برای همه ما، خیابان ولیعصر تهران یادآور خیابانی زیبا و پر از چنارهای قد بلند و برافراشته است. خیابان ولیعصر، جایی است که فرقی نمی‌کند کجای تهران ساکن هستید، حتماً یک‌بار گذرتان به آن خورده است و از کنار مغازه‌ها و کافه‌های آن عبور کرده‌اید.


این خیابان یکی از پرخاطره‌ترین و قدیمی‌ترین خیابان‌های تهران است که در طی سالیان دراز اتفاقات بسیاری را به خود دیده است و تغییرات بسیاری کرده. در این مطلب می‌خواهیم با داستان این خیابان و جاهای دیدنی آن آشنا شویم.


خیابان ولیعصر، به درازای تاریخ!


خیابان ولیعصر تهران از سالیان دراز گذشته تا کنون اتفاقات بسیاری را به خود دیده است و از پستی‌ها و بلندی‌های بسیاری عبور کرده. عمر این خیابان به‌اندازه تمام خاطرات عاشقانه و گاه غم‌انگیز مردم شهر است.


ولیعصر، خیابانی است که از یکی از مناطق پرتردد جنوب تهران یعنی میدان راه آهن شروع می‌شود. سفر طولانی این خیابان پرماجرا در نهایت در یکی از مناطق شمالی تهران یعنی میدان تجریش به پایان می‌رسد.


در طول بلندترین خیابان خاورمیانه که در قلب تهران قرار گرفته است، صدها مغازه و پارک و کافه جا خوش کرده‌اند که هر کدام به گونه‌ای، نقش خود را در جذابیت این خیابان دوست‌داشتنی ایفا می‌کنند. برای تهرانی‌ها، قدم زدن در محله تجریش، کنار پارک ملت و یا طی کردن مسیر چهارراه ولیعصر تا میدان ولیعصر، جزو خاطره‌انگیزترین مسیرها برای یک پیاده‌روی آخر روز است.




ولیعصر، خیابانی است که داستان زندگی آن در اوایل ۱۳۰۰ آغاز شد. خیابانی که در ابتدا، جاده اختصاصی پهلوی نام گرفت و فقط مختص عبور و مرور افراد خاص دربار بود، حالا در دسترس تمام مردم شهر است و لقب بلندترین خیابان خاورمیانه را به دوش می‌کشد. مهم نیست نام و لقب این خیابان چه باشد. مهم آن است که حالا حضور مردم و مکان‌های تفریحی متنوع به آن زندگی بخشیده‌اند.


طولانی ترین خیابان ایران
تاریخ خیابان ولیعصر به تمام حوادث سیاسی و اجتماعی تاریخ معاصر ایران گره خورده است

تاریخچه خیابان ولیعصر


مگر می‌شود که صد سال از عمر یک خیابان بگذرد و تاریخ آن حرفی برای گفتن نداشته باشد؟ با توجه به اینکه کشور ما در این صد سال تغییرات بسیاری را به خود دیده، خیابان‌های تهران هم از این همه اتفاق مصون نبوده‌اند. تاریخچه خیابان ولیعصر تهران به سال ۱۳۰۰ برمی‌گردد.


در این زمان رضا خان، سمت وزیر جنگ را در حکومت قاجار داشت. او بود که جرقه ساختن این خیابان طولانی را زد و انگیزه اصلی او نیز، آسان‌تر شدن مسیر دسترسی به کاخ‌های قاجاری ساخته شده در شمال و جنوب شهر بود. از آنجایی که کاخ زمستانی یعنی کاخ مرمر در جنوب تهران قرار داشت و سایر کاخ‌ها نیز در شمال تهران ساخت شده بوند، رضا خان به فکر ساختن مسیری افتاد که این کاخ‌ها را به هم متصل کند.


یک سال بعد از وارد شدن آسفالت به ایران، جاده اختصاصی پهلوی که امروزه به آن ولیعصر می‌گوییم، آسفالت شد. جالب است بدانید که تا سال ۱۳۲۰ مردم عادی حق عبور و مرور از این خیابان را نداشتند. تنها درباریان، نظامیان و افراد خاص می‌توانستند از این مسیر استفاده کنند؛ اما بعد از این سال، مسیر برای همه مردم عادی باز شد.


با توجه به اینکه این خیابان از مناطق خوش آب و هوا و تفرجگاه‌های متنوعی عبور می‌کرد، با عمومی شدن آن، ساخت و ساز و کسب و کارهای متعدد نیز در آن شروع به کار کردند و رونق بسیاری به این محل دادند.


در بین خیابان‌های قدیمی تهران، امروزه محله‌های جدیدی مثل بام لند هم توانسته‌اند معروف و محبوب شوند اما ولیعصر دوست‌داشتنی‌ترین خیابان تهران می‌ماند!


تاریخچه خیابان ولیعصر
این خیابان صد ساله مهمترین تغییرات سال‌های گذشته ایران را به چشم دیده است!

نام های مختلف بر طولانی ترین خیابان خاورمیانه


یکی از بخش‌های جذاب داستان این خیابان، اسم‌های خیابان ولیعصر تهران است. از زمان رضاخان تا کنون، نام این خیابان چندین بار تغییر کرده است و هر تغییر متناسب با اتفاقات سطح جامعه بود. در آغاز ساخت این خیابان، رضا خان تسلطی بر انتخاب نام آن نداشت؛ چراکه تنها وزیر جنگ حکومت پهلوی بود.


اسم قدیم خیابان ولیعصر،‌ جاده اختصاصی پهلوی بود که توسط رضاخان و بعد از به قدرت رسیدنش، انتخاب شد. با توجه به  کاربردی که خیابان در آن زمان داشت، این نام کاملاً متناسب بود. جاده اختصاصی پهلوی برای خیابانی که فقط درباریان، نظامیان و افراد درجه‌دار از آن استفاده می‌کردند، بهترین نام بود.




با وجود اینکه بعد از سال ۱۳۲۰، عموم مردم هم قادر به استفاده از این خیابان بودند، نام آن تغییری نکرد. بعد از انقلاب اسلامی، نام مصدق به مدت دو سال بر این خیابان ماند و پس از آن به ولیعصر تغییر پیدا کرد.


نام قدیم خیابان ولیعصر
اولین نامی که بر این خیابان گذاشته شد، جاده اختصاصی پهلوی بود

ولیعصر، خیابان درخت های چنار قدیمی


سرنوشت طولانی‌ترین خیابان خاورمیانه با چنارهای آن گره خورده است. از همان ابتدا که پروژه ساخت این خیابان آغاز شد، درختکاری در دو طرف آن نیز انجام شد. در زمان به قدرت رسیدن رضا خان، دستور داده شد که در سرتاسر ۱۸ کیلومتر خیابان ولیعصر، هر دو متر، یک درخت چنار کاشته شود و میان آن‌ها نیز یک بوته گل سرخ قرار بگیرد.


برای آبیاری همه این درختان نیز برنامه‌های دقیقی وجود داشت. یکی از اقدامات برای آبیاری درختان چنار، حفر دو حلقه چاه در سه راه زعفرانیه بود. یکی دیگر از اقدامات مهم برای حفظ این درختان در زمستان سال ۱۳۱۹ صورت گرفت. در این زمان، پای چنارها به عمق ۱.۵ متر گودبرداری شد و پس از آن با کود پر شد. گفته می‌شود که در کل، حدود ۲۴ هزار اصله درخت چنار در طول این خیابان کاشته شد؛ اما حالا متأسفانه تنها ۸ هزارتا از آن‌ها باقی مانده‌اند.


نمی‌توان انکار کرد که بخش مهمی از زیبایی و هویت خیابان ولیعصر وابسته به درختان چنار برافراشته آن است. درختانی که روز به روز بیشتر آسیب می‌بینند وعمرشان به دلیل آلودگی هوا و عدم نگهداری درست، کوتاه‌تر می‌شود.


تعداد بسیار زیادی از این درختان به دلیل ساخته شدن ساختمان‌ها و هتل‌های چندین و چند طبقه، قطع شدند. این موضوع در حالی است که خیابان ولیعصر و تمام درختان چنار آن به ثبت ملی رسیده‌اند و قطع کردن آن‌ها نباید کار ساده‌ای باشد. در حال حاضر، عدم سازگاری معماری‌های اطراف این خیابان و مشکلات بهداشتی، همواره حیات این درختان را تهدید می‌کنند. درختانی که در شرایط خوب، می‌توانند تا ۴۰۰ سال نیز عمر کنند.


یکی دیگر از قدیمی ترین محله‌های تهران که زمانی به داشتن طبیعت بکر و متفاوت از بافت شهری معروف بود، محله فرحزاد است.


عکس خیابان ولیعصر تهران

خطوط مترو خیابان ولیعصر


ایستگاه مترو راه آهن


آدرس: خیابان ولیعصر، ضلع جنوبی میدان راه آهن، ایستگاه راه آهن تهران.


ایستگاه مترو میدان ولیعصر


آدرس: خیابان ولیعصر، تقاطع کریمخان زند و بلوار کشاورز.


ایستگاه مترو تئاتر شهر


آدرس: خیابان انقلاب اسلامی، بین رازی و ولیعصر.


ایستگاه مترو منیریه


آدرس: خیابان ولیعصر، معیری، میدان منیریه.


ایستگاه مترو کارگر


آدرس: کشاورز، خیابان ولیعصر، بین دکتر فاطمی و حمید صدر.


ایستگاه مترو میدان تجریش


آدرس: تجریش، خیابان شریعتی، بین کوروش و شهرداری.


برای اینکه بین ایستگاه‌های مختلف راه گم نکنید، بهتر است همیشه جدیدترین نقشه مترو تهران را در جیب داشته باشید.


خطوط مترو خیابان ولیعصر

خط BRT  خیابان ولیعصر


خط بی آر تی همان سامانه اتوبوس تندرو است که با اختصاص مسیرهای مجزا به اتوبوس، باعث سریع‌تر شدن فرایند حمل و نقل عمومی می‌شود. این سامانه در تهران، ۱۰ خط مختلف دارد که مناطق متعدد شهر را پوشش می‌دهد.


  • خط ۱: پایانه چهارراه تهرانپارس تا پایانه آزادی.
  • خط ۲: پایانه خاوران تا پایانه میدان آزادی.
  • خط ۳: پایانه خاوران تا پایانه میدان علم و صنعت.
  • خط ۴: پایانه جنوب تا پایانه شهید افشار.
  • خط ۵: پایانه بیهقی تا پایانه علم و صنعت.
  • خط ۷: میدان راه آهن تا تجریش (خطی که از خیابان ولیعصر عبور می‌کند).
  • خط ۸: پایانه جنوب تا پایانه خاوران.
  • خط ۹: پایانه جوانمرد قصاب تا پایانه لاله.
  • خط ۱۰: پایانه دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تا پایانه آزادگان.


خیابان ولیعصر تهران در پاییز

تردد خودرو در خیابان ولیعصر


هنگام تردد در خیابان ولیعصر باید حواستان به طرح ترافیک و مسیر یک‌طرفه آن باشد. از آنجایی که این خیابان از جنوب تهران تا شمال آن کشیده شده، بخشی از آن در مرکز شهر و داخل طرح ترافیک دائمی قرار می‌گیرد.


منطقه طرح ترافیک خیابان ولیعصر از میدان راه آهن تا ورودی خیابان مطهری در خیابان ولیعصر است. بخشی از این خیابان نیز در سال ۱۳۸۸ و همزمان با راه‌اندازی خطوط اتوبوس تندرو، یک طرفه شد. حد فاصل بهشتی تا پارک وی به سمت شمال، بخش یک‌طرفه خیابان ولیعصر است.


ترافیک خیابان ولیعصر

گذرگاه ها و میدان های اصلی در مسیر خیابان ولیعصر


خیابان ولیعصر تهران جنوب شهر را به شمال آن متصل می‌کند و در طول مسیر ۱۸ کیلومتری خود از مناطق مهم بسیاری عبور می‌کند. در اینجا چندتا از مهم‌ترین بخش‌های این خیابان را نام می‌بریم.


میدان راه آهن


میدان راه آهن تهران، نقطه شروع خیابان ولیعصر است که در منطقه ۱۶ شهرداری تهران قرار گرفته است. این مجموعه، قدیمی‌ترین راه آهن ایران است که همچنان با حفظ بافت سنتی خود قطارهایی به سرتاسر ایران دارد.


میدان راه‌آهن درست مثل فرودگاه مهرآباد یکی از مهمترین گذرگاه‌های تهران برای سفرهای داخلی است.


میدان راه آهن

چهارراه ولیعصر


چهارراه ولیعصر، تقاطع خیابان‌های انقلاب و ولیعصر است. اهمیت این منطقه به دلیل مراکز دانشگاهی و تفریحی مانند مغازه‌ها و کافه‌های مختلف است.


اگر بخواهید یک روز را به تهران گردی بگذرانید، این چهارراه مبدا خوبی برای حرکت به سمت جذاب‌ترین دیدنی‌های پایتخت است!


چهارراه ولیعصر

میدان ولیعصر


میدان ولیعصر، درست در میان خیابان ولیعصر و در تقاطع بلوار کشاورز و بلوار کریمخان زند قرار گرفته است. ایستگاه مترو میدان ولیعصر در این مکان قرار دارد و در اطراف آن، فروشگاه‌های پوشاک و لوازم الکترونیکی و چندین سینما قرار گرفته است.


میدان ونک


میدان ونک در منطقه ۳ شهرداری تهران قرار گرفته است. این منطقه درگذشته به نام ده ونک شناخته می‌شد که منطقه‌ای بسیار سرسبز و تفریحی بود. هم‌اکنون، میدان ونک به مکانی تجاری و پر از فروشگاه‌ها و مراکز اداری متنوع تبدیل شده است.


در نزدیکی این میدان باغ ایرانی ده ونک قرار دارد که در هر چهارفصل سال دیدنی است.


میدان ونک

میدان تجریش


مقصد انتهایی خیابان ولیعصر تهران، میدان تجریش است. میدان تجریش در منطقه‌ای با بافت قدیمی قرار گرفته است و به دلیل نزدیکی به امامزاده صالح (ع) و مکان‌های تفریحی مانند دربند و درکه، اهمیت بسیاری دارد.


معروف ترین مراکز خرید خیابان ولیعصر


بازار خیابان ولیعصر، انواع مختلفی دارد. از پوشاک و لوازم ورزشی گرفته تا لوازم الکترونیکی. هرکدام از این بازارها در منطقه خاص خود قرار گرفته‌اند.


بازار صفویه


آدرس: خیابان ولیعصر، رو‌به‌روی ورودی اصلی پارک ملت.


بازار صفویه، بازاری با معماری سنتی و قدیمی و در واقع بنایی تاریخی است که فروشگاه‌های متنوعی در آن قرار گرفته‌اند. با مراجعه به این بنای سه طبقه، می‌توانید کالاهای مختلفی مانند پوشاک، وسایل بهداشتی و یا انواع صنایع‌دستی مختلف تهیه کنید.


عاشق خرید هستید؟ پس برای یک گردش چند ساعته در شهر سراغ یکی از این لوکس ترین مراکز خرید تهران بروید.


بازار صفویه
یکی از معروف ترین بازارهای قدیمی خیابان ولیعصر

مرکز خرید جام جم


آدرس: خیابان ولیعصر،‌ بین طاهری و جام جم.


مرکز خرید جام جم، یکی از مراکز خرید کامل و مجهز خیابان ولیعصر است که هر نوع کالایی در آن پیدا می‌شود. حتی اگر خرید روزانه دارید، می‌توانید به سوپرمارکت بزرگ این مجموعه سر بزنید تا هر کالایی که می‌خواهید را پیدا کنید. برای استراحت بین خرید نیز می‌توانید به کافه‌های مجموعه سر بزنید.


بازار رضا


آدرس: خیابان ولیعصر، چهارراه ولیعصر.


بازار کامپیوتر رضا، یکی از بازارهای مهم تهران برای فروش لوازم الکترونیکی مانند لب تاب و انواع تجهیزات سخت‌افزاری است. اگر یکی از لوازم الکترونیکی شما خراب شده و نیاز به تعمیر دارد، می‌توانید با خیالی راحت به یکی از فروشگاه‌های این مرکز اعتماد کنید. فروشندگان بازار رضا شما را در انتخاب بهترین وسیله نیز راهنمایی می‌کنند تا مطمئن شوید وسیله‌ای می‌خرید که تمام خواسته‌های شما را تأمین می‌کند.



پاساژ تندیس


آدرس: خیابان ولیعصر، محله تجریش.


یکی از مراکز خرید مهم تجریش، پاساژ تندیس است که در سال ۱۳۸۳ احداث شد. این پاساژ، مجموعه‌ای ۴ طبقه است که حدود ۱۷۰ واحد تجاری در آن قرار دارند. محصولات متنوعی در این پاساژ‌ وجود دارند. از پوشاک و لوازم بهداشتی گرفته تا طلا و جواهرات مختلف. اجناس این پاساژ در مارک‌های مختلف داخلی و خارجی به فروش می‌رسند.


البته که برای کسانی که از خرید کردن و دیدن جدیدترین مدها پشت ویترین سیر نمی‌شوند یا دوست دارند در کوچه‌پس‌کوچه‌های یک بازار شلوغ قدیمی تاب بخورند، هیچ جا بازار بزرگ تهران نمی‌شود!


مرکز تجاری و اداری نور تهران


آدرس: خیابان ولیعصر، تقاطع طالقانی.


مجتمع نور تهران، مجتمعی با مساحت حدود ۱۲۰۰۰۰ مترمربع است که بخش عمده آن را مراکز اداری مشاغل مختلف درگیر کرده است. جدای از بخش اداری این مرکز، قسمت دیگر آن را فروشگاه‌های مختلف تشکیل داده است. فروشگاه‌هایی که محصولاتی مانند پوشاک، طلا و جواهرات و لوازم صوتی و تصویری می‌فروشند.


مرکز تجاری و اداری نور تهران

مرکز خرید گاندی


آدرس: خیابان گاندی، پايين‌تر از پل همت.


مرکز خرید گاندی یکی از مراکز خرید شیک و زیبایی است که در محله گاندی تهران و در نزدیکی خیابان ولیعصر قرار گرفته است. در این پاساژ می‌توانید انواع لباس‌های زنانه و مردانه را پیدا کنید که در فروشگاه‌هایی با چیدمان باسلیقه قرار گرفته‌اند. کافه‌های این مرکز تجاری نیز بهترین مکان برای هنردوستان است که پس از خرید، کمی استراحت کنند.


پاساژ پردیس


آدرس: میدان ولیعصر، ضلع شمال غربی میدان، کوچه ارژنگ.


در میان تمام مراکز خریدی که اطراف میدان ولیعصر قرار دارند، پاساژ پردیس یکی از مهم‌ترین مراکز خرید است. در این مرکز خرید می‌توانید بهترین و خاص‌ترین لباس‌های زنانه و مردانه را پیدا کنید.


در بین جاهای دیدنی تهران، می‌توان مراکز خرید این چنینی را هم جای داد!


بازار خیابان ولیعصر تهران

سام سنتر


آدرس: تهران، الهیه، خیابان فرشته (شهید مرتضی فیاضی) رو‌به‌روی خیابان کوهیار.


سام سنتر یکی از مراکز خرید خاص و لوکس تهران است که در منطقه الهیه قرار گرفته است. با وجود اینکه این مرکز خرید، مجموعه‌ای ۹ طبقه است؛ اما تنها طبقات همکف و اول آن به مراکز تجاری اختصاص داده شده‌اند که در کل، ۲۶ واحد تجاری در این مجموعه وجود دارند. در این مرکز خرید با آرامش و در سکوت می‌توانید به خرید انواع پوشاک، کیف و کفش و طلا و جواهرات از معروف‌ترین و بهترین برندها بپردازید.


سام سنتر

پالادیوم


آدرس: تهران، خیابان مقدس اردبیلی، نرسیده به میدان الف.


پالادیوم جزو آن دسته از مراکز خرید تهران است که اگرچه قیمت اجناس آن بسیار بالا است و شاید دست‌خالی از آن بیرون بیایید؛ اما معماری زیبای بنای آن و فروشگاه‌های شیک و لاکچری‌اش ارزش تماشا کردن دارند.


در این مجموعه، اجناس مختلفی عرضه می‌شوند که همگی از برندهای معروف و معتبر هستند و به همین دلیل، قیمت اجناس در این مرکز خرید بسیار بالا است. پوشاک، کیف و کفش، لوازم دکوری، صنایع هنری و طلا و جواهرات از جمله محصولات این مرکز خرید هستند.



پالادیوم

معروف ترین رستوران های خیابان ولیعصر


در طول این خیابان ۱۸ کیلومتری، رستوران‌ها و کافه‌های معروف بسیاری وجود دارند که هرکدام حال و هوای مخصوص خود را دارند. در اینجا با چندتا از رستوران‌های معروف خیابان ولیعصر  ویژگی‌های منحصربه‌فردشان آشنا می‌شویم.


رستوران نایب


آدرس: خيابان ولى عصر، بالاتر از سه راه دكتر بهشتى، پايين تر از پارك ساعى، پلاك ٢٢٢۰.


در نزدیکی پارک ساعی، یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین چلوکبابی‌های ایران، یعنی رستوران نایب قرار گرفته است. شهرت این رستوران به این دلیل است که لقب اولین چلوکبابی ایران را به دوش می‌کشد. مؤسس این رستوران نایب غلامحسین است که ۵۲ سال پیش، رستوران نایب ساعی را تأسیس کرد. جد او، آشپز ناصرالدین شاه بود که با پختن چلوکباب در شکارگاه برای ناصرالدین شاه، باعث شد که این غذا به لیست غذاهای ایران اضافه شود.


اگر اهل شکم‌گردی و پیدا کردن غذاهای خوب و باکیفیت هستید، حتما می‌دوانید که نام نایب در لیست بهترین رستوران های تهران قرار دارد.


رستوران نایب خیابان ولیعصر تهران

رستوران لوکس طلایی


آدرس: خیابان ولیعصر، بالاتر از خیابان فیاضی (فرشته).


لوکس طلایی هم یکی دیگر از رستوران‌های قدیمی و محبوب خیابان ولیعصر است که در محله فرشته قرار گرفته است. این رستوران بهترین کیفیت غذاهای متنوع ایرانی را در اختیار شما قرار می‌دهد و تمام این غذاها را در محیطی دنج و آرام سرو می‌کند.


رستوران حاج محسن


آدرس: ضلع شمال غربی چهارراه وليعصر، ساختمان علوي ، پلاك١٤٨٠


رستوران حاج محسن یکی دیگر از نام‌های آشنا در میان رستوران‌های خیابان ولیعصر تهران است. رستورانی که حدود ۳۰ سال پیش کارش را در محدوده چهارراه ولیعصر آغاز کرد و هنوز هم که هنوز است، غذاهای ایرانی باکیفیت را در اختیار مشتریانش قرار می‌دهد.


رستوران حاج محسن

کبابسرای منصور


 آدرس: خیابان ولیعصر،بالاتر از شهید بهشتی،جنب پله اول.


علت شهرت و محبوبیت فراوان کبابسرای منصور به‌خاطر نان‌های سنتی آن است که در خود رستوران پخته می‌شوند. وقتی کباب لقمه رستوران را با این نان‌های داغ امتحان کنید، مزه‌اش دیگر هرگز از خاطرتان نمی‌رود. این رستوران نیز چندین و چند سال است که مشغول فعالیت است و ذره‌ای از کیفیت غذاهای آن کاسته نشده.


عاشق کباب هستید؟ در این مطلب به شما گفته‌ام که خوشمزه‌ترین کباب‌های ایران را در کجا می‌توانید بخورید!


کبابسرای منصور
یکی از معروف ترین کبابی های تهران

رستوران دیدنی ها


آدرس: خيابان وليعصر روبروی پارك ساعی پلاك 231۸.


درست روبه‌روی پارک ساعی، رستورانی بین‌المللی با فضایی شیک و دوست‌داشتنی به نام رستوران دیدنی‌ها وجود دارد. اینجا مکانی است که بعد از چند ساعت گردش در پارک ساعی می‌توانید به سراغ آن بروید و مطمئن باشید که یک چلوکباب باکیفیت و البته با قیمت مناسب نوش جان خواهید کرد.


رستوران ایران ایتالیا


آدرس: چهارراه ولیعصر، نبش پاساژ فراهانی.


ایران ایتالیا، یکی از رستوران‌های معروف اطراف چهارراه ولیعصر است که به‌خاطر کیفیت بالا و مزه بی‌نظیر پیتزاهایش، معروف شده است. در گشت و گذارتان در ولیعصر، اگر هوس غذای ایتالیایی کرده‌اید، حتماً به این رستوران سر بزنید و مطمئن باشید که پشیمان نخواهید شد.


رستوران ایران ایتالیا

رستوران بوفالو


آدرس: چهارراه ولیعصر روبروی تئاتر شهر پلاک ۱۴۵۶.


بوفالو رستورانی است که فرقی نمی‌کند دلتان جوجه کباب بخواهد یا یک همبرگر چرب و چیلی، می‌توانید با خیالی راحت به این رستوران بروید و از منوی متنوع آن لذت ببرید. رستوران بوفالو انواع غذاهای ایرانی و فست فودهای مختلف را در منوی خود جا داده است تا بتواند برای هر سلیقه‌ای، غذایی مناسب داشته باشد.


شعب کلانا


آدرس شعبه چهارراه ولیعصر: تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به چهارراه ولیعصر، نبش خیابان پرتوی، پلاک 1407.


آدرس شعبه میدان ولیعصر: تهران، میدان ولیعصر، ضلع شمال غربی، پلاک ۷.


آدرس شعبه میدان ونک: تهران، میدان ونک، ضلع جنوب غربی میدان، پ 14.


آدرس شعبه میدان ونک: تهران، میدان ونک، ضــلع شمـــال شرقی میدان، جنــب بانــــک سامان، پلاک 2473.


کلانا، یکی از فروشگاه‌های محبوب تهران شده است که ساندویچ‌های کوچک سالم و نوشیدنی‌های متنوعی دارد. در میان رستوران‌های اطراف میدان ولیعصر، شعبه کلانا از همه شلوغ‌تر است؛ چراکه غذاهای آن بهترین انتخاب برای یک ناهار خوشمزه و در عین حال جمع و جور برای دانشجویان و کارمندان خسته است.


اگر طرفدار غذاهای خیابانی یا شب‌گردی در تهران با چاشنی خوراکی‌های خوشمزه هستید، بهترین غذاهای خیابانی تهران را به شما معرفی کرده‌ایم.


کلانا ولیعصر

معروف ترین کافه های خیابان ولیعصر


از رستوران‌ها و غذاهای سنتی که بگذریم، محله‌های خیابان ولیعصر جان می‌دهند برای کافه‌هایی که بتوانند پاتوق همیشگی جوانان و دانشجویان شوند. در اینجا با چندتا از کافه‌های خیابان ولیعصر تهران آشنا می‌شویم.


کافه لمیز


آدرس: خیابان ولیعصر، بالاتر از چهارراه ولیعصر سمت راست، شماره 1435.


لمیز، نامی آشنا است که تمام قهوه‌دوستان حداقل یک‌بار هم شده به یکی از شعب آن سر زده‌اند. کافه‌های لمیز در سال ۱۳۸۸ شروع به کار کردند و همچنان، مورد اعتماد کسانی هستند که قهوه بخشی از زندگی روزمره آن‌ها است. یکی از شعب این کافه‌ها در چهارراه ولیعصر قرار دارد که همواره پر است از دانشجویانی که خسته از کلاس، بعدازظهرها سری به این مکان می‌زنند.


کافه‌گردی در تهران یک تفریح جذاب به ویژه برای جوان‌ترها است که روز تعطیل و غیرتعطیل نمی‌شناسد. اما برای آنکه از این تفریح لذت بیشتری ببرید، باید لیستی از بهترین کافه های تهران را در جیب داشته باشید.


کافه لمیز ولیعصر

کافه گرامافون


آدرس: خیابان ولیعصر، پایین‌تر از خیابان انقلاب، روبروی تئاتر شهر.


یکی دیگر از کافه‌های دنج چهارراه ولیعصر، کافه گرامافون است که محیطی کوچک و دوست‌داشتنی برای دورهمی‌های دوستانه ایجاد کرده است. در اینجا می‌توانید پشت میزهایی کنار پنجره‌های بزرگ بنشینید در حالی که بنای تئاتر شهر پیش روی شما قرار گرفته است. فضای این کافه برای قرارهای رمانتیک و جمع‌های دوستانه بسیار مناسب است و کیفیت غذای آن نیز طبق نظر مردم، خوب است.


کافه گرامافون

کافه ویونا


آدرس: خیابان ولیعصر، بالاتر از میدان ونک، برج نگار، طبقه‌ی اول.


کافه ویونا نیز یکی دیگر از کافه‌های قدیمی و محبوب تهران است که در ابتدا، کارش را در سال ۱۳۸۶ و در محله پاسداران آغاز کرد. در حال حاضر، ویونا حدود ۳۵ شعبه در تهران دارد که یکی از آن‌ها در محله ونک خیابان ولیعصر قرار گرفته است. منوی متنوع و باکیفیت این کافه که نوشیدنی‌های گرم و سرد، انواع کیک و دسر و صبحانه‌های مختلف را شامل می‌شود از دلایل محبوبیت آن میان مردم است.


یکی دیگر از جاهای تهران که پر است از کافه های جذاب و خوب، برج میلاد است. بهترین کافه ها و رستوران های برج میلاد را بشناسید و برای قرارهایتان انتخابشان کنید.


کافه ویونا

مهم ترین مراکز اداری و درمانی در خیابان ولیعصر


ساختمان های صدا و سیما


آدرس: خیابان ولیعصر، خیابان جام جم، ساختمان بصیرت.


دانشگاه خواجه نصیرالدین توسی


آدرس: تهران، میرداماد غربی، پلاک ۴۷۰.


دانشگاه امیرکبیر


آدرس: تهران، میدان ولیعصر، خیابان حافظ، پلاک ۳۵۰.


دانشکده هنر


آدرس: تهران، ولیعصر، بین بزرگمهر و رشت.


بیمارستان خاتم الانبیا


آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از بلوار میرداماد، خیابان رشید یاسمی.


بیمارستان ولیعصر


آدرس: تهران ، خیابان ولیعصر ، بالاتر از میرداماد.


بیمارستان دی


آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، نبش شهید عباسپور.


بیمارستان مهرگان


آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ساعی.


مراکز مهم خیابان ولیعصر تهران

سینماهای خیابان ولیعصر


سینما آفریقا


آدرس: تهران، بالاتر از میدان ولیعصر، مترو میدان ولیعصر


سینما استقلال


آدرس: تهران، بالاتر از میدان ولیعصر، مترو میدان ولیعصر (مترو خط چهار و سه)


سینما قدس


آدرس: تهران، میدان ولی‌عصر، مترو ایستگاه ولیعصر (مترو خط سه)


می‌توان گفت از بین تفریحات تهران هرچه را که بخواهید در خیابان ولیعصر پیدا می‌کنید.


جاهای تفریحی خیابان ولیعصر

پارک های خیابان ولیعصر


در خیابان ولیعصر که راه بروید، هیچ‌وقت حوصله‌تان سر نمی‌رود و بیکار نخواهید شد. در این خیابان، بوستان‌های مختلفی قرار گرفته است که هرکدام حال و هوای خاص خود را دارند.


پارک ملت


آدرس: خیابان ولیعصر، تقاطع نیایش، بوستان ملت.


یکی از زیباترین مکان‌های خیابان ولیعصر تهران در پاییز، بدون شک، پارک ملت است. بوستانی که قدمت آن به سال ۱۳۴۵می‌رسد و امکانات تفریحی و رفاهی فراوانی دارد. پردیس سینمای ملت، باغ‌وحش و دریاچه مصنوعی از امکانات تفریحی این بوستان وسیع هستند.


اگر در فصل پاییز به این پارک بروید، بوستانی سرتاسر پوشیده از برگ‌های زرد و نارنجی خواهید دید. در ضمن، مسیر پیاده‌روی این پارک هم برای پیاده‌روی‌های طولانی بسیار مناسب است.


پارک ملت در لیست بهترین پارک های تهران است چراکه هر تفریحی که بخواهید و در هر سن و سالی که باشید، اینجا یک مقصد عالی است.


پارک ملت

پارک ساعی


آدرس: خیابان ولیعصر، پایین‌تر از میدان ونک.


پارک ساعی، قدیمی‌ترین بوستان تهران است که در سال ۱۳۲۹ و با هزینه‌ای بسیار اندک، افتتاح شد. مجسمه مؤسس این بوستان، یعنی کریم ساعی نیز در قسمتی از پارک نصب شده است.


در این بوستان، معماری منظم و چیدمان ظریف درختان در کنار یکدیگر، نظر شما را جلب خواهد کرد. به علت موقعیت قرار گرفتن پارک ساعی، این بوستان، بوستانی پلکانی است که برای رسیدن به هر بخش آن باید از پله‌های زیاد پایین بروید.


بخشی از این بوستان به باغ‌وحش و بخش دیگری از آن نیز به زمین اسکیت و شهربازی اختصاص داده شده است. خیابان ولیعصر تهران پارک ساعی، یکی از بهترین بوستان‌ها برای گذراندن چند ساعت خوش در کنار دوستان است.


پارک ساعی

پارک دانشجو


آدرس: خیابان ولی‌عصر، ضلع جنوب شرقی چهارراه ولی‌عصر.


یکی از بوستان‌های خاطره‌انگیز برای تمام دانشجویان، پارک دانشجو است. خصوصاً دانشجویان هنر که حتماً یک‌بار هم که شده، سری به تئاترشهر و نمایش‌های مختلف آن زده‌اند.


این بوستان همواره میزبان اجراهای مختلف خیابانی بوده است. از اجراهای موسیقی و نمایش‌های مختلف گرفته تا تعزیه و اجراهای عروسکی. اگرچه امروزه ممکن است حواشی بسیاری درباره این بوستان وجود داشته باشد؛ اما همچنان فضای آن زنده و پرنشاط است.


البته اگر دوست دارید به جای محیط شلوغ یک پارک در وسط شهر به یک جایی دنج‌تر و دور از دود بروید، پارک های جنگلی تهران بهترین انتخاب هستند.


پارک دانشجو

بهترین هتل های خیابان ولیعصر


 هتل بزرگ تهران


آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، ابتدای مطهری، شماره ۳۹۱


هتل پرشیا ۲


آدرس: تهران، میدان راه آهن، ابتدای خیابان ولیعصر، نرسیده به چهارراه مختاری.



هتل جهان


آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به تقاطع طالقانی، کوچه رحیم زاده، پلاک ۱۷


هتل سیمرغ


آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به پارک ساعی، نبش کوچه دلبسته.


هتل نزدیک میدان ولی عصر

جاهای دیدنی و جاذبه های خیابان ولیعصر


بوستان‌ها و سینماها تنها جاهای تفریحی خیابان ولیعصر تهران نیستند؛ بلکه دیدنی‌های مختلف دیگری در سرتاسر این خیابان وجود دارند. برخی از آن‌ها، مکان‌های تاریخی و برخی دیگر، جاهای تفریحی به‌حساب می‌آیند.


باغ فردوس و موزه سینما


آدرس: خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش، باغ فردوس.


باغ فردوس یا همان باغ معیری یکی از باغ‌های زیبای تهران است که در محله خوش آب و هوای تجریش قرار گرفته است. قدمت این باغ و عمارت آن به دوران قاجار و زمان حکومت محمد شاه برمی‌گردد.


این باغ از سال ۱۳۸۱ به موزه سینما تبدیل شده است و کافه‌ها و مغازه‌های صنایع‌دستی متعددی در اطراف آن شروع به کار کرده‌اند. متأسفانه، اخیراً جوی آب زیبای این باغ توسط شهرداری با بتن پر شده و بخش عظیمی از جذابیت این محل از دست رفته است.


باغ فردوس

موزه زمان


آدرس: خیابان زعفرانیه، نبش خیابان پرزین بغدادی.


موزه زمان، یکی از جاهای دیدنی جالب تهران و بهترین موزه های ایران است. اولین موزه ساعت و زمان در ایران که در عمارتی متعلق به دوران قاجاریه شروع به کار کرد. در این موزه می‌توانید عجیب‌ترین نمونه‌های ساعت و ابزار سنجش زمان را مشاهده کنید.


برای مثال ساعت آبی و آفتابی موزه است که در محوطه قرار گرفته‌اند. جدای از ساعت‌های قدیمی و منحصربه‌فرد، محوطه موزه و معماری‌‌ها و گچ‌بری‌های ظریف و بی‌نقص آن نیز جالب توجه هستند و باعث حیرت شما خواهند شد.


موزه زمان

تئاتر شهر


آدرس: تقاطع خیابان انقلاب و ولی‌عصر، مجموعه فرهنگی و هنری تئاترشهر.


عمارت تئاتر شهر، قدیمی‌ترین و معروف‌ترین مجموعه نمایش تئاتر در ایران است که در سال ۱۳۵۱ با نمایش باغ آلبالو آنتوان چخوف کار خود را آغاز کرد. این مجموعه تا حالا، میزبان نمایش‌های متعدد است و امکانات رفاهی و تفریحی مناسبی داخل آن فراهم شده‌اند.


جالب است بدانید که پیش از ساخت تئاتر شهر، این محل همواره مکانی برای اجرای نمایش‌های مختلف بوده. در دهه چهل و به دلیل افزایش تعداد نمایش‌ها و کمبود جا، تصمیمی گرفته شد که بنایی مجزا برای نمایش‌های شهر ساخته شود. معماری این مجموعه توسط معماران برجسته شهر و شاگردان استاد هوشنگ سیحون طراحی شده است.


عاشق بناهای تاریخی هستید؟ پس در این برنامه تهران گردی حتما سری هم به عمارت مسعودیه بزنید!


تئاتر شهر

کاخ مرمر


آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، بین خیابان امام خمینی و جمهوری، موزه هنر ایران.


کاخ مرمر که وجود آن در واقع از همان ابتدا علت ساخته شدن خیابان ولیعصر بوده است، امروزه به نام موزه هنر شناخته می‌شود. آنچه دراین موزه شما را جذب می‌کند، تنها اشیای به نمایش گذاشته شده در آن نیست؛ بلکه معماری و کاشی‌کاری‌های ظریف و دقیق این مکان، آنقدر زیبا هستند که با مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان مقایسه می‌شوند.


زمین کاخ مرمر ابتدا به شاهزادگان قاجاری تعلق داشت که پس از به قدرت رسیدن پهلوی، تبدیل به استراحتگاه زمستانی پادشاه شد. شکل کنونی کاخ مرمر و معماری بی‌نظیر آن در واقع دستور رضا خان پهلوی بعد از به قدرت رسیدن است.


البته کاخ دیگری هم با این نام در ایران می‌توانید پیدا کنید، کاخ مرمر رامسر که برای مدت کوتاهی اقامتگاه رضاشاه بوده است.


کاخ مرمر

فرهنگستان هنر


آدرس: خیابان ولیعصر، نرسیده به خیابان طالقانی، شماره ۱۵۵۲


در میان شلوغی‌ها  و مغازه‌های متنوع خیابان ولیعصر بعد از چهارراه، عمارتی خودنمایی می‌کند که فرهنگستان هنر نام دارد. این مجموعه در سال ۱۳۷۱ و برای حفظ هنر و فرهنگ اسلامی و ملی تأسیس شد.


در این مجموعه، کتابخانه‌ای وجود دارد که می‌توان در آن انواع کتب تخصصی هنری را پیدا کرد. نکته مهم درباره فرهنگستان هنر، معماری آن است که الهام‌گرفته از معماری اسلامی و معماری ایرانی قبل از اسلام است. فعالیت این مجموعه در زمینه‌های متنوع هنر است و از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که هرکدام به یکی از ابعاد هنر ایرانی می‌پردازند.


فرهنگستان هنر

امامزاده صالح


آدرس: تهران، میدان تجریش، حرم امامزاده صالح (ع).


امامزاده صالح که در محله قدیمی تجریش و در کنار بازار خوش آب و رنگ آن قرار گرفته است، جزو محبوب‌ترین جاهای دیدنی و مذهبی تهران است. این حرم، آرامگاه امامزاده صالح (ع)، یکی از برادران امام رضا (ع) است.


علت اهمیت و محبوبیت این مکان علاوه بر مقدس بودن آن، تاریخچه طولانی پشت آن است. این آرامگاه در سده پنجم هجری قمری ساخته شد و اگرچه در حمله مغول تخریب گشت، مجدداً مورد بازسازی قرار گرفت.




امامزاده صالح

چند مسیر خوب برای پیاده روی در خیابان ولیعصر


یکی از تفریحات مهم در خیابان ولیعصر، پیاده‌روی در قسمت‌های زیبا و شلوغ آن است. در طول این خیابان ۱۸ کیلومتری، محله‌های خاصی وجود دارند که برای پیاده‌روی در کنار دوستان و یا گذراندن یک قرار عاشقانه بسیار مناسب هستند.


یکی از مسیرهای محبوب پیاده‌روی در خیابان ولیعصر، مسیر چهارراه ولیعصر تا میدان آن است. این مسیر به دلیل نزدیکی به پارک دانشجو و مراکز دانشگاهی و آموزشی مختلف، همیشه پر است از دانشجویان و جوانان شاداب و سرزنده که در کنار دوستان خود هستند. کافه‌ها و دست‌فروش‌های مختلف که محصولات هنری رنگارنگی می‌فروشند، پیاده‌روی در این مسیر را خاطره‌انگیزتر می‌کنند.


اگر اهل قدم زدن باشید، در این مطلب می‌توانید بهترین مسیرهای پیاده روی در تهران را از پارک‌های خوب و مناسب تا خیابان‌های زیبا پیدا کنید.


پیاده روی در خیابان ولیعصر

محله زیبای دیگری که در آن می‌توانید یک پیاده‌روی دل‌نشین را تجربه کنید،  از میدان ولیعصر تا چهارراه پارک وی است. در این مسیر است که هم از کنار مغازه‌های مختلف رد می‌شوید و هم شانس این را پیدا می‌کنید که سری به پارک ملت بزنید. مغازه‌های متنوع و فروشگاه‌های مختلفی نیز در این مسیر قرار گرفته‌اند که پیاده‌روی را برای شما جذاب‌تر می‌کنند.


در آخر نیز می‌رسیم به زیباترین مسیر پیاده‌روی این خیابان طولانی، یعنی از چهارراه پارک وی تا میدان تجریش. این مسیر پر است از چنارهای قد بلند و برافراشته که همچنان علیرغم شرایط سخت و آلودگی زیاد به حیات خود ادامه می‌دهند.


در طول این مسیر از کنار کافه‌های فراوان و بافت قدیمی شهر عبور می‌کنید و می‌توانید هم در یکی از کافه‌های باغ فردوس خستگی در کنید. در نهایت نیز به میدان تجریش و بازار معروف و دوست‌داشتنی‌ آن خواهید رسید.


اجاره آپارتمان مبله و سوئیت در تهران و خیابان ولیعصر


اقامت در تهران و پیدا کردن اقامتگاهی که مناسب شما باشد، کار سختی نیست. در سرتاسر شهر، هتل‌ها، مسافرخانه‌ها و ویلا و آپارتمان‌های مختلفی وجود دارند که با شرایط متنوع می‌توانند پذیرای شما باشند.


اگر قصد شما از آمدن به این شهر، تهرانگردی و تماشای زیبایی‌های شهر است، شاید بهتر باشد اتاقی در یکی از هتل‌های خیابان ولیعصر تهران رزرو کنید. با این کار دسترسی مناسبی به نقاط دیدنی تهران دارید و از بودن در این فضا نیز لذت می‌برید. تمام اطلاعاتی که برای انتخاب و رزرو اتاق مورد نظر خود نیاز دارید، به‌راحتی و با مراجعه به سایت جاباما پیدا می‌شوند.


پاسخ به سوالات متداول درباره خیابان ولیعصر تهران


خیابان ولیعصر تهران منطقه چند است؟

این خیابان از میدان راه آهن تهران آغاز می‌شود و در نهایت به میدان تجریش می‌رسد.

خیابان ولیعصر تهران منطقه چند است؟

خیابان ولیعصر تهران طرح ترافیک است؟

خیابان ولیعصر تهران چند کیلومتر است؟

ابتدا و انتهای خیابان ولیعصر تهران کجاست؟

خیابان ولیعصر توسط چه کسی ساخته شد؟

بهترین هتل های نزدیک میدان ولیعصر کدامند؟