه بر این اگر به سمت شمال غربی پارک بروید، به برکه‌ای کوچک و زیبا برخورد خواهید کرد که در میان درختان سرسبز پنهان شده است. روی صخره‌های بزرگ اطراف برکه بنشینید و ماهی قرمزهای درون آن را تماشا کنید تا لذت سفر به شیراز به جان‌تان بنشیند.


اگر شیرازگردی حسابی گرسنه‌تان کرد، در یکی از این بهترین رستوران های شیراز طعم خوش دستپخت اصیل شیرازی را بچشید.


فضای باغ های شیراز
پوشش گیاهی خاص باغ ارم

درختان زینتی


این باغ زیبا صحنه‌‌ی نمایش درختان تنومند است. درختانی مثل کاج، سروناز، بید، زبان گنجشک، بیدمشک، سپیدار و حتی اکالیپتوس و نخل در این باغ وجود دارند.


درختان میوه


از طرفی درختان میوه‌ای همچون خرمالو، انار، نارنج، گردو، زردآلو، سیب، بادام، به، گلابی و حتی ازگیل هم در این باغ وجود دارند تا از ثمره‌ی آن‌ها دهان‌تان تازه شود!



تفریحات باغ ارم شیراز


تماشای یکی از جذاب‌ترین آثار تاریخی ایران و جهان دلیل کافی برای راهی شدن به سمت شیراز است. اما در این باغ امکانات بسیاری وجود دارد که به شما بیشتر هم خوش بگذرد!


گردش و قدم زدن در باغی بهشتی:


اگر به باغ ارم رفتید به دیدن عمارت اصلی آن بسنده نکنید. چراکه قدم زدن در طبیعت مسحورکننده‌ی آن، لذت پیاده‌روی در بهشت موعود را تداعی می‌کند. از گذرگاه‌های بهشتی آن عبور کنید و درختان بلند قامت را یک به یک نظاره کنید. این درختان سال‌های سال است که در این جا پابرجا مانده‌اند و تاریخ پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته‌اند.


در گوشه و کنار این باغ درختان و گیاهان سرسبزی وجود دارد که برخی از آن‌ها را فقط در این مکان تاریخی خواهید دید!


عکاسی با لباس‌های سنتی:


اگر در دل این باغ هوس سفر در زمان به سرتان زد، بی‌‌معطلی به سمت غرفه اجاره لباس‌های سنتی بروید. یکی از آن‌ها را انتخاب کنید، بپوشید  و عکس بیندازید. به این ترتیب خاطرات سفرتان به شیراز ابدی خواهد شد!


عکاسی در باغ ارم شیراز
عکس از خبرگزاری مهر - در باغ ارم می‌توانید لباس سنتی کرایه کنید و عکاسی کنید

خرید از فروشگاه محصولات فرهنگی:


در باغ ارم شیراز می‌توانید از فروشگاه محصولات فرهنگی آن خرید کنید و سوغات، صنایع دستی و محصولات فرهنگی برای عزیزان‌تان هدیه ببرید.


اهل خرید کردن هستید؟ پس در این نوشته درباره بهترین مراکز خرید و بازارهای شیراز بیشتر بخوانید.


غرفه‌های خوراکی‌ خوشمزه:


اگر دلتان یک میان وعده یا خوراکی خوشمزه خواست به سراغ غرفه‌های خوراکی فروشی بروید. احتمالا یک فالوده شیرازی لذت گشت و گذار در باغ ارم را تکمیل می‌کند!



سایر باغ های شیراز


علاوه بر باغ ارم شیراز، باغ‌های تاریخی بسیاری در این شهر وجود دارند که گردشگران داخلی و خارجی را همه ساله به پایتخت فرهنگ و تمدن ایران می‌کشانند. این باغ‌ها نشان از تمایل انسان برای هم‌زیستی با طبیعت دارند و نمایانگر سابقه فرهنگی و تاریخی کشور هستند.


از جمله باغ‌های تاریخی و زیبای شیراز می‌توان به باغ جهان‌نما، باغ دلگشا، باغ عفیف آباد یا گلشن، باغ نظر و موزه پارس، باغ ملی شیراز، باغ نارنجستان قوام و باغ هفت تنان اشاره کرد.


جاهای دیدنی شیراز
جاهای دیدنی شیراز

جاهای دیدنی نزدیک باغ ارم شیراز


بازار و حمام وکیل: ۴ کیلومتر


آرامگاه حافظ (حافظیه): ۶ کیلومتر


آرامگاه سعدی (سعدیه): ۷ کیلومتر


ارگ کریمخانی: ۳ و نیم کیلومتر


بهترین زمان بازدید از باغ ارم شیراز


شیراز شهری ۴ فصل است که در هر زمان زیبایی‌های خاص خودش را دارد. اما چه کسی هست که از جلوه‌گری اردیبهشت شیراز نشنیده باشد؟ این شهر در اواسط بهار بسیار دل‌انگیز می‌شود و عطر بهار نارنج در همه جا پخش است. باغ ارم شیراز نیز در فصل بهار بسیار شگفت‌انگیز و تماشایی‌تر خواهد بود.


بهار باغ ارم شیراز
بهار باغ ارم شیراز

رزرو اقامتگاه، ویلا و هتل در شیراز


مهم‌ترین دغدغه سفر به شیراز، جایی برای ماندن است. اگر اقامتگاهی تمیز و متناسب با بودجه‌مان پیدا کنیم، قطعا سفری دلپذیرتر را تجربه خواهیم کرد.


شما می‌توانید پیش از شروع سفر، از سایت جاباما اقامتگاه خود را رزرو کنید. به این ترتیب که تصاویر ویلاها، سوئیت‌ها و حتی اتاق‌های هتل‌های شیراز را ببینید و یکی از آن‌ها را که با سلیقه و اندازه جیب‌تان جور در می‌آید، برای اقامت در شیراز انتخاب کنید. سوئیتی ارزان و نقلی یا هتلی لوکس با امکانات کامل، فرقی نمی‌کند. در سایت جاباما حتما جایی برای ماندن پیدا خواهید کرد. سفری راحت و دلپذیر داشته باشید!



پاسخ به سوالات متداول درباره باغ ارم شیراز


باغ ارم شیراز چه روزهایی و تا چه ساعتی باز است؟

همه روزه از ساعت 8 صبح تا 8 و نیم شب. البته در شش ماه دوم تا ساعت 6 و نیم عصر باز است.

باغ ارم شیراز متعلق به کیست؟

آیا باغ ارم شیراز در ایام کرونا باز است؟

ورودی باغ ارم شیراز چقدر است؟

باغ ارم شیراز چند هکتار است؟

شماره تلفن هتل ارم شیراز چند است؟